Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació, els diferents ajuts, premis i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.
XV Premi 25 de Novembre: Block the troll: estratègies feministes a les xarxes
Convoca:
Ajuntament de Barcelona
Descripció:

Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, i en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència contra les dones.

Aquest any, amb el lema “Block the troll: estratègies feministes a les xarxes”, l’objectiu del premi és donar suport a les iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra els assetjaments i la violència masclista en els entorns digitals.

El premi vol promoure, sobretot, la reflexió sobre l’imperatiu de crear uns entorns digitals segurs i de confiança, proporcionar recursos i eines tecnològiques específiques per prevenir i defensar-se en cas d’agressió digital, capacitar les dones per identificar situacions d’assetjament masclista a les xarxes socials i crear més coneixement en aquesta matèria.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional al projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o trobar-se a l’inici de la seva realització.

A qui va dirigit?

Hi poden participar les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d’ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l’àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

Dotació i termini

La dotació del premi és de 15.000 euros, i el termini de presentació dels projectes s’acaba el 25 de setembre del 2020.

Més informació 

Termini de presentació:
25.09.2020
Premis Josep M. Piñol
Convoca:
Acció Solidària Contra l’Atur
Descripció:

Es tracta de dos guardons anuals de 10.000 euros cadascun per premiar el treball digne. El termini de presentació de candidatures serà el 30 de setembre 2020.

 ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur) convoca la 23a edició dels Premis Piñol amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Els guardons tenen com a objectiu premiar el foment del treball digne. La presentació de candidatures finalitzarà el proper 30 de setembre.

Els Premis Josep M. Piñol tenen dues modalitats: millor trajectòria i millor iniciativa. Amb ells, ASCA reconeix i premia la innovació i la trajectòria de les persones, entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació.

Dotats amb 10.000 euros cadascun, es donaran a conèixer en un acte públic el 18 de novembre 2020, a les 19 hores, al Palau Macaya de Barcelona. El jurat està format per nou reconeguts professionals de diferents àmbits: industrial, universitari i del Tercer Sector.

Els criteris d’avaluació són:

 • L’impacte social i laboral del projecte (mesurat en llocs de treball creats i/o previstos).
 • Les iniciatives que facilitin que les persones joves puguin integrar-se amb més eficàcia i rapidesa al mercat de treball.
 • La sensibilitat, les iniciatives i les accions davant del repte climàtic.
 • El programa i les perspectives de posar-lo en marxa i de continuïtat.
 • L’aportació de les dades econòmiques de la entitat o de les iniciatives innovadores.

Les bases completes de la convocatòria i els  formularis d’inscripció es poden obtenir a la web www.acciosolidaria.cat o demanar-los per correu electrònic a info@acciosolidaria.cat.

Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social en l’època franquista. L’any 1981 va ser un dels cofundadors, i primer president, d’Acció Solidària Contra l’Atur. Va crear l’entitat amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania i lluitar per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència paternalista en un temps on l’atur era del 40%.

ASCA és una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 1981 treballa perquè persones que es troben a l’atur o en situacions de treball precari puguin crear o consolidar un lloc de treball digne que els doni l’oportunitat real de tornar a començar concedint-los préstecs sense interessos. Des de la seva creació, ASCA ha concedit més de 19 milions d’euros en préstecs, cosa que ha suposat la posada en marxa de més de 14.000 projectes i la creació de més de 16.000 llocs de treball.

Més informació

Termini de presentació:
30.09.2020
IX Convocatòria anual d’Ajuts a Projectes Socials de la Fundación Mutua Madrileña 2020
Convoca:
Fundación Mutua Madrileña
Descripció:

La Fundació Mutua Madrileña presenta la IX Convocatòria Anual d’Ajudes a Projectes d’Acció Social amb l’objectiu de reconèixer i ajudar a impulsar iniciatives d’entitats no lucratives que contribueixin a millorar la realitat socioeconòmica i la qualitat de vida, a Espanya o fora d’Espanya, en el marc d’alguna d’aquestes categories:

1ª.- Discapacitat.

2ª.- Violència de gènere.

3ª.- Ajuda a la infància.

