Skip to Content

Camp online: crea contingut sobre el sufragi femení a la Viquipèdia
Descripció anunci:

SCI Suïssa organitza un camp online que consistirà en buscar informació sobre el sufragi femení i el feminisme, crear-ne entrades a la Viquipèdia i millorar les que ja hi ha. De l’1 al 7 de febrer!

Al llarg dels segles XIX i XX, les dones de tot el món han lluitat pel seu dret a participar a les eleccions. Les dones a Suïssa van ser les darreres d’Europa occidental, que van obtenir el sufragi el 7 de febrer de 1971, fa 50 anys. I encara avui, les dones d’algunes parts del món no poden votar, fins i tot quan homes són. En aquest campament en línia, que forma part del projecte més gran “Viquipèdia per la pau” i d’una cooperació entre SCI i Wikimedia Suïssa, coneixereu la Viquipèdia i altres projectes de Wikimedia. També coneixereu el moviment feminista i les activistes inspiradores del seu interior.

Tipus de treball: fer investigacions en línia sobre articles de la Viquipèdia sobre el sufragi i el feminisme de les dones, escriure articles nous i millorar-ne els existents. Els organitzadors del projecte prepararan una llista d’articles sobre persones i temes relacionats amb el tema del campament. Cada dia (de l’1 al 7 de febrer) tenim aproximadament 3 hores a la tarda (hora central europea) on ens reunim al Zoom. I als matins es pot treballar individualment o en grups reduïts. No cal tenir coneixements a la Viquipèdia.

Tema d’estudi: Es posarà gran èmfasi en estudiar aquest camp. Aprendrem a escriure bons articles de la Viquipèdia. Coneixerem els principis darrere dels projectes de Wikimedia, així com les llicències lliures / filosofia de contingut obert en general. Coneixerem la història del sufragi i del feminisme de les dones. Coneixerem més sobre persones increïbles que lluitaven o lluiten pel sufragi de les dones, mitjançant la nostra pròpia investigació, mitjançant l’intercanvi amb altres participants i mitjançant aportacions externes.

Podeu trobar tota la informació aquí: Viquipèdia per la pau, sufragi femení

T’interessa? Escriviu a camps@scicat.org ara!

 

Entitat o associació:
SCI Suïssa
Telèfon:
-