Skip to Content

Qüestionant els rols de gènere. La nova masculinitat
Descripció anunci:

Aquesta és una formació gestionada i impartida des del CEESC (Col·legi d’Educadores i Educadors socials de Catalunya). 

A partir de l’acord de col·laboració entre el CEESC i l’escola Efa oferim aquesta formació amb el preu de socis a tots els alumnes exalumnes i treballadors d’empreses sòcies de l’Acellec. 

Homes i dones ajudem a perpetuar el patriarcat com a model social, en formem part. A vegades perquè no coneixem una altra manera de ser o de fer, perquè és el que hem après i integrat com a “bo” o “normal” en el nostre entorn.  

L’objectiu dels tallers és aprendre a qüestionar allò que ens manté aferrats a un model de comportament rígid, que limita el nostre ventall de possibilitats. No busquem una nova definició “standard” del que ha de ser un home, ni tampoc un nou rol o una nova funció masculina, busquem alliberar tot allò reprimit o amagat darrera del rol que cada un representa “perquè toca”. 

Continguts:

  • Explorant el rol masculí, què vol dir ser home? El món de les creences, sistemes
  • cognitius i heretats.
  • La realitat. Els canvis socials i com ens afectem.
  • El biològic.
  • L’emoció masculina, explorant les característiques femenines de l’home.

Objectiu:

L’objectiu és aprendre a qüestionar allò que ens manté aferrats a un model de comportament rígid, que limita el nostre ventall de possibilitats. No busquem una nova definició “standard” del que ha de ser un home, ni tampoc un nou rol o una nova funció masculina, busquem alliberar tot allò reprimit o amagat darrera del rol que cada un representa “perquè toca”. Busquem descobrir la manera en que fugim de ser el que realment som per desenvolupar aquest rol i explorar la ferida i la por que això ens provoca.

Certificat:

Les persones participants en aquest curs rebran una vegada finalitzi l’activitat un certificat d’assistència. Per tenir dret a aquest certificat cal haver assistit, com a mínim, al 80% de l’activitat formativa.

Més info

Entitat o associació:
Escola EFA
Telèfon:
934 180 257