Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Ofertes laborals

Es busca voluntariat

Formacions

Més recursos

Monogràfics en línia de l’Escola Lliure el Sol

Descripció anunci:

Durant el mes de juny l’Escola Lliure el Sol continua oferint monogràfics en línia per seguir formant-nos des de casa!

Més informació i inscripcions: Des de casa, pots seguir formant-te

 

Entitat o associació:
Escola Lliure el Sol
Telèfon:
934 817 383
Llegir més

Arriba una nova sessió del cicle ‘Mirades Crítiques’

Descripció anunci:

El grup de formació de la XBCNA ha decidit posar en marxa de forma virtual la primera sessió del cicle ‘Mirades Crítiques’ del 2020 que estava previst fer-la de forma presencial al mes d’abril però va ser ajornada per motius del confinament.

La sessió (De)construcció d’imaginaris racistes a través de la imatge. Taller online d’anàlisi de representacions visuals de la interculturalitat serà a càrrec de New VoicesNew Futures (col·lectiu de producció, suport i distribució de films i realitzadors/es afrodiaspòrics) el dimecres 17 de juny de 18 h a 20.30 hores via Zoom.

Aquesta sessió està dirigida especialment a entitats de la XBCNA que realitzen audiovisuals, exposicions fotogràfiques o que utilitzen imatges per elaborar cartells o posts per a xarxes socials vinculades a la interculturalitat.

Els objectius de la sessió són:

 • Analitzar la creació, reproducció i consum d’imatges amb imaginaris racistes (exotització, folklorització, invisibilització i assimilacionisme, entre d’altres).
 • Propostes i bones pràctiques de creació de nous imaginaris.

A nivell de continguts:

 • ​La pràctica de la deconstrucció 
  • Establir les bases conceptuals de la deconstrucció: quins imaginaris, quines eines, quines fonts.
  • Construcció d’imaginaris racistes:
   • ​anàlisi i reflexió sobre qüestions de representació (històriques i actuals)
   • anàlisi de males pràctiques (audiovisuals, fotografia, cartelleria, xarxes socials, etc.)
 • La pràctica de la creació de nous imaginaris
  • Construcció d’imaginaris racistes i creació de nous imaginaris: La nostra pràctica (de New VoicesNew Futures) i com és el nostre procés de creació.
  • Presentació i discussió a partir d’exemples/productes propis i debat sobre com treballem, com deconstruïm, eines, experiències, dificultats i contradiccions.

Data: dimecres 17 de juny

Hora: de 18 h a 20.30 hores

Cal inscripció prèvia enviant un correu a plainterculturalitat@bcn.cat.

El cicle mirades crítiques és promogut per part del grup de formació de la Xarxa BCN Antirumors, amb l’objectiu de revisar de forma crítica conceptes, enfocaments i metodologies que incideixen en les formes d’aplicar i d’entendre la interculturalitat.

#MiradesCrítiques

 

Llegir més

Càpsula formativa online! Revisem el rumb de l’entitat: ideari i pla estratègic

Descripció anunci:

Data i horari: dimarts 9 de juny de 18h a 20h.

A vegades, la tasca del dia a dia de l’entitat juvenil pot ocasionar que no es trobi temps ni espai per parar-se a reflexionar i repensar qüestions bàsiques sobre l’entitat com: què estem fent, per què ho estem fent, quins objectius volem assolir, de quina manera, entre altres aspectes. Davant d’aquest repte de reflexió estratègica de l’entitat, sorgeixen diverses preguntes com:

 • Teniu un ideari (amb missió, visió i valors) ben definit i compartit per les persones que formen part de l’entitat?
 • Heu realitzat mai un diagnòstic estratègic de l’entitat?
 • Heu analitzat i definit quins són els objectius estratègics de l’entitat per als pròxims anys?

En aquesta formació reflexionarem al voltant de tots aquests temes, revisant aspectes clau de l’ideari i del pla estratègic de l’entitat i compartint recursos i eines per tal de treballar-ho. 

Continguts de la formació

 • Autodiagnosi i revisió de l’ideari de l’entitat
 • Definició i procés d’elaboració del pla estratègic de l’associació
 • Eines per al disseny, implementació, seguiment i avaluació del pla estratègic
 • Exemples i bones pràctiques

Lloc

De manera online, a través de la plataforma Zoom. Un cop us hàgiu inscrit us farem arribar l’enllaç a la formació per correu electrònic, uns dies abans de la mateixa.

Inscripcions

La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa ‘Revisem el rumb de l’entitat: ideari i pla estratègic‘.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Per a més informació, podeu contactar-nos a través del correu electrònic assessoraments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp al 652 87 81 22. Si voleu estar al dia de la resta de formacions que oferim, podeu consultar la programació d’aquest semestre en aquest enllaç.

