Skip to Content

Curs de conflictologia: Refugiades. Origen i causes de l’exili sirià i altres refugiades oblidades
Descripció anunci:

Durant els últims mesos els mitjans de comunicació han posat el focus en la situació de les persones refugiades provinents, sobretot, de països de l’orient mitjà, en una de les que sembla la crisi de refugiades més gran de la història recent.

Però estem, segur, davant d’una crisi? Es tracta d’un fet aïllat dels últims mesos? O ve lligat a una crisi sistèmica? D’on provenen aquestes persones? De què fugen i que els espera a l’arribada a Europa?

En aquesta nova edició del curs de conflictologia volem anar més enllà de les imatges dels murs i les policies europees per anar a parar a l’origen, la ruta i també el destí d’aquest fenomen, per comprendre-ho en la seva totalitat i no quedar-nos només amb la versió dels mitjans de comunicació.

A més, volem posar el focus també en aquelles refugiades no tan visibles, sigui pel seu origen o per les causes del seu exili forçat. Coneixerem aquelles que fugen dels conflictes a l’Àfrica Subsahariana i aquelles perseguides per la seva identitat o orientació sexual.

L’objectiu d’aquest curs és la promoció de la cultura de pau, l’anàlisi de la violència en diferents contextos internacionals, la defensa dels drets humans i les llibertats individuals, així com l’impuls de la governabilitat i el teixit social com a fonaments d’un desenvolupament social i econòmic, equitatiu i sostenible que incideixi en la redistribució de la riquesa i la justícia social. A la vegada, considerem la necessitat d’autoformar-nos i accedir al coneixement per tal de desenvolupar un sentit crític front als discursos hegemònics que invisibilitzen i silencien conflictes i realitats existents.

El curs tindrà lloc els dies 10, 12, 17, 18 i 19 de novembre de 16:30 a 20:30. Cal inscripció prèvia per participar. Apunta’t abans del 7 de novembre!

Horari: 16.30 a 20.30h
Lloc: SCI Catalunya (C/ Carme, 95, baixos 2a, BCNA)
Preu: 5€ sòcies (15€ no sòcies)
Places limitades – Inscripció prèvia: data límit: 7/11/2015
Certificat de participació i certificat de reconeixement del PFVC (80% assistència)
Durada: 20 hores
Per inscriure’t has d’omplir aquest formulari

Entitat o associació:
Servei Civil Internacional
Telèfon:
934 417 079