Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Ofertes laborals

Es busca voluntariat

Formacions

Més recursos

1era edició del Curs de lideratge conscient

Descripció anunci:

El lideratge que canviarà el món ha de tenir característiques diferents del lideratge convencional, colonial, patriarcal, autoritari, capacitista, capitalista i poc creatiu que hem heretat. Aquest curs pretén unir persones interessades a liderar (que no siguin home cis) amb voluntat de posar el seu potencial al servei del canvi de forma sostenible, persones que vulguin prendre el poder per fer-ne un ús completament diferent del que se n’ha fet fins ara.

Liderar no pot anar en contra de la sostenibilitat de la vida.

Consulta el programa

Estructura: una autodiagnosis sobre el teu lideratge amb l’Índex de Poder Diamond (DPI), una sessió individual per treballar-ne els resultats i  6 sessions teòrico-pràctiques de 5 hores cadascuna.

Horaris: Quinzenalment cada dimecres de 9 h a 14 h Calendari: 13 i 27 de gener, 10 i 24 de febrer, 10 i 24 de març | Lloc: Casal de Barri Folch i Torres (C. Reina Amàlia 31, Barcelona). Té accés per cadires de rodes | Idioma: Català, castellà i anglès amb traducció al català o castellà. | Preu: 600 € Període d’inscripcions: fins al 15 de desembre de 2020.

És obligatori fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

INSCRIPCIONS

 

Entitat o associació:
Fil a l'Agulla
Telèfon:
654 070 358
Llegir més

Curs de Gestió Democràtica i Cures

Descripció anunci:
El 30 de setembre, sessió introductòria gratuïta del Curs de gestió democràtica i cures per a organitzacions
La primera sessió, programada a Barcelona el dia 30 de setembre de 9 a 14 h, serà oberta i gratuïta per tothom. Donarem una panoràmica general del curs, parlarem del continguts i de la dinàmica de les sessions, entrarem una mica en matèria i tindràs l’oportunitat de conèixer el grup. Pensem que pot ser útil per acabar-te de decidir. Recorda que et pots inscriure a tot el curs o a mòduls per separat.

Aquest curs és una oportunitat tant per la persona que la cursarà com per l’organització a la qual pertany.
Consulta el programa

Estructura: Consta de 10 mòduls de diferent durada i 2 mentories grupals. El curs té una durada de 80 hores. Si ho preferiu, podeu fer mòduls puntuals, sense les mentories, amb preus diferents segons la durada d’aquests.

Horaris: Quinzenalment cada dimecres de 9h a 14hCalendari: 30 de setembre, 14 i 28 d’octubre, 11 i 25 de novembre, 9 de desembre, 20 de gener, 3 i 17 de febrer, 3 i 17 de març, 7 i 21 d’abril, 5 i 19 de maig i 2 de juny | Lloc: sala per determinar a Barcelona, amb accés per cadires de rodes | Idioma: Català. Es facilitarà la comprensió de castellanoparlants | Preu: 850 € el curs complet. Si vols fer mòduls per separat, pots consultar els preus a l’apartat “Preus i opcions de pagament” |Període d’inscripcions: fins al 5 de setembre de 2020.

La primera sessió és GRATUÏTA (30/09). Les places són limitades i es guardaran per ordre de matrícula. Podeu llegir la normativa de matrícula aquí.

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org.

INSCRIPCIONS

 

Entitat o associació:
Fil a l'Agulla
Telèfon:
654 070 358
Llegir més

2ª edició del Curs bàsic de capacitació professional per a la promoció i comunicació del consum conscient

Descripció anunci:

Ja tenim aquí la 2ª edició del curs bàsic Multiplica de capacitació professional per a la promoció i comunicació del consum conscient

Tindrà lloc del 7 de setembre al 8 d’octubre a Barcelona, en format presencial a Barcelona. Les dates concretes son: cinc dilluns (7, 14, 21 i 28 de setembre i 5 d’octubre); i un dijous (8 d’octubre),  de 16 a 20:30h. 

Multiplica aposta per una oferta sòlida i de qualitat, amb:

 Un grup de docents ample i divers, integrat per professionals de referència en el seu camp professional, com Álvaro Porro, Diana Amigó, Albert Cañigueral, Montse Peiron o Ivan Miró, entre d’altres.

 Una formació basada en metodologies actives, molt orientada a la pràctica. I al foment dels vincles entre els participants, i entre aquests i professionals i iniciatives del sector.

 Visites guiades a experiències. Es tracta d’un curs itinerant en el que  es coneixeran  fins a 10 iniciatives de Barcelona com l’OMIC (Oficina Municipal d’informació a les persones consumidores) i l’Espai Consum Responsable, Coòpolis, L’Economat Social, La Borda, el Grup Ecos o l´Impact Hub. 

 6 sessions dedicades a temes com la comunicació i pedagogia del consum conscient, el consum sostenible, les polítiques públiques, la psicologia del consum, el cooperativisme de consum o l’anomenat com consum col·laboratiu. 

És un projecte d’Opcions i Espai Ambiental.  

Amb la col·laboració  de l’Institut de Govern i Polítiques Publiques (IGOP) de la Universitat Autonoma de Barcelona, que emetrà un certificat d’aprofitament.  

I amb el suport de Coòpolis – Ateneu Cooperatiu de Barcelona,  la Xarxa d’Economia Solidària (XES),  el Grup Ecos, Som Energia i Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).

Podeu consultar tota la informació del curs al web i al programa. I ens podeu contactar a info@multiplica.coop o mitjançant el formulari del web.

