Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Ofertes laborals

Es busca voluntariat

Formacions

Més recursos

Càpsules formatives en perspectiva intercultural del districte de Gràcia

Descripció anunci:
Des del projecte d’El Món a la Meva Escola del Districte de Gràcia de l’Ajuntament de Barcelona organitzen la següent programació formativa en perspectiva intercultural el proper mes d’abril i maig. 
El programa formatiu consta de tres càpsules de temàtiques diverses al voltant de la interculturalitat per crear espais de reflexió que aportin eines i metodologies per a replantejar les nostres pràctiques.

Càpsula 1: Incorporem la mirada intercultural als nostres projectes
Dimecres 28 d’abril de 11h a 13:30h
Formadora: Kira Bermúdez

Càpsula 2: Diversitat cultural i pandèmia, com estan afectant les mesures actuals?
Dimecres 5 de maig de 11h a 13:30h
Formador: Rafael Crespo Ubero

Càpsula 3: Antigitanisme al districte de Gràcia
Dimecres 12 de maig de 11h a 13:30h
Formador: Pedro CasermeiroA més, comptarem amb la participació de Miguel Ángel Franconetti (coordinador dels promotors escolars) i Ricard Valentí (president de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia). 

El programa formatiu és en format telemàtic i gratuït. Es plantegen en format càpsules per tal de que us apunteu a les formacions que vulgueu, és a dir, podeu apuntar-vos a una o dues o tres càpsules. Per tal de formalitzar la inscripció, us demanem que ompliu el següent formulari: 
 
Teniu tota la informació al document adjunt: Càpsules formatives en perspectiva intercultural. Us animem a reenviar la informació a qui creieu convenient i ens ajudeu a fer-ne difusió! 
 
Per qualsevol dubte o qüestió podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic: benvingudesalbarri@gmail.com
 
 
Entitat o associació:
El Món a la Meva Escola
Telèfon:
-
Llegir més

Curs de comunicació on-line: com crear continguts atractius per a campanyes comunicatives?

Descripció anunci:
 
Seguint amb l’objectiu de reforçar la comunicació associativa de les AV i federacions sòcies, des de la CONFAVC/ Trama – la nostra xarxa d’activitats formatives – hem organitzat aquest segon curs on-line de comunicació pel 21 i 29 d’abril, de les 17 a 19 hores a través d’un suport telemàtic i comptant amb l’expertesa de l’equip de comunicadores de La Tricicleta.

Aquest curs de dues sessions de 2 hores tindrà sobretot un caràcter  pràctic amb l’horitzó que sapigueu utilitzar plataformes de creació de continguts de dissenys atractius – per a xarxes socials, audiovisuals. etc- amb Canva, Movie Maker i Mailchimp. En la segona sessió s’analitzaran exercicis pràctics realitzats per les persones assistents i es farà un assessorament sobre casos de campanyes comunicatives que hagueu fet des de les vostres AV i federacions.

Inscriviu-vos-hi: enfortim la comunicació veïnal  (Formulari d’inscripcions)

 

Entitat o associació:
CONFAVC/ Trama
Telèfon:
-
Llegir més

Cicle de xerrades Unides contra el Racisme

Descripció anunci:

El Centre Delàs, Suds, l’SCI Catalunya i Paz con dignidad organitzen el cicle sobre resistències contra l’apartheid, el racisme i altres formes de discriminació.

Els propers mesos de març i abril s’organitzen un cicle de xerrades en el marc de la campanya Unides contra el racisme, del Centre Delàs, Suds, l’SCI Catalunya i Paz con dignidad.

Es tracta d’un seguit de videoconferències amb veus de diferents països que abordaran temes com els feminismes i les lluites antiracistes, la resistència del poble palestí, l’Europa fortalesa, la LGBTIfòbia i el Pinkwashing, el colonialisme i la militarització.

2 de març
Feminismes i lluites antiracistes: mirades i estratègies front a les múltiples opressions

16 de març
El crim de l’apartheid israelià i les resistències palestines

30 de març
Europa Fortalesa: necropolítica y xenofòbia

6 d’abril
Lgtifòbia y Pinkwashing

13 d’abril
Combatent el colonialisme: lluites per la terra, els recursos i la justícia climàtica

20 d’abril
La militarització per a sostenir polítiques racistes i colonialista

Dates i horari: Dimarts, 02/03/2021 fins Dimarts, 20/04/2021, a les 17.30 h (En línia)
 
 
 
 
Entitat o associació:
Centre Delàs, Suds, SCI Catalunya, Paz con dignidad
Telèfon:
-
Email:
txus@suds.cat
Llegir més

Formació a distància en Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil (ASI) en l’educació en el lleure

Descripció anunci:

La Fundació Vicki Bernadet és una entitat experta en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors.

