Skip to Content

Acompanyament

Des del CRAJ oferim un servei d’acompanyament a associacions i col·lectius juvenils en diferents temàtiques. Podeu rebre el suport d’una persona que es desplaça allà on calgui per acompanyar-vos en processos de millora de l’entitat i/o en la realització de projectes i activitats.

En quins temes us podem acompanyar? 💬

 • Suport a projectes i activitats: si sou un col·lectiu o associació juvenil amb dificultats per a dur a terme els vostres projectes i/o activitats, des del CRAJ us podem facilitar aquest procés!
 • Posar-se en marxa: si sou un col·lectiu que acabeu de néixer i creieu que us aniria bé que algú extern us acompanyés en els primers passos de l’entitat i en la seva consolidació.
 • Enfortiment global: si voleu revisar de dalt a baix la vostra entitat amb l’objectiu d’enfortir-vos transversalment.
 • Temàtiques específiques d’enfortiment: adaptables a la realitat de cada col·lectiu o associació!
  • ✅ Organització interna: si us trobeu amb dificultats d’organització, si hi ha persones que assumeixen més tasques que d’altres, si creieu que sou ineficients a l’hora de treballar conjuntament.
  • 🙋 Democracia interna i participació: si teniu ganes de revisar la democracia interna de l’entitat, si hi ha graus de participació molt desiguals entre les diverses membres, si les decisions sempre les prenen les mateixes persones.  
  • 💜 Cures: si heu sentit molt a parlar sobre les cures, però no sabeu ben bé en què consisteixen ni com es podrien incorporar a la vostra entitat.
  • 🔄 Relleu dins l’entitat: si us trobeu en un moment de canvi intern, hi ha hagut noves incorporacions i s’està produint un relleu de funcions i rols dins la vostra entitat.
  • 📣 Comunicació externa: si us fa falta revisar com i per quins canals feu arribar la informació de la vostra entitat o us doneu a conèixer, si voleu planificar la comunicació…
  • 🤝 Perspectiva comunitària: si voleu revisar la vostra relació amb el vostre barri, si teniu ganes de començar a fer xarxa amb altres entitats, si voleu revisar l’impacte de la vostra entitat amb la comunitat del vostre entorn.
  • ♀️ Perspectiva feminista: si teniu ganes de revisar i transformar la vostra entitat des d’una perspectiva feminista.
  • 🌱 Perspectiva ambiental: si voleu analitzar la petjada ecològica de la vostra entitat i indagar noves maneres de consumir conscientment.
  • 🌍 Perspectiva intercultural: si creieu que la vostra entitat és poc diversa i inclusiva, si teniu ganes d’aplicar la perspectiva intercultural als vostres projectes,  si voleu incorporar una mirada més interseccional a la vostra entitat.

Com ho fem? 🤔

Un acompanyament es tracta d’un procés de mig-llarg termini on seguim diversos passos:

 1. Primer contacte: fem una primera trobada on es facilita una diagnosi de l’entitat per tal de conèixer la seva realitat del moment i identificar les seves fortaleses i mancances.
 2. Definim conjuntament què voleu treballar (objectius) i ens marquem unes línies de treball. 
 3. Ens anem trobant regularment per dur a terme les accions de treball acordades: sessions dinamitzades, formacions adaptades, entre altres. Paral·lelament us facilitem una sèrie de recursos  perquè treballeu vosaltres autònomament.  
 4. Finalment, avaluem tot el procés d’acompanyament i l’impacte de transformació dins de l’entitat.

Si esteu interessades en rebre un acompanyament o en voleu saber més podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic acompanyaments@crajbcn.cat o bé trucar-nos o enviar-nos un whatsapp al  605064182.