Skip to Content

Música en Tàndem – Carmel Amunt
Descripció anunci:

El projecte “Música en Tàndem” té l’objectiu de promoure la salut mental, física i social dels infants mitjançant dues estratègies: l’acompanyament educatiu dels adolescents per part de voluntariat (mentors) i la promoció de l’activitat artística mitjançant l’aprenentatge de tècniques musicals.  Va dirigit a adolescents de 10 a 12 anys del Carmel i que presenten una situació de dificultat puntual.

La mentoria és una eina d’intervenció social que promou una relació de desenvolupament personal entre dues persones en la que una d’elles proporciona recolzament individual a una altra que passa un moment de dificultat momentani. La característica central dels programes d’acompanyament (o de mentoria) és l’establiment d’una relació d’igual a igual entre un “mentor” i un “alumne/a” amb un benefici potencial per l’alumnat. mentorat.

Per altra banda, la proposta del projecte “Jo sóc de la banda” és que els nois i noies que facin els acompanyaments educatius individuals gaudeixin d’una sessió́ col·lectiva artística a la seu de l’Associació Pausa amb Música. Les sessions són musicals i es basen en la creació d’una banda d’instruments aplicant la metodologia del Desenvolupament Cultural Comunitari (DCC) o Art Comunitari que consisteix en la col·laboració de col·lectius artístics que fan que es materialitzi la part artística. Es  dóna més importància al procés que al resultat però sempre vetllant per a que sigui una experiència satisfactòria per a tots els participants i fent conviure als nois i noies participants en el programa dins d’una realitat artística, que en aquest cas és musical.

Música enTàndem ha estat un projecte pilot que s’ha desenvolupat de gener a juny durant el curs escolar 2017-2018. La valoració per part de tots i totes els agents implicats ha estat molt positiva, és per això que li donarem continuïtat de cara al curs vinent.

Un dels aspectes que ens agradaria millorar és que els mentors/es fossin joves del territori, del barri del Carmel preferiblement, ja que creiem que la vinculació entre les parelles de mentor/a – mentorat/ada pot créixer i reforçar-se.

El perfil dels i les joves que vulguin fer de mentors/es (voluntaris/es) és el següent:

Han de ser persones joves entre 18 i 30 anys disposades a fer acompanyament als pre-adolescents  a partir d’una relació d’igual a igual per motivar-lo, donar-li confiança, fomentar l’autonomia i recolzar-lo al màxim. L’objectiu del mentor/a i de la relació de mentoria ha de ser millorar la salut mental, física i social dels infants i pre-adolescents. La sessió d’acompanyament és un espai per compartir, parlar, i/o fer diferents activitats culturals i educatives pel barri i/o la ciutat (previ consentiment de les famílies), no és un reforç escolar.

Requisits:

  • Es cerquen voluntaris/es que tinguin la capacitat d’empatitzar i crear una relació d’igual a igual i un vincle afectiu, de confiança i proximitat amb nois i noies pre-adolescents.
  • Imprescindible viure i/o conèixer el barri del Carmel.
  • Es valorarà interès en projectes socials i musicals.
  • Realitzar una formació prèvia d’unes 10 hores de durada.
  • Els voluntaris/es hauran de tenir les següents capacitats/competències: capacitat d’aprenentatge, optimisme i entusiasme, organització i planificació, comunicació interpersonal, treball en equip, diplomàcia i “saber estar”.

Dedicació:

  • Continua: requereix d’un compromís continuat durant el curs escolar 2018/2019, d’octubre de 2018 a juny de 2019.
  • El número d’hores de dedicació setmanals serà de dues hores els dimecres a la tarda, de 17:15h a 19:15h. També es farà esporàdicament algun acompanyament els dilluns a l’activitat musical (dilluns de 17:30h a 19h). Trimestralment es farà una reunió de seguiment amb tots/es agents implicats. 
  • Contacte : Carmel Amunt: carmelamunt@carmelamunt.org  Tel.: 934290759 – 622203298 i/o amb AFEV: voluntariat@afev.org Tel.: 636264626 (trucada o whatsapp). 

 

Entitat o associació:
Carmel Amunt
Telèfon:
622 203 298