 

Entitat o associació:
Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona - CRAJ
Telèfon:
932 655 217
Llegir més

Càpsula formativa online: Donem-li la volta al conflicte. L’abordem?

Descripció anunci:

Com gestioneu els conflictes a la vostra entitat? Quina actitud adopteu quan es produeix un conflicte? Els hi donem la benvinguda o bé us fa por afrontar-los i intenteu evitar-los?

Entenem que els conflictes són inevitables en tota relació humana i, per tant, formen part de les nostres entitats. En aquesta formació presentarem el conflicte com una situació amb un gran poder de transformació positiva, com una oportunitat per les persones i els grups. Adoptarem una perspectiva que concep el conflicte com un motor de canvi que ens porta a situacions noves generadores de dinàmiques positives en el si del col·lectiu. 

Aquesta càpsula la farem de la mà de La Lluerna, una entitat que emmarca les seves propostes dins la Psicologia orientada al Treball de Processos, metodologia interdisciplinària que busca la transformació i el creixement individual i col·lectiu.

Continguts de la formació

 • Descobrir la part positiva dels conflictes i adoptar un canvi de perspectiva a l’hora d’afrontar-los a la nostra entitat.
 • Conèixer com es desenvolupa un conflicte i les seves fases. 
 • Prendre consciència de les potencialitats del conflicte.
 • Obtenir eines i recursos que facilitin la gestió dels conflictes en el si de les entitats i organitzacions.

Es combinarà l’explicació de la base teòrica del treball de processos sobre el conflicte amb exercicis on cada entitat podrà treballar al voltant dels seus conflictes interns i identificar quins són els passos a seguir per afrontar-lo. No es podrà entrar en el detall de cada entitat, però es vetllarà per donar una nova perspectiva i per dotar d’eines concretes per a què cada entitat les pugui aplicar.

Data, horari i lloc

Dijous 4 de juny de 18.30h a 21h.

De manera online, a través de la plataforma Zoom. Un cop us hàgiu inscrit us farem arribar l’enllaç a la formació per correu electrònic, uns dies abans de la mateixa.

Inscripcions

La formació és gratuïta però les places són limitades. Per això cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç: Inscripció a la càpsula formativa ‘Donem-li la volta al conflicte: l’abordem?’. Recomanem que us apunteu més d’una persona de l’entitat per tal que us sigui més útil i aplicable.

Recursos d’interès sobre la temàtica

Per a més informació, podeu contactar-nos a través del correu electrònic acompanyaments@crajbcn.cat, el telèfon 93 265 52 17 o per Telegram o WhatsApp al 652 87 81 22. Si voleu estar al dia de la resta de formacions que oferim, podeu consultar la programació d’aquest semestre en aquest enllaç.

 

Entitat o associació:
Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona - CRAJ
Telèfon:
932 655 217
Llegir més

Com millorar la participació de la meva entitat

Descripció anunci:

La Secretaria de Transparència i Govern Obert organitza anualment un curs per a persones vinculades a entitats sense ànim de lucre. La formació ofereix eines i habilitats per diagnosticar la participació de l’entitat, i recursos pràctics per fer un pas endavant en la millora de la participació interna.Formació en línia. Inscripcions obertes fins el 28 de maig. El curs s’inicia el 3 de juny i finalitza el novembre de 2020.

Objectius:

 • Fomentar la reflexió entorn de la qualitat democràtica.
 • Donar coneixements de com fer una diagnosi de la participació de l’associació i dels àmbits de millora de l’associació.
 • Donar a conèixer els recursos i les tècniques existents sobre participació interna.
 • Elaborar un pla de millora de la participació interna.

Destinataris:

El programa està destinat a un màxim de 30 persones de 10 entitats sense afany de lucre amb l’objectiu que les persones assistents adquireixin els coneixements per al disseny, implementació, i gestió dels plans de participació de les seves associacions. També es busca impulsar accions concretes per a la millora de la participació interna. Es recomana la participació de 3 persones per entitat.

Format i metodologia

El programa inclou una fase formativa a través d’una aula virtual, i una fase pràctica, amb un acompanyament expert personalitzat a cada entitat. La formació té una durada aproximada de 40 hores. El desenvolupament del curs és el següent:

 • Facilitació d’un dossier de continguts de lectura obligatòria i bibliografia complementària.
 • Realització d’exercicis pràctics a través de fitxes de treball.
 • Presentació de bones pràctiques en participació interna.
 • Dinamització de l’espai virtual per a intercanvi d’idees i debat entre les persones assistents.
 • Seguiment individualitzat segons les demandes i necessitats de les persones assistents.
 • Retroacció individualitzada dels exercicis presentats per a fomentar la reflexió i la implementació d’accions per a la millora de la participació interna.

Més informació

Programa i inscripcions

 

Entitat o associació:
Secretaria de Transparència i Govern Obert
Telèfon:
-
Llegir més
Pàgina 1 de 17212345...102030...Última »