Skip to Content

cercador Taulell d'Anuncis i Recursos

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Taulell d'Anuncis i Recursos

Taulell d'Anuncis i Recursos

El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar ofertes de feina, crides de voluntariat, o bé, recursos variats i apropiats per a diferents moments i situacions que poden ajudar en la tasca diària de les entitats.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Ofertes laborals

Es busca voluntariat

Formacions

Més recursos

Forma’t com a formadora! Participa al training FLOW

Descripció anunci:

Participa al training FLOW (Facilitating, Learning, Organising and Welcoming), una formació crítica per a formadores el març del 2021

Per participar dels seminaris o formacions internacionals només cal que et facis sòcia de l’SCI Catalunya

Antecedents del seminari
L’educació per a la pau en temps de pandèmia, la crisi climàtica, la política de dretes en augment i les injustícies mundials en curs són necessàries més que mai. Però, què significa realment incloure aspectes de justícia en formacions, seminaris i projectes educatius? Com podem incloure els valors del SCI, com ara la justícia social, l’activisme, la justícia climàtica, la justícia global, etc. a la nostra feina com a formadors?

En aquesta formació en línia de formadors, discutim les habilitats, mètodes i enfocaments més importants per aconseguir un bon flux alhora d’iniciar, organitzar i gestionar projectes educatius. Com a extra, veurem de prop com es poden reproduir les estructures de poder en l’organització de projectes i com podríem integrar els valors SCI en tots els nivells d’organització de projectes educatius.

Els temes principals de la formació són:

 • Educació no formal: comprensió i metodologia bàsica
 • Dinàmica de grups, creant espais més segurs en grups
 • Perspectives interseccionals a l’hora d’organitzar projectes educatius (Justícia global, gènere, raça, inclusió, etc.)
 • Organització de projectes respectuosos amb el clima i justos
 • Reflexions sobre les estructures de poder a l’hora d’organitzar projectes educatius
 • Com fer projectes educatius en línia
 • Habilitats de gestió de projectes per organitzar projectes, possibilitats de finançament per a activitats educatives
 • Recursos i jocs d’eines per utilitzar com a formador
 • Creació de noves idees de projectes

Horari
Vam decidir estendre la formació en un període de temps més llarg per fer-la més accessible a les persones que també treballen o estudien al costat de participar-hi. La formació tindrà lloc els dies següents a aquestes hores del març de 2020:

 • Dissabte, 6 de març de 10: 00-16: 30 CET
 • Diumenge, 7 de març de 13:00 a 16:30 CET
 • Dimarts, 9 de març de 18:00 a 20:00 CET
 • Dijous, 11 de març de 18:00 a 20:00 CET
 • Dimarts, 16 de març de 18:00 a 20:00 CET
 • Dijous, 18 de març de 18:00 a 20:00 CET
 • Dimarts, 23 de març de 18:00 a 20:00 CET
 • Dijous, 25 de març de 18:00 a 20:00 CET
 • Dissabte, 27 de març de 10: 00-16: 30 CET

Com aplicar?
Per obtenir més informació, podeu descarregar la crida de voluntariat sencera aquí.

Us heu d’inscriure aquí: Inscripcions al training FLOW i escriure a voluntariat@scicat.org abans del 20 de gener de 2021.

 

Entitat o associació:
SCI Catalunya
Telèfon:
934 417 079
Llegir més

Escola de Activisme Econòmic

Descripció anunci:

L’Escola de Activisme Econòmic és un espai de col·laboració, creativitat i acció que busca formar a la joventut en economia social i solidària a través de la metodologia learning by doing (aprendre fent). Aquesta iniciativa està adreçada a totes les persones joves que vulguin contribuir a la transformació del model de producció i consum de béns i serveis, és a dir, transformar les relacions econòmiques perquè aquestes siguin més justes, lliures i equitatives.

Davant els grans reptes del nostre temps (crisi ecològica, desigualtat de gènere, injustícies socials, etc.), l’Escola sorgeix l’any 2019 a Madrid de la mà de Ecooo, amb l’objectiu de desenvolupar un model d’educació econòmica basat en els principis de l’economia social i solidària. I en què consisteix aquest model? Doncs es tracta de posar al centre de la producció i consum de béns i serveis els drets humans, el benestar animal, el bé comú de la societat, la sostenibilitat del planeta i la democràcia interna de les organitzacions.

