Skip to Content

Xarxa de cures antiracista per ajudar persones migrants en situació de vulnerabilitat
Descripció anunci:

Col·lectius antiracistes posen en marxa una xarxa amb diferents accions per donar suport a col·lectius i persones migrants a Catalunya, a través d’acompanyament afectiu, psicològic, així com ajuda material.

Diversos col·lectius, així com persones vinculades al moviment migrant i antiracista a Catalunya, han creat una xarxa de cures antiracista per poder cobrir les necessitats de persones de les comunitats migrants que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat durant el confinament activat per evitar la propagació del virus Covid-19.

L’objectiu d’aquesta xarxa és posar en relleu la importància d’una solidaritat comunitària i horitzontal, tal com assenyalen al lloc web de la xarxa, focalitzant els esforços col·lectius en donar acompanyament afectiupsicològic i d’ajuda material als casos més delicats de l’entorn comunitari de Barcelona.

La xarxa pretén ajudar a persones migrants sense papers o en situació de precarietat legal, que sobreviuen de la recol·lecció, venda de ferralla i la venda artesanal de menjar, persones que viuen amb malalties cròniques o especificitats de diversitat corporal discapacitants, menors de vint-i-un anys, persones amb infants a càrrec seu i persones que no poden assegurar els mínims recursos de subsistència.

Els col·lectius antiracistes participants volen contactar persones que disposen de recursos materials, temporals o professionals amb persones que ho necessitin. “Creiem que aquesta situació ha de ser una oportunitat per fer valdre les cures col·lectives i la necessitat d’enfortir la interdependència com a resposta i resistència als processos de salut-malaltia individualistes i capitalistes”, assenyalen.

Com ajudar

Per a totes aquelles persones que volen aportar el seu granet de sorra, s’ha creat una caixa de resistència de cures comunitàries en la qual, qui vulgui pot aportar diners en efectiu a algun dels casos, ho podrà fer mitjançant aquest compte de Paypal. També s’ha fixat un punt de recollida i redistribució d’aliments de cura a la Nova Usurpada, plaça del Nord 5, a Gràcia, Barcelona.

El suport a les persones migrants en situació de vulnerabilitat també es pot fer mitjançant l’acompanyament a persones que per motius de salut psíquica, física i vulnerabilitat legal per falta de documents, per exemple, no poden sortir de casa seva per comprar aliments o medicaments. També es pot fer un acompanyament a aquestes mateixes persones per anar al metge o si requereixen assistència materialpsicològicaafectiva o professional, tant virtual com personal.

També es necessiten recursos d’habitatge que ajudin a solucionar situacions d’emergència habitacional, així com l’acompanyament a la regularització per persones que no es troben en situació regular amb les lleis d’estrangeria i que no poden accedir a llocs de feina amb els quals tinguin habitatge i ingressos regulars.

Si vols contactar amb els col·lectius que gestionen la xarxa, ho pots fer amb l’adreça de mail redantirracistacuidados@gmail.com o en el canal de Telegram al qual pots accedir amb aquest enllaç https://t.me/redcuidados.

Entitat redactora: LaviniaNext

Autor: Carlos Faneca
 
 
Entitat o associació:
Red de cuidados antirracistas
Telèfon:
-