Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació, els diferents ajuts, premis i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.

Premi

Premis Josep M. Piñol
Convoca:
Acció Solidària Contra l’Atur
Descripció:

Es tracta de dos guardons anuals de 10.000 euros cadascun per premiar el treball digne. El termini de presentació de candidatures serà el 30 de setembre 2020.

 ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur) convoca la 23a edició dels Premis Piñol amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Els guardons tenen com a objectiu premiar el foment del treball digne. La presentació de candidatures finalitzarà el proper 30 de setembre.

Els Premis Josep M. Piñol tenen dues modalitats: millor trajectòria i millor iniciativa. Amb ells, ASCA reconeix i premia la innovació i la trajectòria de les persones, entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació.

Dotats amb 10.000 euros cadascun, es donaran a conèixer en un acte públic el 18 de novembre 2020, a les 19 hores, al Palau Macaya de Barcelona. El jurat està format per nou reconeguts professionals de diferents àmbits: industrial, universitari i del Tercer Sector.

Els criteris d’avaluació són:

 • L’impacte social i laboral del projecte (mesurat en llocs de treball creats i/o previstos).
 • Les iniciatives que facilitin que les persones joves puguin integrar-se amb més eficàcia i rapidesa al mercat de treball.
 • La sensibilitat, les iniciatives i les accions davant del repte climàtic.
 • El programa i les perspectives de posar-lo en marxa i de continuïtat.
 • L’aportació de les dades econòmiques de la entitat o de les iniciatives innovadores.

Les bases completes de la convocatòria i els  formularis d’inscripció es poden obtenir a la web www.acciosolidaria.cat o demanar-los per correu electrònic a info@acciosolidaria.cat.

Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social en l’època franquista. L’any 1981 va ser un dels cofundadors, i primer president, d’Acció Solidària Contra l’Atur. Va crear l’entitat amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania i lluitar per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència paternalista en un temps on l’atur era del 40%.

ASCA és una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 1981 treballa perquè persones que es troben a l’atur o en situacions de treball precari puguin crear o consolidar un lloc de treball digne que els doni l’oportunitat real de tornar a començar concedint-los préstecs sense interessos. Des de la seva creació, ASCA ha concedit més de 19 milions d’euros en préstecs, cosa que ha suposat la posada en marxa de més de 14.000 projectes i la creació de més de 16.000 llocs de treball.

Més informació

Bases:
https://acciosolidaria.cat/prestecs-sense-interes/que-fem/premis-pinol/
Termini de presentació:
30.09.2020
Premis Sant Andreu 2020
Convoca:
Ajuntament de Barcelona - Districte de Sant Andreu
Descripció:

El Districte de Sant Andreu atorga anualment els Premis Sant Andreu, coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu. Amb aquests premis i distincions es vol reconèixer la trajectòria, el treball o les iniciatives de persones i entitats que duen a terme la seva activitat al districte de Sant Andreu.

Enguany s’entregaran els premis corresponents a quatre categories:

 • Premi Sant Andreu al millor projecte d’entitats, destinat a premiar una iniciativa que tingui com a finalitat aconseguir un impacte positiu social, educatiu, cultural o ambiental per al veïnat del districte de Sant Andreu. Està dotat amb 1500€.
 • Premi Sant Andreu especial, enguany dedicat a una proposta per millorar o incentivar el comerç de proximitat. Està dotat amb 1000€.
 • Distinció personal, un reconeixement a la tasca d’una persona o grup de persones per la seva rellevància o interès públic, sempre que es desenvolupin de manera individual o col·lectiva en l’àmbit territorial del districte de Sant Andreu.
 • Distincions a entitats, com a reconeixement a la tasca d’alguna o algunes de les entitats del districte amb motiu d’una efemèride important en el marc de la seva tasca. Per tal d’aspirar a aquest guardó, l’entitat ha d’estar legalment constituïda i ha de formar part del Registre d’Entitats de l’Ajuntament de Barcelona.

Les persones o entitats participants només podran presentar la seva candidatura a una modalitat.

A les bases trobareu tota la informació necessària per participar o proposar candidats per alguna de les categories.

Més informació

Bases:
https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2020/08/31123227/Bases-publicades-Premi-Sant-Andreu-2020.pdf
Termini de presentació:
15.10.2020
Premis de Civisme 2020
Convoca:
Generalitat de Catalunya - Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Descripció:

Els Premis de Civisme tenen com a objectiu estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que, des d’àmbits professionals i franges d’edat ben diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn.