Després de l’experiència a Madrid, on més de 80 persones van fer les sessions de formació inicial i més de 40 van realitzar activisme en entitats empresarials sense ànim de lucre, l’Escola posa en marxa la seva primera edició a Barcelona, i ho fa, de la mà de Labcoop, a partir de febrer de 2021. L’Escola compta amb la participació de FETSFiare Banca ÈticaPam a PamOpcionsNexes Som Connexió.

El programa

Ancorat en unes sòlides bases teòriques, el programa posseeix un caràcter essencialment pràctic, servint-se de la metodologia “aprendre fent”. D’aquesta manera, les persones que cursen el programa de l’Escola, adquireixen coneixements mentre realitzen activisme en alguna de les organitzacions empresarials sense ànim de lucre que formen part d’ella.

L’Escola ofereix un cap de setmana formatiu de 12 hores en què les participants aprendran sobre economia social i solidària,  consum conscient i  activisme, a més de conèixer les entitats on podran participar activament fent activisme econòmic.

El curs us permetrà:

 • Conèixer una introducció sobre el marc teòric i pràctic en el qual es desenvolupa l’economia social i solidària, l’activisme i el consum conscient.
 • Familiaritzar-vos amb les diferents organitzacions i dinàmiques de funcionament de l’economia social i solidària. Podreu fer activisme en una de les entitats participants durant un mínim de tres mesos. Aquest activisme està protegit per una assegurança de voluntariat, tan de responsabilitat civil com d’accidents.
 • Adquirir habilitats concretes per desenvolupar l’activisme de la forma més efectiva possible.

El curs es completa amb tres sessions de formació complementària (fins a 12 hores) sobre comunicació creativa i de guerrilla; eines per afavorir dinàmiques i acords grupals i microfinançament de projectes.

El programa de formació de l’Escola és gratuït. Les persones interessades poden realitzar la formació del cap de setmana  sense compromís de continuar amb el programa. Si finalitzeu tant el cap de setmana formatiu com tot el programa de l’Escola d’Activisme Econòmic, rebreu certificat de participació corresponent.

Si voleu participar en projectes, conèixer iniciatives i posar en pràctica els vostres coneixements per tal de millorar les relacions econòmiques, uniu-vos. Us estem esperant!

Per a consultes, contacteu amb andres@labcoop.coop

 

Entitat o associació:
Labcoop
Telèfon:
931 713 770
Llegir més

Webinar: ‘Obligacions legals i participació a les associacions’

Descripció anunci:

El 14 i 19 de gener, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius organitza l’acte en línia.

El proper dijous 14 i dimarts 19 de gener de 16 a 18 h, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius organitza la formació ‘Obligacions legals i participació a les associacions’.

La primera sessió es centrarà en les obligacions de les associacions abordant el marc jurídic i les obligacions legals i documentals bàsiques, així com el marc fiscal amb els impostos i les obligacions de les associacions.

La segona sessió explicarà les eines de governança per les associacions. Abordarà la organització interna de l’entitat amb les persones sòcies, els seus drets i obligacions, els òrgans de govern, amb les seves funcions i obligacions i altres formes complementàries com grups de treball i comissions. També s’explicarà el règim intern i les eines de millora de la participació en el òrgans de les associacions.

Les dues sessions es realitzaran a través de la plataforma Zoom i per participar, cal emplenar el formulari d’inscripció.

 
 
Entitat o associació:
Aracoop
Telèfon:
933 323 682
Llegir més

Educació inclusiva: TDA-H

Descripció anunci:

Orientar i acompanyar infants diagnosticats amb trastorn de Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDA-H) és un repte per a la majoria de professionals de l’educació, des de l’Escola Efa vetllem per donar a l’alumnat eines i tècniques pràctiques, replicables en el dia a dia.

Aprendràs estratègies per actuar en diferents situacions del dia a dia, des de la calma i des del respecte.

Dates online

Del 5 al 31 gener del 2020

Hores online

20 h

Dirigit a:

Persones que treballen com a docents, mestres, professorat, monitoratge de lleure, vetlladores, monitores de suport, educadores socials… i professionals de l’educació que vulguin conèixer els principals elements derivats del Trastorn de Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDA-H).

Persones treballadores en actiu, aturades o autònoms.

