Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació, els diferents ajuts, premis i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.
Subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2021
Convoca:
Ajuntament de Barcelona
Descripció:

L’Ajuntament de Barcelona publica la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat.

La documentació que es pot trobar a la web de l’Ajuntament de Barcelona és la següent: 

El dimecres 13 de gener a les 18.30h des del Departament de Joventut i el CRAJ organitzem de forma online una sessió informativa dirigida a totes aquelles entitats interessades en les particularitats de la convocatòria. Podeu reservar plaça omplint el formulari d’inscripció online.

El període de presentació de sol·licituds per a la convocatòria del 2021 estarà comprès entre els dies 7 i el 27 de gener de 2021, ambdós inclosos.

Termini de presentació:
27.01.2021
Premi Llegat Valldejuli 2021
Convoca:
Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País
Descripció:

La Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País convoca aquest premi que vol reconèixer una entitat no lucrativa del tercer sector que més hagi destacat en l’atenció a les persones més vulnerables, sobretot en el camp de l’assistència familiar.

Àmbit: 
Assistència i Intervenció social
Infància, Joventut i Famílies

Bases de la convocatòria:

1. Podran optar a aquest premi totes les associacions, fundacions i demés entitats que treballin en el camp de l’assistència familiar des de l’òptica del tercer sector social.

2. Per a presentar-s’hi cal presentar una memòria d’activitats de l’entitat juntament amb una carta de presentació d’algun representant legal.

3. Per a qualsevol consulta, aclariment i informació, així com el lliurament de les sol•licituds, podeu adreçar-vos a la Secretaria de la SEBAP (C/Basea 8, 1er 1a Barcelona; Tel. 93 319 28 54). També podeu consultar les bases al portal web d’Amics del País ( www.amicsdelpais.com )

4. El Jurat de tots els Premis, en forma de Ponència, estarà format per una representació de membres de les comissions de treball de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País i la Junta Directiva de la pròpia entitat d’acord amb l’objecte dels premis.

5. No podrà repetir-se la petició per actes ja premiats. No seran vàlids els expedients incoats en anteriors concursos.

6. Tots els premis podran ésser acumulats, fraccionats o declarats deserts, a criteri de la respectiva Ponència.

7. Es comunicarà als guanyadors la resolució del jurat al llarg del mes de febrer de 2021 i es farà entrega del premi durant un acte que se celebrarà al mes de març al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació

Bases:
Termini de presentació:
31.01.2021
Concurs Hip-hop per la Pau
Convoca:
Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)
Descripció:

El Concurs de Hip-Hop pretén fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís dels joves en l’àmbit de la pau.

A qui va dirigit?

En la modalitat 1, poden presentar candidatures els centres públics, privats concertats i privats autoritzats, o en tràmit d’autorització (sempre que compleixin el requisit d’estar legalment autoritzats en el moment de resoldre la convocatòria), d’ensenyament secundari obligatori, formació professional i de batxillerat de Catalunya.

En la modalitat 2, poden també presentar candidatures centres i entitats públiques o privades, sense afany de lucre, d’acció socioeducativa, culturals, juvenils o cívics domiciliats a Catalunya.

Característiques dels projectes:

– Les entitats participants han de presentar una peça de rap, de creació i interpretació pròpia, a través d’una composició audiovisual en format vídeo. El vídeo tindrà una durada màxima de 4 minuts, incloent-hi els crèdits.

– En la modalitat 1, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat únicament per alumnes inscrits al centre.
En la modalitat 2, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat per joves d’entre 12 i 25 anys vinculats al centre o entitat que es presenta a la convocatòria. En queden excloses les candidatures de la modalitat 2 que comptin
amb un participant que tingui més de 25 anys el dia que es compleixi el termini per presentar-les.
En totes dues modalitats, cal la participació activa de, com a mínim, tres persones, incloent-hi totes les que fan la gravació o que no surten en les imatges.

– Els versos han de ser de creació pròpia. Les bases o música instrumental poden ser de creació pròpia o d’ús lliure.

– Es poden presentar obres en l’idioma triat pels participants. Si aquest idioma no és el català, el castellà o l’anglès, serà imprescindible aportar una traducció escrita a una d’aquestes tres llengües.

– Les peces de rap presentades no poden haver estat premiades en concursos anteriors, però s’admeten obres gravades amb anterioritat a aquesta convocatòria, sempre que en compleixin tots els requisits.

– La composició ha d’estar vinculada a la cultura de la pau i, concretament, a una o diverses d’aquestes qüestions: la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; crítica a la violència;
denúncia de violacions de drets humans; solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats,
o el paper dels i les joves en la construcció de la pau.

– L’obra es presentarà en suport digital i preferentment en format: .avi, .mp4, .ogm, dv, .mov, .qt, .3gp, .asf, .wmv, .mpg, .mkv.

Més informació i tràmit

Termini de presentació:
01.02.2021
Premi Carlemany per a projectes europeus realitzats per joves
Convoca:
Parlament Europeu i la Fundació Premi Internacional Carlemany d’Aquisgrà
Descripció:

El Parlament Europeu i la Fundació Premi Internacional Carlemany d’Aquisgrà convoquen cada any el Premi Carlemany a la Joventut per a projectes fets per joves d’entre 16-30 anys amb una forta dimensió europea. 

 Els projectes han de complir els següents requisits: 

 • Promocionar enteniment europeu i internacional  
 • Impulsar el desenvolupament d’una identitat i integració europea comuna  
 • Servir com a model a seguir pels joves vivint a Europa  
 • Oferir exemples pràctics d’europeus vivint junts com a una comunitat  

 Els tres projectes guanyadors seran triats d’entre 27 projectes nominats per jurats nacionals a cada estat membre de la UE.  

Els premis seran: 

 • 7.500 euros pel 1r premi  
 • 5.000 euros pel 2n premi  
 • 2.500 euros pel 3r premi   

Igualment, els representants dels 27 projectes nacionals guanyadors seran convidats a la cerimònia dels Premis Carlemany a la Joventut el maig del 2021 a Aquisgrà. 

Més informació

Bases:
Termini de presentació:
01.02.2021
Premis Baldiri Reixac 2021
Convoca:
Fundació Carulla
Descripció:

La Fundació Carulla anuncia la 43a edició d’aquest premi que té l’objectiu de reconèixer i impulsar nous projectes de la comunitat educativa i cultural que aprofitin aquesta crisi sanitària i social per convertir una situació crítica en una oportunitat de millora.

Categories del premi:

 • Premi Baldiri Escola

8 premis de 3.000 €.
Per a centres educatius amb propostes transformadores, valentes i creatives; compromesos amb els reptes socials actuals i que eduquin amb la cultura, les arts i la llengua catalana com a eines de canvi.

 • Premi Baldiri Connexions

10 premis de 4.000 € i programa d’acompanyament.
Per a projectes sorgits de l’aliança entre els centres educatius i les entitats culturals, que ofereixin solucions a reptes educatius i socials de forma creativa i potenciant la resiliència, i que transformin les escoles amb les arts. En especial aquells reptes que han nascut amb la pandèmia.

 • Premi Baldiri Experiències

20 premis de 500 € en material escolar.
Per a experiències d’aprenentatge que facilitin als infants les eines necessàries per fer front a l’emergència emocional sorgida amb la Covid-19. I que ho facin a través dels llenguatges artístics i creatius.

 • Premi Joan Triadú

1 premi de 3.000 €.
Categoria extraordinària amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú, impulsor i president dels Baldiri. Reconeixement a un centre educatiu que hagi excel·lit en l’ensenyament i l’ús del català.

Més informació

Termini de presentació:
11.02.2021