Skip to Content

Curs de formació ‘Reflexions sobre pràctiques de pau’ (RPP) II – Enfocaments sistèmics en la construcció de pau
Descripció anunci:

Reflexions sobre Pràctiques de Pau (RPP) II és un curs intensiu de 5 dies, que se centra en els enfocaments sistèmics per l’anàlisi del conflicte i per la estratègia en la construcció de la pau. Es composa d’una introducció als sistemes de pensament, la pràctica de l’anàlisi del conflicte des d’una perspectiva sistèmica, la identificació de punts d’influència per crear canvis en un sistema en conflicte i dels punts d’entrada per les estratègies programàtiques d’intervenció.

El curs és molt participatiu i ofereix l’oportunitat de practicar en l’aplicació dels mètodes i instruments del programa RPP des del punt de vista dels sistemes. 

El curs adreça les següents preguntes:

  • Perquè és important l’enfocament sistèmic en l’anàlisi del conflicte i en el disseny de l’estratègia de construcció de la pau?
  • En què hem de treballar per tenir la major repercussió sobre la pau i el conflicte en un context específic?
  • Quins son els punts d’influència en una situació especifica? Com es pot intervenir millor en un sistema en conflicte ?
  • Amb qui s’ha de treballar? Qui son els agents més importants?
  • Quines son les raons i els motius de la nostra aproximació al conflicte? Son vàlids en aquest context? 

Objectius: els participants estaran millor equipats per

1 – Aplicar estratègies i eines sistèmiques en els processos d’anàlisi del conflicte

2 – Desenvolupar punts d’influència per crear canvis i punts d’entrada per una programació basada en l’anàlisi sistèmic.

3 – Obtenir confiança en l’ús de l’enfocament sistèmic en l’anàlisi de conflictes i en el disseny de la estratègia de construcció de la pau amb el recolzament de tots els agents implicats.

 

Organització: CRIPBCDA Collaborative Learning Projects (CDA)
 
Altra informació relevant:

Lafede.cat- Organitzacions per a la Justícia Global ofereix 2 beques només per a entitats federades (1 beca, en cas que s’especifiqui).  Cal omplir aquest formulari dins el termini de pre-inscripció.