Premis de Civisme 2020 engloba els Premis següents:

 • Premi Serra i Moret, categoria assaig, 1.500 euros.
 • Premi Serra i Moret, categoria treball pedagògic, 1.500 euros.
 • 1r Premi Jaume Ciurana, categoria a favor de les persones, 1.500 euros i diploma.
 • 2n Premi Jaume Ciurana, categoria a favor de les persones, gravat i diploma.
 • 3r Premi Jaume Ciurana, categoria a favor de les persones, gravat i diploma.
 • 1r Premi Jaume Ciurana, categoria a la millora de l’entorn natural, 1.500 euros i diploma.
 • 2n Premi Jaume Ciurana, categoria a la millora de l’entorn natural, gravat i diploma.
 • 3r Premi Jaume Ciurana, categoria a la millora de l’entorn natural, gravat i diploma.
 • Premi de Civisme als mitjans de comunicació, categoria treballs televisius, 1.500 euros.
 • Premi de Civisme als mitjans de comunicació, categoria treballs radiofònics, 1.500 euros.
 • Premi de Civisme als mitjans de comunicació, categoria treballs per a la premsa escrita, 1.500 euros.
 • Premi de Civisme als mitjans de comunicació, categoria treballs per a Internet, 1.500 euros.
 • Premi de Civisme a la innovació, 2.000 euros.
 • Premi de Civisme a la ciutadania i virtut civil, 2.000 euros.
 • Premi de Civisme a l’esport, 1.500 euros.

Més informació

Bases:
https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=877937
Termini de presentació:
15.10.2020
XII Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona
Convoca:
Ajuntament de Barcelona - Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB)
Descripció:

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) convoca un any més el premi per reconèixer la feina que s’ha dut a terme a la ciutat en l’àmbit de la inclusió i l’assoliment de la ciutadania plena de les persones immigrades i per afavorir la diversitat, la convivència i la cohesió social.

El premi vol reconèixer projectes o treballs que hagin destacat o que tinguin un interès especial en l’àmbit específic de la convocatòria, aquest any amb el lema “Per una Barcelona antiracista”. El Consell ha escollit aquest lema tenint en compte el context polític actual i l’increment de l’extrema dreta, tant en les darreres eleccions estatals com en el context internacional, amb una ultradreta més forta a tot Europa. L’objectiu és promoure la convivència, la igualtat i la inclusió, així com combatre el racisme, la xenofòbia i les manifestacions dels discursos d’odi que es van fent presents a la societat.

Podeu presentar les vostres propostes a través d’aquest enllaç fins al 23 d’octubre de 2020. Es poden presentar projectes al premi persones físiques, grups, associacions i altres entitats sense ànim de lucre amb seu social a Barcelona, o bé entitats o grups amb delegació sempre que tinguin activitat a la ciutat.

Fullet informatiu

Bases:
https://bop.diba.cat/temp/08_022020011460.pdf
Termini de presentació:
23.10.2020
Premi Joves Creadores 2020: “Les nostres cases, les nostres cures”
Convoca:
La Bonne - Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison
Descripció:

La Bonne, en col·laboració amb la Regidoria de Feminismes i l’ICUB, obre una nova convocatòria del Premi Joves Creadores amb la intenció de incentivar la producció i la creació audiovisual entre les dones joves de la ciutat.

L’objecte d’aquest Premi és la concepció, per part de dones residents a la ciutat de Barcelona, de la creació d’un curtmetratge que girarà al voltant de la temàtica feminista que en cada convocatòria concretin les Bases específiques que publiqui La Bonne.

Qui pot participar?

Poden concórrer a aquest premi les dones residents a la ciutat de Barcelona que en l’any natural de la convocatòria (és a dir, fins al 31 de desembre de l’any en què es publiqui la convocatòria) no hagin complert els 36 anys i que presentin la corresponent inscripció d’acord amb el prescrit en les Bases.

La inscripció al Premi tant podrà realitzar-se a títol individual (una persona física) com a títol col·lectiu (un grup de persones físiques, sense que calgui que estiguin agrupades sota cap fórmula jurídica). En aquest darrer cas, caldrà que el col·lectiu es composi al 100% de dones de fins 35 anys (inclosos) i nomeni una representant o apoderada única.

En què consisteix el premi?

El Premi consistirà en una dotació de 5000 euros per a realitzar la proposta presentada, així com una residència tècnica a La Bonne per dur a terme la postproducció. Les guanyadores també participaran d’una mistress class amb una directora o realitzadora audiovisual.

Inscripcions aqui del 14 de setembre al 30 d’octubre.

En cas d’incidència amb el formulari d’inscripció pots contactar directament amb audiovisuals(at)labonne.org

Més informació i podeu consultar les bases generals i les bases específiques del Premi.

Bases:
https://labonne.org/content/uploads/2020/07/0_BasesGen_JC.pdf
Termini de presentació:
30.10.2020
Pàgina 1 de 212