Skip to Content

Curs: Violència simbòlica contra la dona
Descripció anunci:

El taller busca anar des de les qüestions teòriques claus aportades pel pensament feminista fins a la creació escènica, prenent elements del mètode de creació col·lectiva. Explora el tema de la violència simbòlica preguntant què hi ha darrere de les creences, comportaments i situacions lingüístiques en la nostra vida quotidiana. En aquesta indagació les persones crearan imatges i/o quadres escènics.

Luz Marina Gil Vanegas és llicenciada en art dramàtic i des de fa quaranta anys es mou en l’àmbit cultural ja sigui com a actriu de teatre i televisió, directora escènica, docent, gestora artística. El seu treball s’estén a diversos col·lectius i comunitats desplaçades, camperoles, indígenes afrodescendents, migrants, dones, infants, adolescents, tant a Colòmbia com a Barcelona.

Objectiu: Comprendre la connexió existent entre la “vida quotidiana” i la “violència simbòlica”, a partir del joc, la sensibilització corporal i la creació col·lectiva en l’escena, desmuntant imaginaris de dominació patriarcal, enfortint processos de autoconsciència i transformació que ajudin a concebre altres models convivencials que dignifiquin les relacions entre uns i unes altres.

Violència simbòlica.
Què és l’esfera de reproducció social i on opera la violència simbòlica?
Pràctiques inscrites en el pensar, fer i sentir.
Creació col·lectiva i reflexió conjunta.

La metodologia combina el conceptual amb el joc, la creació escènica i la reflexió. Es treballa en equip. S’actua per elevar el nivell de autoconsciència. Comporta la creació de quadres, escenes o imatges.

Lloc: Forn de Teatre Pa’tothom – C/ Lluna 5, baixos – Barcelona

Data: 5 i 6 de març 2016
Horaris: Dissabte de 10 a 14h i de 15,30h a 19,30
Diumenge de 10 a 14h i de 15,30 a 17,30h

Total hores: 14h

Socis (antiguitat de sis mesos) i alumnes 90€. Altres 120€

Entitat o associació:
Forn de teatre Pa'Tothom
Telèfon:
934429282