4ª.- Integració laboral de joves en risc d’exclusió

5ª.- Seqüeles socials i econòmiques de l’COVID-19 en persones sense llar, majors i famílies vulnerables.

6ª.- Cooperació al desenvolupament.

7ª.- Innovació social.

Les sol·licituds s’hauran de realitzar exclusivament a través de la web de la Fundación Mutua Madrileña en format on-line.

Més informació

Termini de presentació:
02.10.2020
IX Convocatòria anual d’Ajuts a Projectes Socials de la Fundación Mutua Madrileña 2020
Convoca:
Fundación Mutua Madrileña
Descripció:

La Fundación Mutua Madrileña ha obert la convocatòria 2020 d’ajuts a projectes socials per a entitats sense ànim de lucre.

Hi ha diferents categories:

 • Discapacitat: proyectes que millorin les capacitats i habilitats de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, així com la seva qualitat de vida (ocupació, formació, integració, atenció i assistència, abordatge situació COVID-19, etc.). 
 • Violència de gènere: projectes que millorin la situació de les dones víctimes de maltractaments, en qualsevol àmbit (prevenció, conscienciació, assistència, formació i ocupació, abordatge situació COVID-19). 
 • Ajuda a la infància: projectes que millorin les condicions de vida d’infants amb problemes de salut i/o en risc d’exclusió social per motius socioeconòmics. 
 • Integració laboral de joves en risc d’exclusió social: projectes que afavoreixin l’accés a l’ocupació de joves en risc d’exclusió, d’acord amb les actuals circumstàncies socioeconòmiques. 
 • Seqüeles socials i econòmiques de la COVID-19 a persones sense llar, gent gran i famílies vulnerables: projectes adreçats a l’ajuda directa i d’emergència a aquests col·lectius, per a atendre les necessitats bàsiques generades per la crisi de la COVID-19 a Espanya (alimentació, higiene, prevenció, integració, esclatxa digital, etc.). 
 • Cooperació al desenvolupament: projectes que cobreixin les necessitats bàsiques de la població infantil a països en vies de desenvolupament o en situació de conflicte i contribueixin a reduir els índexs de mortalitat d’aquest col·lectiu. També s’acceptaran projectes que donin ajuda a països en vies de desenvolupament o situació de conflicte, per pal·liar i abordar la crisi generada per la COVID-19. 
 • Innovació social: projectes d’entitats sense ànim de lucre que plantegin noves formes de satisfacer les necessitats socials o d’abordar una problemàtica social. 

Més informació

Termini de presentació:
02.10.2020
Convocatòria de propostes europees – Programa Life 2020 – Subprograma Medi Ambient
Convoca:
Comissió Europea
Descripció:

S’hi pot presentar qualsevol entitat registrada a la UE. Concretament pot ser: un organisme públic que opera sota l’autoritat d’un govern nacional, p. autoritat local, administració nacional, etc. organització comercial privada, organització privada no comercial (ONG, etc.)

Els projectes subvencionables són: 

 • Projectes integrats: Els projectes integrats són projectes estratègics que ajuden els estats membres de la UE a assolir la plena aplicació d’estratègies o plans d’acció exigits per la legislació ambiental i climàtica de la UE. S’implementen a escala nacional o regional, amb autoritats rellevants i pressupostos molt significatius de diverses fonts nacionals i nacionals, amb una durada de 6-10 anys de mitjana. En el marc del subprograma de medi ambient, aquests projectes a gran escala implementen plans, estratègies o fulls de ruta a les àrees de la natura (inclosa la gestió de la xarxa Natura 2000), l’aigua, els residus i l’aire.  El termini de presentació és el 6 d’octubre de 2020.
 • Projectes preparatoris: Els projectes preparatoris atenen necessitats específiques per al desenvolupament i la implementació de la política i la legislació ambiental de la UE. Els temes específics s’indiquen a la convocatòria anual de propostes.
 • Assistència tècnica: Els projectes d’assistència tècnica proporcionen ajuts d’acció i suport econòmic per ajudar els sol·licitants a preparar projectes integrats. El termini de presentació és el 6 d’octubre de 2020. 

Més informació

Termini de presentació:
06.10.2020