Skip to Content

Recursos sostenibles

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Recursos sostenibles

Taulell de Recursos sostenibles

El taulell de Recursos Sostenibles és una ampliació del Taulell d’anuncis i recursos específicament en l’àmbit de la sostenibilitat. Com tot, pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar des de com muntar un hort urbà fins a apps sostenibles o documents interessants de treballar.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Tallers Zero waste a Barcelona!

Descripció anunci:

Vols fer un taller zero waste a Barcelona? Has trobat el lloc ideal!

Consulta l’agenda actualitzada d’activitats, cursos i xerrades de l’Associació Zero waste Bcn… i subscriu-te al seu butlletí per no deixar passar cap oportunitat!

Són una organització que treballa per reduir el malbaratament alimentari i la generació de residus des de l’any 2016 a l’entorn de Barcelona. Fan tallers, xerrades, conferències sobre zero waste i participen de totes les activitats possibles per adquirir el màxim de coneixements i poder-los compartir. 

 

Entitat o associació:
Zero Waste Bcn
Telèfon:
-
Llegir més

Programa d’activitats d’hivern 2020 de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família

Descripció anunci:

Ja tenim aquí el nou programa d’activitats d’hivern 2020 de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família. Pots consultar-lo online aquí i descarregar-te’l en pdf aquí.

Aquest hivern abordarem l’emergència climàtica a Barcelona a través de xerrades i tallers que ens donaran eines per aplicar en el nostre dia a dia i al nostre territori. També analitzarem la importància de reformular l’espai públic tenint en compte criteris ambientals i reivindicarem la importància de l’aigua com a sustentadora de vida en motiu del Dia Mundial de l’Aigua.

Recorda que totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia a partir del dimecres 15 de gener a les 10h (les inscripcions realitzades amb anterioritat no seran vàlides).

Pots inscriure’t online aquí, per correu electrònic info@aulambiental.org, per telèfon 934 350 547 o presencialment en horari d’atenció al públic (dll, dx i dv de 10h a 14h i dll, dm i dj de 16h a 19.30h).

Encara no el reps? Dona’t d’alta al butlletí electrònic!

T’hi esperem!

 

Entitat o associació:
Aula Ambiental de la Sagrada Família
Telèfon:
934 350 547
Llegir més

Crisi Climàtica i acció a les entitats

Descripció anunci:

Des del passat mes de novembre la SCEA i la Fundació Vincles vam iniciar un cicle de taules de debat entre el tercer sector ambiental i el tercer sector social: ‘Aliances ambientals’.
Convidats i convidades de diferents procedències i experiències professionals, ens parlaran de la seva feina, dels reptes que hi ha per davant i ajudaran a identificar què podem fer les entitats del tercer sector per avançar en l’àmbit sòcio-ambiental.

No us perdeu la propera sessió!

Crisi Climàtica i acció a les entitats
Com abordem la crisi climàtica els organismes de gestió i d’investigació per afavorir aliances i complicitats amb els entitats del tercer sector.
Data: Dimarts 21 de gener 2020
Lloc: Casa de l’Aigua de Trinitat Nova de Nou Barris (C. Garbí, 2 08033 Barcelona)
Horari: de 17:00 a 19:00 h
Amb la participació de:
• Josep Enric Llebot i Rabagliati, Catedràtic de física i president del Parc Natural d’Aigüestortes.
• David Sauri, UAB-ICTA (Universitat Autònoma de Barcelona – Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
• Anna Àvila, CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals)
• Modera: Joan Manel Riera Vidal. Biòleg, educador ambiental i director de l’Escola de Natura del Corredor.

Entrada lliure amb inscripció prèvia: projectes@fundaciovincles.cat 

 

Entitat o associació:
Fundació Vincles
Telèfon:
938 848 094
Llegir més

Food Coop: el primer supermercat cooperatiu de Barcelona

Descripció anunci:

Inspirat en el supermercat de Nova York ‘Park Slope Food Coop’, l’establiment obrirà al 2020 i s’haurà de treballar tres hores cada quatre setmanes per poder comprar productes.

La capital catalana obrirà a finals del 2020 Food Coop, el seu primer supermercat cooperatiu. L’objectiu principal del projecte és contribuir a un canvi de model de consum. Per aquesta raó, l’establiment apostarà per productes de proximitat i agroecològics de qualitat que siguin assequibles per a les persones consumidores.

D’altra banda, el supermercat també pretén tenir productes convencionals perquè es pugui adquirir tot allò que demanda la ciutadania.

