Skip to Content

Comunicació amb Enfocament de Gènere i Drets Humans, eines per a un periodisme humà (4a edició)
Descripció anunci:

Les persones que es dediquen a la comunicació i el periodisme exerceixen un important rol com a agents de canvi, així com en la denúncia de vulneracions i/o violacions de drets humans. Tenen la funció de contribuir amb les seves informacions a la cohesió, la convivència, l’enteniment i el pensament crític en les nostres societats, així com la de combatre el discurs d’odi, assenyalant als qui l’incentiven, financen, incloent-hi els interessos econòmics i ideològics que es troben darrere.

Per a això és fonamental apropiar-se de tècniques que permeten recollir testimoniatges cuidant a les persones protagonistes, recopilar dades necessàries des del rigor, construir narracions que converteixin l’important en interessant i, alhora, puguin ser utilitzades per entitats o institucions que treballen per a la protecció i promoció dels drets humans.

La finalitat d’aquest curs és precisament millorar els coneixements per analitzar en profunditat els drets humans, els seus fonaments, els sistemes de protecció existents i l’accés a aquests, les polítiques públiques i actuacions dels governs en clau de drets i dotar de les eines necessàries per a comunicar des d’un enfocament de gènere i basat en drets humans.

Programa del curs:

Unitat 1. El concepte de drets humans i els seus sistemes de protecció internacional

Unitat 2. Un enfocament multidisciplinari del periodisme des de l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans

Unitat 3. Davant la polarització, l’auge dels discursos feixistes i l’afebliment de les societats democràtiques, un periodisme de l’empatia​.

Unitat 4. Exercici pràctic: elaboració d’un reportatge amb enfocament de gènere i drets humans sobre una situació en què s’hagin vulnerat els drets humans.

Informació sobre la inscripció:

Inscripció en línia

Entitat o associació:
Institut de Drets Humans de Catalunya
Telèfon:
655 856 163