En el marc de les diverses activitats que realitza hi ha uns cursos especialitzats en la Prevenció i Abordatge de l’Abús Sexual Infantil en l’àmbit de l’educació en el lleure.

S’ofereix formació, en modalitat a distància, que permet conceptualitzar l’Abús Sexual Infantil (ASI) i el maltractament infantil i aporta recursos per a prevenir-lo, detectar-lo i actuar davant d’un abús o de la revelació d’un abús.

El curs té una durada de 10 hores, en 4 sessions de 2,5 hores, i és gratuïta perquè compta amb el suport de la Direcció General de Joventut. Cal, però, fer inscripció prèvia. Amb aquesta formació s’obté un certificat expedit per la Direcció General de Joventut.

Amb motiu de l’alta demanada i que es van exhaurir les places dels 6 primers cursos, s’ofereixen 4 cursos més.

Destinataris

Aquesta formació està adreçada a totes les persones que de manera voluntària o remunerada fan activitats d’educació en el lleure adreçades a persones menors de 18 anys.

Objectius

Els objectius d’aquesta formació són que les persones participants:

1. Tinguin coneixements en matèria d’Abús Sexual Infantil (ASI).
2. Puguin dissenyar i realitzar les activitats de forma segura en matèria d’ASI.
3. Puguin articular un bon sistema de prevenció de l’ASI.
4. Tinguin recursos per abordar casos d’ASI, tant si es produeixen en el propi àmbit d’actuació, com si els són revelats encara s’hagin produït en un altre àmbit.

Continguts

1.- CONCEPTUALITZACIÓ I IDENTIFICACIÓ DE L’ABÚS SEXUAL INFANTIL

En aquest mòdul es defineix l’abús sexual infantil i es donen estratègies per a poder reaccionar davant d’una revelació d’ASI i s’aborden temes com el desenvolupament psicosexual dels infants, les conductes inadequades, les conductes de risc i les possibilitats d’actuacions pedagògiques a implementar per part dels equips de monitoratge del lleure.

2.- IDENTIFICACIÓ DE L’ABÚS SEXUAL INFANTIL: DETECCIÓ I REVELACIÓ

En aquest mòdul es parlarà de la detecció de l’abús sexual infantil des del lleure educatiu així com també l’actuació davant d’una revelació, entenent el moment, les competències per abordar-ho, la importància de la primera resposta, etc.

3.- ACTUACIÓ DAVANT L’ABÚS SEXUAL INFANTIL DES DEL LLEURE EDUCATIU

En aquest mòdul s’explicaran els circuits i protocols existents que s’han de seguir en el moment en el que es coneix o es sospita de la existència d’una situació d’abús sexual. A la vegada, també es parla dels recursos existents als quals es pot requerir ajuda i/o assessorament.

4.- PREVENCIÓ DE L’ABÚS SEXUAL INFANTIL

En aquest mòdul s’estableixen les bases formatives que ajudin a la detecció i prevenció de l’abús sexual infantil, així com a definir accions adequades per part dels responsables de les instal·lacions i d’equips de monitors per tal de prevenir l’ASI.

Metodologia

Aquest curs s’ofereix íntegrament a través de videoconferència. Els i les alumnes rebran la formació a través de la plataforma de videoconferència gestionada per la Fundació Vicki Bernadet.

S’utilitzarà el zoom.  Abans de l’inici de la formació, les persones participants rebran un correu de benvinguda explicant com accedir a la sessió. La formació es pot fer a traves de l’ordinador, la tableta o el mòbil.

Les classes combinaran la exposició de continguts amb estones de treball en grup, tenint una metodologia participativa i activa.

Docència

Fundació Vicki Bernadet

Llocs, dates i horaris

El curs consta de 4 sessions de 2,5 hores cadascuna.

Oferta de cursos en les següents dates i horaris.

