Skip to Content

Recursos sostenibles

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat Recursos sostenibles

Taulell de Recursos sostenibles

El taulell de Recursos Sostenibles és una ampliació del Taulell d’anuncis i recursos específicament en l’àmbit de la sostenibilitat. Com tot, pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions. Podreu trobar des de com muntar un hort urbà fins a apps sostenibles o documents interessants de treballar.

Us recordem que el taulell va dirigit a joves, grups i associacions sense afany de lucre, i, per tant, no hi trobareu anuncis amb continguts comercials. Malgrat tot, us suggerim que doneu un cop d’ull a l’apartat de normes de publicació abans d’enviar-nos el vostre anunci.

Participa a la Caixa d’Eines, comparteix allò que no fas servir!

Descripció anunci:

Participa a la biblioteca de coses del barri, comparteix allò que no fas servir!

D’aquí a poc obrirà al Casal de Barri Pou de la Figuera un projecte associatiu de biblioteca d’objectes i serveis professionals.Si t’hi associes podràs emportar-te en préstec gratuït o a baix cost tot tipus d’objectes: eines, una cadira de rodes, electrodomèstics, una màquina de cosir…
Es tracta de compartir objectes que tenim a casa i fem servir molt poc, o que no tenim justament perquè no els fem servir prou, i que en ocasions trobem a faltar. Alguns els posem des del projecte, però necessitem les vostres aportacions per omplir col·lectivament aquesta veritable Caixa d’Eines comunitàries.
Si vols donar algun objecte, envia un whatsapp al 633 521 353 o envia un mail a caixerd@einesifeines.org amb el teu nom i la descripció i una foto de cada objecte. Ens posarem en contacte aviat!

Per a més informació sobre aquest projecte podeu donar ullada a la nostra pàgina de Facebook aqui o a Twitter.

 

Entitat o associació:
Caixa d'Eines i Feines
Telèfon:
633 521 353
Llegir més

Ets una entitat i vols participar en la Setmana de l’Alimentació Sostenible?

Descripció anunci:

Si ets una entitat de Barcelona que treballa per a l’alimentació sostenible, t’invitem a participar en la programació de la Més Setmana de l’Alimentació Sostenible: cicle d’activitats arreu de la ciutat vinculades a l’Alimentació Sostenible, organitzades i programades per les entitats i agents de la ciutat.

Del 15 al 24 d’octubre a Barcelona es celebrarà la Setmana de l’Alimentació Sostenible, en el marc del Fòrum Global del Pacte de Milà, amb activitats diverses  entorn a l’alimentació sostenible i la necessitat de transformar el sistema alimentari perquè sigui més sa, just i sostenible, així com per a posar en valor i donar a conèixer a la ciutadania iniciatives i projectes que fomenten l’alimentació sostenible.

És una bona oportunitat per tal que entitats i organitzacions visibilitzeu la vostra tasca per al foment de l’alimentació sostenible, per això us animem a participar a la MÉS SETMANA, que formarà part de la Setmana d’Alimentació Sostenible, amb les vostres activitats, ja siguin les que ja esteu desenvolupant com altres de nova programació i/o creació. 

Què us oferim? 

  • Programació conjunta i campanya de comunicació de la Setmana de l’Alimentació Sostenible, amb elements de comunicació comuns.
  • Coordinació de la programació de totes les activitats (per la difusió).
  • Facilitació d’eines per l’avaluació.
  • Resolució de dubtes, preguntes i altres necessitats que puguin sorgir.

Què implica? 

  • Compromís de realitzar l’activitat proposada (que estarà inclosa en el programa general).
  • Realitzar l’activitat amb els recursos propis.
  • Amplificar la difusió de la Més Setmana i de la vostra activitat.
  • Realitzar l’avaluació de l’activitat.

US HI SUMEU?