Al juliol hem celebrat la 1ª edició del curs bàsic. I ha estat un èxit! 
Podeu veure una crònica amb imatges en aquesta entrada.

Si voleu ajudar-nos en la difusió del curs a xarxes socials o als vostres butlletins o webs podeu fer servir com a imatge el banner promocional. A xarxes fem servir el hashtag #MultiplicaCC.

 

Entitat o associació:
Multiplica, l'Escola del consum conscient
Telèfon:
651 997 234
Llegir més

Taller en línia ‘Com està l’equitat de gènere a la teva entitat?’

Descripció anunci:

En la sessió formativa es presentarà l’Eina d’autodiagnosi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya.

En el marc del Programa de gestió del canvi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya, DDiPAS i La Confederació posen en marxa una nova fase del organitzant el taller en línia ‘Com està l’equitat de gènere a la teva entitat?’. Tindrà lloc el pròxim 23 de juliol de 9.30 a 11.00 hores a través de la plataforma zoomEn la sessió formativa es presentarà l’Eina d’autodiagnosi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya, i té per objectiu generar un espai de debat i intercanvi entre les entitats participants.

Programa

  • 9.30 h. Benvinguda
  • 9.40 h. Presentació del Programa i de l’Eina d’autodiagnosi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya. Experiències de les entitats que han rebut un acompanyament especialitzat.
  • 10.15 h. Grups de debat i intercanvi amb les entitats participants en base a les 4 dimensions de l’Eina.
  • 10.45 h. Posada en comú i tancament

Les inscripcions ja es troben obertes i poden fer-se a través d’aquest formulari.

 

Entitat o associació:
DDiPAS
Telèfon:
-
Llegir més

Defensar els drets humans a Amèrica Llatina: accés a mecanismes de protecció internacional enfront de la criminalització (2a edició)

Descripció anunci:

Curs virtual dirigit a defensors i defensores per a protegir i exigir els seus drets i denunciar vulneracions davant el sistema universal i el sistema interamericà de protecció de drets humans.

El dret a defensar els drets humans, internacionalment reconegut, obliga els estats a protegir a les persones defensores i a promoure les seves activitats. Malgrat això, en molts casos, són els mateixos agents governamentals els artífexs de les amenaces i la criminalització; en altres, les permeten per la seva inacció. Davant aquesta realitat els sistemes internacionals de drets humans compten amb diferents mecanismes de protecció i denúncia que s’estudiaran durant el curs per a facilitar la seva utilització.

L’associació Entrepobles i l’IDHC imparteixen per segon any consecutiu aquest curs dirigit a defensores dels drets humans d’Amèrica Llatina i membres d’entitats i xarxes de suport. L’objectiu del curs és que les persones defensores puguin dissenyar i posar en marxa processos d’incidència davant els mecanismes internacionals de protecció dels drets humans per denunciar violacions i exigir els seus drets.

Organització: Institut de Drets Humans de CatalunyaEntrepobles
Programa del curs:

unitat 1. La criminalització de Defensors i Defensores de Drets Humans (DDH) a Amèrica Llatina

L’objectiu d’aquesta unitat és comprendre la criminalització com una política, com una estratègia i com un procés multifacètic utilitzat contra persones que defensen els seus drets relacionats amb la defensa del territori, el medi ambient i els recursos. Es dimensionarà la criminalització, identificant les diferents metodologies utilitzades, analitzant les diferents amenaces i perills que suposen per a les DDH, especialment a Amèrica Llatina. Per a això s’aprofundirà en el concepte de criminalització, contextualitzant el seu desenvolupament com a fenomen, analitzant les formes que adopta, els actors que l’exerceixen i les eines que utilitzen en el seu desplegament.

Igualment s’analitzaran els efectes i conseqüències multidimensionals que aquestes accions tenen en les persones defensores de drets territorials i ambientals, per determinar estratègies per afrontar aquestes situacions, així com mesures preventives que ens ajudin, en la mesura de possible, a evitar-les o a preparar-nos.

unitat 2. Mecanismes de protecció de drets humans: sistema universal i sistema interamericà

L’objectiu d’aquesta unitat és aprofundir en el coneixement dels elements bàsics dels mecanismes de garantia i protecció dels sistemes universal i interamericà de drets humans. Per això, s’establirà quin és l’origen de cadascun dels sistemes, el seu fonament jurídic, òrgans més importants i mecanismes específics disponibles per a la protecció dels drets humans en general i en específic per a DDH.

unitat 3. Elaboració d’estratègies generals d’incidència enfront de mecanismes internacionals

L’objectiu d’aquesta unitat és facilitar la comprensió dels processos d’incidència política, concretament des d’un enfocament de drets humans que serveixi de fonament, objectiu i eina per a emprendre aquests processos. Així mateix, s’aportaran coneixements bàsics per a elaborar un pla d’incidència política general, centrat en l’accés a les vies i mecanismes disponibles que s’hauran analitzat en la unitat anterior.Organitzat conjuntament amb

Informació sobre la inscripció:

Inscripció en línia 

Altra informació rellevant:

La formació conclourà amb el disseny d’una estratègia d’incidència. Una vegada finalitzat el curs, les persones participants comptaran amb l’assessorament i acompanyament de l’IDHC si decideixen implementar-la.

 
Entitat o associació:
Entrepobles i l'IDHC
Telèfon:
932 683 366
Llegir més
Pàgina 1 de 17912345...102030...Última »