Curs 4/2021: 13, 15, 20 i 22 d’abril. Dimarts i dijous de 9.30 a 12.00. Formulari d’inscripció.
Curs 5/2021: 5, 12, 19 i 26 de maig. Dimecres de 18.00 a 20.30. Properament.
Curs 6/2021: 1, 8, 15 i 22 de juny. Dilluns de 16.30 a 19.00. Properament.

Observacions

El nombre de persones per grup és de 35.

Per obtenir el certificat que atorga la Direcció General de Joventut cal haver assistit a totes les sessions del curs.

El curs no té cap cost directe per a l’alumne perquè està subvencionat per la Direcció General de Joventut.

 

Entitat o associació:
Fundació Vicki Bernadet
Telèfon:
933 189 769
Llegir més

Cicle Ecofeminismes: mirades i propostes per transicionar cap a nous models d’arrel

Descripció anunci:

L’SCI Catalunya organitzem el cicle semipresencial ‘Ecofeminismes: mirades i propostes per transicionar cap a nous models d’arrel’ els dies 27, 28 i 29 d’abril amb la col·laboració de l’ODG. T’hi pots inscriure a través d’aquest formulari fins el 23 d’abril!

Els ecofeminismes són mirades per entendre el món, però són sobretot propostes socials, polítiques i civilitzatòries que responen a l’actual crisi socioreproductiva, que inclou la emergència climàtica i de cures en les que ens trobem immerses les persones i els ecosistemes. Aquesta crisi d’arrel té conseqüències especialment virulentes en contextos d’epidèmies com és l’actual de la COVID-19, que fan encara més evident la importància i necessitat de transicions ecofeministes per construir nous models.

Metodologies: Continguts teòrics acompanyats de dinàmiques participatives i debats per a la reflexió a partir de materials i temes d’actualitat, taules d’experiències de projectes i experiència vivencial en grup i anàlisi crítica sobre l’entorn proper.

PROGRAMA COMPLET

Dimarts 27 d’abril

Sessió 1: Introducció als ecofeminismes [ONLINE]
Amb Acció Ecofeminista

Què proposen els ecofeminismes? Quins són els seus principis i valors? Cap a quin model tendeixen? Què tenen en comú i quina diversitat contemplen? Quines propostes pràctiques i aterrades s’estan desenvolupant al Sud global? I en els nostres territoris urbans i rurals? Aquestes són algunes de les qüestions que abordarem en aquesta sessió teòrica i interactiva.

Dimecres 28 d’abril

Sessió 2: Experiències de sobiranies ecofeministes al territori [PRESENCIAL]*

La defensa de les sobiranies, de manera àmplia i en relació als drets, és un element bàsic dels principis i les lluites ecofeministes. Sobirania alimentària, sobirania energètica, dret a les cures i a decidir sobre l’urbanisme són algunes de les propostes que integren els valors d’interdependència i ecodependència, sostenibilitat i resiliència necessaris per posar les vides humanes i dels ecosistemes en el centre. Quines són algunes de les experiències que coneixem en el nostre territori en defensa d’aquestes sobiranies?

Amb la participació de:
Ana Correro, Arran de Terra (Sobirania alimentària)
Mònica Guiteras, Aliança contra la Pobresa Energètica i Xarxa per la sobirania energètica (Sobirania energètica)
Norma Falconi, Sindillar i Papeles para Todas (Sobirania cures)
Blanca Valdivia, Col·lectiu Punt 6 (Urbanisme)

Dijous 29 d’abril

Trobada-pràctica: passejada amb perspectiva ecofeminista [PRESENCIAL]*
Amb Acció Ecofeminista

Les ciutats no són neutres al gènere ni a un model extractivista i desigual en relació als recursos i l’espai públic-comunitari. Qui i en quines condicions té accés a l’espai urbà? Què necessitem de l’espai públic i com ens hi proveïm? Què ens diuen els fenòmens observats del model de ciutat en clau feminista i ecologista? Posarem en comú recursos per observar la ciutat des de les ulleres liles i verdes dels ecofeminismes.

Punt de trobada: La Vaqueria de l’SCI, BCN.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Horari: de 18:30 a 20:30 h
Lloc: La Vaqueria de l’SCI. C/ del Carme, 95, BCN
Preu: aportació voluntària
Inscriu-te a través d’aquest formulari fins el 23 d’abril!
*Poden haver-hi canvis en cas de noves mesures restrictives.

 

Entitat o associació:
SCI Catalunya
Telèfon:
934 417 079
Llegir més
Pàgina 1 de 21012345...102030...Última »