Skip to Content

Instruments de defensa davant la privació de llibertat
Descripció anunci:

El dia 15 de març es posa en marxa el curs d’extensió universitària ‘Formació en l’ús d’instruments de defensa davant la privació de llibertat’ que organitzen l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la Universitat de Barcelona (OSPDH) i el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia. Tindrà lloc a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, els divendres a la tarda i els dissabtes al matí, fins el 27 d’abril.

La formació pretén generar coneixement i capacitació col·lectiva per abordar la manera de posar en comú tots els esforços compartits entre persones preses, ex-presos/es, familiars, activistes, metges i juristes. D’aquesta manera, el curs vol reforçar la protecció de totes aquelles persones que pateixen la violència del sistema penitenciari. El preu de la matrícula és de 200 euros i les inscripcions s’han de fer en aquest enllaç.

Un conjunt multidisciplinari de professionals i persones expertes en matèria penal i penitenciària, juntament amb familiars de presos/es i persones que han viscut de primera mà experiències de privació de llibertat, formaran part d’aquest curs que donarà resposta a la constatació, des de fa dècades, duna profunda desatenció i indefensió jurídica i social de les persones que pateixen diferents tipus de privació de llibertat.

En col·laboració amb diverses entitats

La transversalitat de curs es poda de manifesta amb el nombre i la diversitat d’agents que hi participaran. A més dels esmentats anteriorment, la formació compta amb la col·laboració de Clivella, Alerta Solidària, Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, l’Associació catalana pels drets civils, IACTA Sociojurídica i l’Organització Mundial contra la Tortura, amb el suport de mitjans de comunicació independents i crítics.

 

Entitat o associació:
Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la Universitat de Barcelona (OSPDH)
Telèfon:
934 039 672