Si voleu sumar-vos al projecte, inscriviu la vostra activitat a través d’aquest enllaç: Inscripció activitat a la Setmana de l’Alimentació Sostenible 

Teniu temps fins el dia 11 de juny. Us esperem!

 

Entitat o associació:
Espai de Consum Responsable
Telèfon:
-
Llegir més

Organitzeu activitats per a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Descripció anunci:

En el marc d’aquesta setmana temàtica, podeu contribuir a promoure un model de mobilitat segura, saludable i sostenible organitzant activitats des de les vostres entitats i empreses: el Dia sense Cotxes o el Park(ing) Day són algunes de les accions més destacades.

​Torna la Setmana de la Mobilitat, enguany, del 16 al 22 de setembre. Es tracta d’una efemèride que se celebra a escala europea i, un any més, l’Ajuntament de Barcelona ha optat per sumar-s’hi. Des de les vostres organitzacions podeu participar en diversos actes o preparar les vostres pròpies activitats, en el marc del Park(ing) Day, per exemple, que tindrà lloc el dia 17 de setembre. Els objectius compartits de totes les accions són, d’una banda, sensibilitzar la ciutadania dels beneficis que comporta la mobilitat segura, saludable i sostenible i, de l’altra, visualitzar els usos alternatius de  l’espai que habitualment ocupen els vehicles.

Com podeu participar-hi des de la vostra entitat?  

1. Programant activitats durant la Setmana de la Mobilitat 

Totes les propostes vinculades amb aquesta temàtica nodriran un programa conjunt i l’Ajuntament en farà una àmplia difusió. Empleneu el formulari per a presentar les vostres idees 

El termini per a emplenar-lo és el 18 de juny 

2. Prenent part en el Dia sense Cotxes 

Ocupeu el carrer i organitzeu-hi activitats. L’Ajuntament estudiarà la viabilitat del tram que proposeu i, un cop l’aprovi, garantirà el tall de trànsit amb mesures de seguretat. El Dia Sense Cotxes de celebrarà el 22 de setembre com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat. Empleneu el formulari.

El termini és el 18 de juny 

3. Formant part del Park(ing)Day 

Amb aquesta iniciativa es vol reivindicar la necessitat urgent de repensar els espais urbans per avançar cap a formes de viure i escenaris més respectuosos amb el medi ambient i les generacions futures, aconseguir un increment de les zones verdes i els espais públics i de joc i una reducció de la contaminació atmosfèrica. L’edició del 2021 tindrà com a eix l’ecofeminisme, amb l’objectiu de donar visualització a diferents qüestions de l’urbanisme, la mobilitat i la salut des d’una perspectiva de gènere. Transformeu les places d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient.

El termini d’inscripcions és el 8 de juny 

Més informació i inscripcions 

 

Entitat o associació:
Secretaria Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593
Llegir més

Arrenca el procés participatiu del Pla Canviem pel Clima 2030

Descripció anunci:

Aquest pla vol promoure canvis i ajudar a estendre una nova cultura de sostenibilitat que intensifiqui l’acció climàtica a la ciutat. Podeu fer les vostres aportacions a través de la plataforma Decidim o bé a les sessions online del 15 i el 29 de juny.

Aquest pla vol interpel·lar tots els agents de la ciutat i oferir-los el suport i els recursos adequats en cada cas. Prèviament, vol implicar-los en l’elaboració del Pla mitjançant un procés participatiu que s’inicia aquest mes de maig i que s’allargarà fins a finals de setembre. El procés participatiu no parteix de zero, sinó d’una proposta preliminar de Pla que ha elaborat l’Ajuntament i que inclou un marc estratègic (visió i missió, objectius, valors i abast) i unes línies d’acció agrupades en cinc àmbits d’intervenció. La proposta també incorpora un document previ que exposa la situació de partida i el marc conceptual.

Sessions participatives adreçades a la Xarxa B+S (inscripcions obertes!) 