Continguts:

1. Conceptualització

 • Manifestacions clíniques
 • Subtipus

Predomini inatenció

Predomini hiperactivitat/impulsivitat

Combinat

 • Teories explicatives del TDAH
 • Etiologia
 • Prevalença
 • Gènere
 • Comorbiditat

2. Detecció i diagnòstic del TDAH

 • Signes d’alerta
 • El diagnòstic del TDAH
 • Manifestacions del TDAH a l’escola
 • El TDAH a l’adolescència

3. Abordatge multidisciplinari del TDAH

 • Alumne
 • Escola
 • Família
 • Algunes nocions sobre la medicació per al TDAH

Objectius:

 • Saber identificar un infant amb Trastorn de Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDA-H), i saber com tractar-lo.
 • Aprendre a orientar als familiars d’un infant diagnosticat amb TDA-H.
 • Conèixer la varietat de recursos i tècniques per el seu tractament.

Observacions:

El curs no té cap cost directe per a l’alumne i està 100% subvencionada pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya. A l’hora de la inscripció s’haurà de presentar la capçalera de la nòmina, el rebut d’autònoms o el document DARDO, segons el cas particular.

Per obtenir la certificació que atorga el Consorci per a la Formació Contínua i l’Escola Efa cal realitzar totes les activitats del curs, i obtenir la qualificació d’apte.

Inscriu-te aquí

 

Entitat o associació:
Escola EFA
Telèfon:
635 546 198
Llegir més

Formació de Primers auxilis

Descripció anunci:

Aprendreu a evitar accidents o minimitzar-ne les lesions que se’n deriven, partint de les primeres atencions en cas d’accident. D’aquesta primera actuació dependrà l’estat i la recuperació de la víctima.

És tant important saber què fer, com prendre consciència d’allò que no s’ha de fer a una persona que necessita ajuda. Aquest curs us permetrà adquirir els coneixements i habilitats suficients per aplicar i avaluar les tècniques de Suport Vital bàsic.

Dates online

Del 12 gener al 21 febrer del 2021

Hores online

30 h

Dirigit a:

Tots els professionals interessats en els Primers Auxilis.

Persones treballadores en actiu, aturades o autònoms.

Continguts:

1. Actuació en cas d’emergència

2. Aturada cardiorespiratòria

3. Suport vital bàsic

4. Desobstrucció i tractament de la via aèria

5. Hemorràgies

6. Traumatismes

7. Alteracions de la consciència

8. Patologia toràcica

9. Dolor abdominal

10. Patologies especials

11. Urgències oftalmològiques, d’oïda i nas

12. Intoxicacions alimentàries, medicaments i productes tòxics

13. Picadures, mossegades (engloba animals, plantes, insectes i persones)

14. Urgències metabòliques i endocrines: Hipoglucèmia, coma diabètic, hiperglucèmia, hipertensió, insuficiència renal

Objectius:

 • Conèixer els passos a seguir davant d’una emergència: adquirir els coneixements i conèixer els passos a seguir tant a nivell individual com en equip davant qualsevol tipus d’emergència o situació que requereixi primers auxilis.
 • Reconèixer una parada cardiorespiratòria: saber avaluar, mesurar i reconèixer amb total seguretat una parada cardiorespiratòria amb diagnòstic diferencial d’altres patologies de les que caldria diferenciar (aturada respiratòria, bradicàrdia, ennuegament, pèrdua de coneixement).
 • Realitzar correctament el suport vital bàsic: realitzar amb total seguretat i eficàcia les maniobres de ressuscitació i de suport vital bàsic amb o sense DEA.
 • Maniobrar amb seguretat en situacions de desobstrucció i tractament de les vies respiratòries: disposar dels coneixements necessaris i de total seguretat basats en els darrers consensos, tant en la obstrucció incomplerta com en la obstrucció complerta per garantir en les màximes probabilitats la viabilitat i recuperació total de la víctima.
 • Saber realitzar un adequat control de situacions d’hemorràgia: saber aplicar els darrers consensos sobre el control d’hemorràgies tant en les mesures a aplicar (compressió, posturals…) com en les que no s’han d’aplicar.

Observacions:

El curs no té cap cost directe per a l’alumne i està 100% subvencionada pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya. A l’hora de la inscripció s’haurà de presentar la capçalera de la nòmina, el rebut d’autònoms o el document DARDO, segons el cas particular.

Per obtenir la certificació que atorga el Consorci per a la Formació Contínua i l’Escola Efa cal realitzar totes les activitats del curs, i obtenir la qualificació d’apte.

Inscriu-te aquí

 

Entitat o associació:
Escola EFA
Telèfon:
635 546 198
Llegir més
Pàgina 1 de 19912345...102030...Última »