Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació els diferents premis, ajuts i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.
6è Premis ARA ‘Projectes que ens fan créixer’ – 2019
Convoca:
Diari Ara
Descripció:

El Diari Ara obre la convocatòria dels seus premis anuals per a entitats que contribueixin a l’emprenedoria i a l’àmbit social.

Premi Tatiana Sisquella a la contribució social

Podran ser-ne candidates les entitats que repercuteixin positivament en persones desfavorides.

Premi Ignasi Pujol al foment de l’emprenedoria

Podran ser candidates les entitats que contribueixin al foment, la presència i la visibilitat de l’emprenedoria en la societat catalana.

Termini de presentació:
20.10.2019
Concurs “Mínim” – Suport a la creació jove
Convoca:
Centre Cívic Sarrià
Descripció:

“MÍNIM vol ser un espai perquè mostreu els projectes creatius que teniu entre mans. Tant si són teatre, música, dansa o qualsevol altre especialitat escenificable!

És MÍNIM perquè cada peça mostrada tindrà un màxim de 5 minuts per presentar-se: un curt, una cançó, un conte narrat…, o quatre piruetes.

MÍNIM vol ser un espai de mostra i també de recerca que reculli peces mínimes en creació i les posi davant d’un públic, a més de ser un suport per a la seva realització.

Al final de cada MÍNIM es comunicarà el guanyador de la nit que tindrà 250 euros de suport per continuar desenvolupant la seva creació.”

Per qualsevol dubte caldrà dirigir-se a joves.sarria@qsl.cat

Termini de presentació:
31.10.2019
30a edició dels Premis Ateneus – 2019
Convoca:
Federació d’Ateneus de Catalunya
Descripció:

La Federació d’Ateneus de Catalunya convoca una nova edició dels seus premis anuals amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

 • Premi Comunicació Associativa
  Poden optar a aquesta categoria les iniciatives que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa de les entitats (butlletins, circulars, revistes, llocs web, xarxes socials, plans de comunicació, etc.).
 • Premi a la Creativitat Artística
  Pot optar a aquest premi qualsevol activitat artística programada en una entitat federada que destaqui per la seva qualitat, originalitat i repercussió, així com la trajectòria del grup que l’executa.
 • Premi a la Capacitat d’Innovació
  Pot optar a aquest premi una entitat federada que destaqui per la innovació en qualsevol dels seus àmbits d’actuació (gestió, infraestructures, comunicació, etc.).
 • Premi Foment de la Participació
  Pot optar a aquest premi qualsevol activitat que hagi fomentat la participació, mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament, catalana.
 • Premi Jove, Proposa!
  Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys.
 • Premi al Treball en Xarxa
  Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades conjuntament per entitats federades amb d’altres entitats de tota Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat.

Dotació dels Premis:

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

Podeu consultar-ne més informació a l’enllaç següent: Més informació

Podeu complir el formulari d’inscripció a l’enllaç següent: Formulari d’inscripció

Termini de presentació:
10.11.2019
Projectes de reflexió al Palau Macaya – 2019
Convoca:
Obra Social La Caixa
Descripció:

L’Obra Social La Caixa obre convocatòria per a donar suport a iniciatives i projectes de reflexió, debat i intercanvi d’idees, sobre temes de desenvolupament i sostenibilitat.Qui s’hi pot presentar?

 • Associacions, fundacions i altres entitats socials, culturals i cíviques sense ànim de lucre.
 • Empreses socials i cooperatives del sector social.
 • Organitzacions empresarials i sindicals sense ànim de lucre.
 • Universitats i centres d’investigació.
 • Administracions públiques.

Els projectes s’han d’emmarcar, com a mínim, en un dels 4 eixos temàtics i línies prioritàries:

 • Desenvolupament humà i sostenibilitat econòmica: Construcció de models i polítiques econòmics alternatius en un món global.
 • Desenvolupament humà i sostenibilitat mediambiental: medi ambient, canvi climàtic, escassetat de recursos naturals i la seva preservació
 • Desenvolupament humà i sostenibilitat social: l’evolució de les problemàtiques d’exclusió social i els sistemes de benestar en el present i el futur.
 • Desenvolupament humà i sostenibilitat democràtica: Identitat i sentit de pertinença, formes d’organització i regulació democràtica i millora de les polítiques públiques

Quantia

‘La Caixa’ hi col·labora amb una dotació màxima de 10.000 euros (IVA inclòs), que no pot superar el 75 % de l’import total del projecte. Cal especificar l’origen del 25 % restant (recursos propis o aportacions de tercers).

Per a saber-ne més podeu consultar l’enllaç següent: Més informació 

Termini de presentació:
12.11.2019
6ª Edició dels Premis #BarnaJove!
Convoca:
Consell de la Joventut de Barcelona
Descripció:

El Consell de la Joventut de Barcelona obre la convocatòria per la 6a edició dels Premis #Barnajove. Des del CJB volen premiar aquells projectes que hagin estat duts a terme o iniciats per entitats i associacions juvenils sense ànim de lucre de qualsevol tipologia al llarg del 2019 a la ciutat de Barcelona.

Han de ser projectes de nova creació iniciats a partir de l’1 de gener de 2019, i que no estiguin consolidats, ja que l’objectiu dels Premis BarnaJove és impulsar noves iniciatives en l’àmbit de l’associacionisme juvenil.

Es tindran en compte projectes que tinguin relació amb alguna o vàries de les àrees de treball del CJB: Foment de l’Associacionisme, Participació, Emancipació, Cooperació, Feminismes i LGBTI+, Sostenibilitat, Salut, Educació, Diversitat Funcional, Interculturalitat i Cultura.

Els projectes guanyadors comptaran amb els següents premis:

 • 1r premi: 1.500€
 • 2n premi: 1.000€
 • 3r premi: 500€

Per a poder-se presentar cal llegir-se les bases, enviar l’acord de junta i la memòria descriptiva del projecte a barnajove@cjb.cat i omplir el formulari que trobareu a l’enllaç següent: Formulari d’inscripció .

 

Termini de presentació:
24.11.2019