Skip to Content

Borsa de formadores de la guia educativa Entre Terres!
Descripció anunci:

Descripció de l’anunci: Aquest proper mes de novembre posem en marxa la borsa de formadores de la guia educativa Entre Terres! Cerquem 15 persones per preparar i realitzar tallers a centres educatius i espais no formals.

T’animes?
En un context com l’actual es fa molt necessari cercar i elaborar eines per tal de reflexionar sobre les migracions i refugi des d’una perspectiva transformadora i antiracista per poder combatre el discurs de l’odi i de la xenofòbia. La guia educativa Entre Terres és una més de les eines que algunes entitats estem posant a l’abast de professorat i educadors/es en el lleure per tal de facilitar el debat i l’anàlisi acurat sobre les causes i les situacions que estan patint les nostres veïnes del sud del mediterrani. A més, ho fem amb un enfoc de drets humans i de solidaritat i amb l’objectiu de promoure el pensament crític i la construcció d’alternatives. La guia va ser elaborada durant el 2016 conjuntament amb Stop Maremortum i Edu Xarxa. Aquí la podeu descarregar i consultar.

Què vol ser la borsa d’Entre Terres?
La borsa de formadores de la guia Entre Terres serà un grup de l’SCI dedicat a realitzar tallers en matèria de migracions a la Mediterrània a espais formatius (tant d’educació formal com no formal) a  joves i infants de diversos grups d’edat. A part de realitzar tallers externs, formar part de la borsa també significa dinamitzar formacions internes cap a la resta de companyes de la borsa general de formadores, compartint coneixements i experiències col·lectivament i rebre formacions relacionades amb les temàtiques que volem treballar.

Com formar-ne part?

1/ Obrim la convocatòria i selecció
Busquem persones amb:

  • Experiència i/o coneixement de l’àmbit associatiu.
  • Experiència en dinamització de grups.
  • Bon nivell de català o castellà.
  • Habilitats socials i comunicatives.
  • Experiència en educació no formal.

I es valorarà:

  • Formació en l’àmbit social.
  • Participació associativa i en moviments socials a nivell personal.
  • Coneixement en migracions, refugi, antiracisme, etc.

2/ Participar de la formació de formadors/es de la borsa.
Un cop seleccionada la borsa es realitzarà una formació de 5 sessions.
Les dates de les formacions són dv 9, ds 10, dv 16 i ds 17 de novembre.
L’horari serà divendres de 16 a 20.30h i els dissabtes de  10 a 17h (excepte dissabte 17 que serà fins les 18h).
És obligatori assistir a un mínim de 4 sessions.

Continguts de la formació:
Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
Aproximació teòrica a les migracions a la Mediterrània
Dinamització d’activitats de la guia entreterres
Realització de tallers a centres i grups educatius. Cada persona haurà de buscar un espai o grup on fer un taller. Es faran grups de formadores i cada persona haurà de fer un mínim de 2 tallers.

3/ Engegada de la borsa d’Entre Terres.

Formar part de la borsa demana també ser activa i proposar formacions a centres i grups educatius. A banda, les persones membres de la borsa es comprometen a reunir-se trimestralment amb la resta de la borsa i la persona tècnica referent de l’SCI per tal d’avaluar i planificar el següent trimestre.

Depenent de les formacions que sorgeixin hi ha possibilitat de remuneració en alguns casos segons els criteris de remuneració de tallers de l’entitat.

Hi estàs interessat/da?
Omple aquest formulari i envia el teu CV a voluntariat@sci-cat.org abans del 15 d’octubre. Durant la següent setmana revisarem totes les candidatures i us direm alguna cosa.

 

Entitat o associació:
Servei Civil Internacional de Catalunya
Telèfon:
934 417 079