Skip to Content

cercador d'ajuts, premis i subvencions

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Ajuts, Premis i Subvencions

Taulell d'Ajuts, Premis i Subvencions

En aquesta taula trobaràs totes aquelles convocatòries d’ajuts, premis i subvencions que poden ser útils per al finançament del vostre projecte, amb un enllaç directe perquè també puguis descarregar les bases, els formularis corresponents i amb la data de termini de presentació de la sol·licitud.

A continuació, els diferents ajuts, premis i subvencions ordenats per ordre de termini de sol·licitud.

AJUT
Suport econòmic que atorga una entitat, institució o òrgan de caire privat per a la realització d'un projecte.
PREMIS
Reconeixement sovint econòmic, segons decisió d'un jurat, per la iniciativa o el bon desenvolupament d'un projecte.
Subvenció
Ajut econòmic que parteix d'una convocatòria que realitza l'Administració pública. Es presenten als diaris oficials.

Premi

XXIX edició dels Premis Sants-Montjuïc 2020
Convoca:
Ajuntament de Barcelona - Districte Sants Montjuïc
Descripció:

El Districte de Sants – Montjuïc atorga anualment els Premis per reconèixer els mèrits d’una persona, entitat o col·lectiu per la seva dedicació i compromís amb el territori i el seu veïnat. 

Enguany es presenta la XIX edició dels Premis Sants-Montjuïc que comprenen dos reconeixements  i dos premis especials:

 • Reconeixement a una persona rellevant del districte
 • Reconeixement a una entitat o col·lectiu
 • Premi Especial a les “Cures i Suport Mutu”
 • Premi especial a la “Innovació”

La presentació de propostes s’ha de fer a través del correu premissantsmontjuic@bcn.cat amb el model que s’estableix a les bases.

Els premis de reconeixement consistiran en el lliurament d’una reproducció d’un fragment del vitrall emblemàtic del Saló de Plens de la Seu del Districte.

Els premis especials rebran cadascun una dotació de 1500€ bruts, subjectes a la retenció d’IRPF que escaigui. 

Més informació

Bases:
https://bop.diba.cat/anuncis/antic/022021000754
Termini de presentació:
22.04.2021
XII Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual
Convoca:
Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual
Descripció:

Els terminis de presentació de sol·licituds de participació en l’edició dels Premis de l’any 2020 van quedar suspesos a conseqüència de les mesures previstes en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per la qual es declarava l’estat d’alarma per la COVID-19. Enguany tornem a convocar els Premis amb la consideració extraordinària les produccions dels tres anys anteriors: 2018-2019 i 2020.

La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual convoca el XII Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual amb l’objectiu de promoure una millor representació de la diversitat etnocultural en els mitjans audiovisuals de Catalunya.

Es valoraran les bones pràctiques en el tractament de la diversitat cultural i les migracions, entesa com la representació i participació normalitzada de persones d’orígens i contextos culturals diversos, així com sobre els processos migratoris en els mitjans de comunicació.

Les categories específiques són:

Categoria A. Programa de televisió

Programa B. Programa de ràdio

Programa C. Producció audiovisual

Categoria D. Webs (espais en línia, YouTube…)

Categoria D. Trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 d’abril de 2021, cal presentar una sol·licitud per cadascun dels materials. Podeu consultar les bases al següent enllaç: Bases i requisits Sol·licitud

Més informació

Bases:
https://www.mesadiversitat.cat/sites/default/files/2021-02/Bases%20XII%20Premi%20MDA%202020_cat_2.pdf
Termini de presentació:
30.04.2021
Premis La Confederació 2021
Convoca:
La Confederació
Descripció:

Edició especial de reconeixement a iniciatives innovadores del Tercer Sector Social davant la Covid-19

L’any 2020 ha estat un any certament complex, amb una crisi sanitària provocada per la Covid-19 que ha tingut un impacte sense precedents tant a nivell social com econòmic. Però malgrat totes les dificultats, les entitats socials han estat a primera línia de la pandèmia, reforçant el seu compromís i, una vegada més, demostrant la seva capacitat de resiliència, adaptació, transformació i innovació per continuar oferint serveis a les persones amb la màxima qualitat.

Per això, davant un any excepcional, volen fer uns premis excepcionalsdedicant la cinquena edició dels Premis La Confederació a visibilitzar l’esforç que han realitzat totes les entitats del Tercer Sector Social i reconèixer experiències innovadores, creatives i valentes per adaptar-se al nou context.

Des d’una mirada àmplia, es vol premiar iniciatives que hagin suposat un alt nivell d’innovació i adequació a la situació sobrevinguda per la pandèmia, mantenint o generant oportunitats per a les persones, especialment pels col·lectius més vulnerables, creant nous serveis i productes per donar resposta a les noves necessitats socials i impulsant transformacions organitzatives o noves maneres de treballar.