Les persones consumidores treballaran al supermercat

Un dels objectius del projecte és que les persones compradores a l’establiment participin activament a la iniciativa, tenint veu i vot. Per aquest motiu, es vol obrir l’espai amb un mínim de 1.000 persones sòcies amb dues formes de participar.

Per un costat, fer-se sòcia consumidora. Aquesta figura serà propietària, treballadora i clienta a la vegada. Ha d’aportar 90€ per inscriure’s i treballar un mínim de tres hores cada quatre setmanes per poder consumir. D’aquesta manera es podrà reduir el preu dels productes.

L’altre opció és fer-se sòcia col·laboradora, només tenint que aportar 90€. En qualsevol cas, quan la persona deixa de participar en el projecte aquests diners se li retornen.

Food Coop Barcelona

La cooperativa es fonamenta en l’equitat, l’economia social, la sostenibilitat i el compromís amb l’entorn. Tot això ho farà a través d’un consum conscient i sostenible i una participació sense ànim de lucre.

Actualment, el projecte està cercant un local d’uns 800 metres quadrats entre els barris del Clot i Sant Andreu. De moment, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana ja han donat una subvenció de 240.000€ per finançar-lo, repartits entre el supermercat de Barcelona, un del mateix tipus a Manresa i una central de compres en les Terres de l’Ebre.

L’establiment de Manresa es pretén engegar amb 700 persones sòcies i des de la seva presentació ja s’han inscrit més de 230 persones.

Qualsevol persona que vulgui fer-se sòcia, ha d’omplir el formulari d’inscripció.

Entitat redactora: Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: Dani Gallart
 
 
Entitat o associació:
Food Coop
Telèfon:
-
Llegir més

Les festes: un bon moment per ser sostenible!

Descripció anunci:

En les dates assenyalades, celebrem grans dinars i ens solem fer regals. Cal fer-ho però, d’una manera responsable i sostenible, tractant de combatre el malbaratament alimentari o donant una segona vida a les joguines i a la roba, entre d’altres.  

DURANT LES FESTES, TAMBÉ EN BICI

Des de Biciclot, entitat membre de la xarxa Barcelona + Sostenible, volen contribuir a aconseguir unes festes sostenibles sobre rodes. És per això que cada dilluns de desembre publiquen un article per compartir coneixement i difondre l’essència de Biciclot. Consulteu totes les novetats i les activitats que han organitzat per Nadal!

FEM QUE LES JOGUINES TINGUIN MOLTES VIDES!

Hi ha èpoques de l’any en què la compra de joguines augmenta considerablement, una d’elles és el Nadal. La publicitat hi té un paper important, induint a adquirir sempre l’última novetat. Renova les teves joguines pretén participar en un canvi de forma de consum, més responsable i coherent amb un estil de vida respectuós amb els valors socioambientals.

V FIRA DE CONSUM RESPONSABLE I ESS

Del 20 al 31 de desembre la plaça de Catalunya serà l’escenari de la cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. La fira constarà de 38 casetes on hi trobareu projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’Economia Social i Solidària (ESS) que ofereixen un ampli ventall d’oferta de serveis, d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació, joguines, cosmètica i benestar saludable, altres productes de petit regal, així com espais de restauració.

FEU EL QUE FEU, NO MALBARATEU!

Consulteu el conjunt d’activitats pensades per a tot tipus de públics per tal de fomentar l’aprofitament dels aliments. Des d’exposicions, tallers i espectacles de màgia fins a dinars solidaris. En definitiva, us animem a gaudir d’aquestes festes d’una forma sostenible i responsable. Consulteu tota la informació de les activitats que s’organitzen enguany a Barcelona pel període nadalenc.

Font: https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/entitats-i-empreses/bulleti/564/les-festes-un-bon-moment-per-ser-sostenible

 

Entitat o associació:
Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593
Llegir més

Ja està de nou disponible el Kit #Rezero amb productes renovats

Descripció anunci:

Ja tens disponible al web, per tu o per regalar, el Kit #Rezero, amb productes renovats. Et convidem a fer algunes passes vers l’estil de vida #ResiduZero. Comença l’any 2020 amb petites microdecisions que esdevindran grans fites cap a la societat #ResiduZero

Amb l’adquisició del Kit #Rezero:

  1. Reduiràs el plàstic d’usar i llençar de la teva dieta!
  2. Gaudiràs amb el consum conscient
  3. Viuràs de forma més saludable
  4. Coneixeràs el teu barri i la gent del teu entorn
  5. Formaràs part d’una comunitat transformadora

Forma part del canvi! Sigues #ResiduZero

Ja el pots adquirir a http://consumconscient.rezero.cat/producte/kit-rezero/

 

Entitat o associació:
Rezero
Telèfon:
936 686 107
Llegir més