A tall d’exemple les iniciatives poden ser tals com:

 • Gestió interna de les organitzacions: iniciatives innovadores per millorar l’eficiència, mantenir l’activitat, enfortir les dinàmiques de governança democràtica, cuidar a les persones que formen part de les organitzacions, facilitar la conciliació amb especial focus en les dones treballadores, mantenir la cohesió tot i la distància…
 • Generació nous productes i serveis per fer front a les noves necessitats: respostes innovadores per atendre les necessitats de les persones, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables.
 • Experiències comunitàries liderades per entitats del Tercer Sector Social: iniciatives amb alt impacte en la comunitat per donar resposta a les necessitats sobrevingudes.
 • Intercooperació per augmentar l’impacte: iniciatives de col·laboració entre entitats del Tercer Sector Social i/o amb altres agents del territori (economia social, teixit empresarial, administració pública, etc.) per millorar la resposta en el context derivat de la Covid-19.

Qui hi pot optar?

Qualsevol entitat del Tercer Sector Social de Catalunya (associacions, cooperatives d’iniciativa social, fundacions, empreses d’inserció i centres especials de treball sense afany de lucre) que treballin en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones.

Com a exemples, s’entenen per serveis a les persones els següents:

 • Serveis a la infància i la joventut
 • Serveis a persones dependents o amb discapacitat
 • Serveis a la gent gran
 • Serveis a persones amb problemàtica de salut mental
 • Serveis específics vinculats a l’àmbit de l’execució penal
 • Serveis a persones amb drogodependències
 • Serveis a altres col·lectius en situació d’exclusió social
 • Serveis de cohesió i dinamització social

Dotació econòmica

Es premiaran 4 iniciatives, amb una dotació econòmica de 2.500 euros cadascuna.

Bases:
https://laconfederacio.org/wp-content/uploads/2021/03/Premis-2021-la-confederacio-_COVID_DEF.pdf
Termini de presentació:
30.04.2021
Premi del Consell Social ‘Pedagogia i Objectius de Desenvolupament Sostenible’ 2021
Convoca:
Consell Social
Descripció:

El Consell Social crea i convoca aquest premi amb la voluntat de donar visibilitat a bones pràctiques relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, posant en valor la tasca de pedagogs i psicopedagogs.

El Premi del Consell Social “Pedagogia i ODS”, veu de les fonts del “Premi d’Assaig Pedagògic F. Company”, creat el 2003 i consolidat en el temps amb un total de 9 edicions, dotat econòmicament amb 1500 euros al primer premi, amb un total de 100 assajos pedagògics presentats per pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, esdevenint una gran aportació de coneixement, innovació, investigació, reflexió a la pedagogia en les seves vessants científica i professional.

En aquest cas des del treball conjunt d’entitats o serveis que estiguin o hagin desenvolupat bones pràctiques pedagògiques al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Més informació

Bases:
https://www.pedagogs.cat/doc/PremiConsellSocial_Bases.pdf
Termini de presentació:
08.05.2021
Premis Socials Fundación Mapfre 2021
Convoca:
Fundación Mapfre
Descripció:

La Fundació Mapfre reobre la convocatòria de premis socials que va haver d’aturar degut a la irrupció del coronavirus.

Els Premis Socials tenen àmbit internacional i estan dotats amb 90.000 euros (3 premis de 30.000 euros cadascun). El període de preinscripció s’iniciarà el dia 1 de març de 2021 i es tancarà el 31 de maig de 2021 inclusivament.

Categories de premis

 • Premi A Tota una vida Professional Jose Manuel Martínez Martínez. Reconeixen a aquells professionals, que a més de posar la seva trajectòria laboral al servei de la societat, dediquen temps i esforç per a donar suport a causes solidàries.
 • Premi A la Millor Entitat per la seva trajectòria Social. Busquen organitzacions que realitzin accions destacades amb gran impacte social, en algun dels àmbits en els quals Fundació MAPFRE desenvolupa les seves activitats.
 • Premi al Millor Projecte o Iniciativa pel seu impacte social. Premien aquell projecte o iniciativa rellevant que hagi suposat un punt d’inflexió, des del punt de vista social, en alguna de les nostres àrees d’actuació.
 • X Premi Internacional de Segurs Julio Castelo Matrán. Reconeix treballs i projectes significatius que propiciïn l’estabilitat econòmica i la solidaritat mitjançant el Segur i/o la Previsió Social.

Més informació

Bases:
Termini de presentació:
31.05.2021
Pàgina 1 de 11