Aquest procés participatiu va adreçat a tota la ciutadania i a tots els agents interessats, inclosos els membres de la Xarxa Barcelona + Sostenible. Les diverses vies per participar-hi s’expliquen a l’espai web del Pla allotjat a la plataforma decidim.barcelona. Si voleu dir-hi la vostra, us animem a entrar al web i a proposar accions que penseu que caldria incorporar al Pla (i, si ho voleu, a validar el marc estratègic). Els membres de la xarxa B+S també podreu participar en dues sessions participatives telemàtiques programades els dies 15 i 29 de juny. 

Sessions participatives “Pla Canviem pel Clima 2030” 

el 15 i el 29 de juny de 17 a 19 h 

Sessió online, s’enviarà l’enllaç de connexió amb la inscripció

Inscripcions obertes!

 

Entitat o associació:
Secretaria Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593
Llegir més

IV jornades d’ecologia i economia social i solidària #CanviemLaLògica

Descripció anunci:

Des de la comissió d’ecologia de la XES organitzem la quarta edició de les jornades d’ecologia i economia social i solidària (ESS). Aquest any emmarquem les jornades en el procés de reflexió estratègica que està duent a terme el conjunt de la XES i, més específicament, en aquests dos aspectes:

  • Elaborar una diagnosi col·lectiva de l’ESS a Catalunya en relació a la transició ecològica
  • Definir estratègies i línies de treball prioritàries per abordar la crisi ecològica

Així doncs, el principal objectiu seria obtenir un conjunt de línies de treball estratègiques per abordar al Transició Ecosocial des de l’ESS. La idea és treballar els diferents sectors més crítics des d’un punt de vista transició ecològica: alimentació, energia, mobilitat, residus, conservació del territori, urbanisme i construcció… 

Per això, ens sembla molt important poder comptar amb vosaltres, ja que necessitem ampliar les mirades i generar una reflexió col·lectiva potent sobre el paper de l’ESS en la Transició Ecosocial.  

Les jornades es celebraran presencialment el dia 18 de juny de 10 a 14 h, en format presencial, a l’Ateneu l’Harmonia. Cal inscripció prèvia per controlar els aforaments pel tema de les restriccions per la Covid19 -> Inscripció a les V jornades d’ecologia i economia social i solidària

Us esperem! 🙂

 

Entitat o associació:
Comissió d'Ecologia de la XES
Telèfon:
661 508 895
Email:
info@xes.cat
Llegir més

Es busquen joves per debatre sobre consum

Descripció anunci:

Els impactes del teu consum i les seves alternatives: Què saps de la roba que portes? I d’allò que menges? 

Engeguem una investigació per aprofundir en quin coneixement tenen les persones joves a Catalunya sobre els impactes globals dels seus consums locals. Busquem joves d’entre 18 i 25 anys amb ganes d’indagar en les relacions comercials Nord-Sud Globals i motivades per descobrir les alternatives de consum per promoure una economia més justa, al servei de les persones i el medi ambient.

Per participar a l’estudi no és necessari tenir cap coneixement previ en la temàtica i l’edat no serà un factor excloent. Només cal tenir ganes de compartir les idees al voltant de les repercussions dels nostres consums, així com de conèixer quines alternatives existeixen.

Juntament amb la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia estem coordinant les diferents fases del procés. Plantegem sessions de treball telemàtiques on s’abordaran temàtiques de rellevància per a la finalitat de l’estudi a través de dos grans eixos: la industria tèxtil i la indústria alimentària.

En total es duran a terme 10 grups de treball integrats per 10-15 joves. Les primeres sessions es celebraran al maig i tindran una duració d’1:30h.

Les participants que hi tinguin interès, seran convidades a una segona sessió dinamitzada per LaCoordi que consistirà en un taller formatiu en el que profunditzar en les alternatives existents i les possibilitats que ofereixen més enllà del consum (professionalització, feina, integrar-se en projectes cooperatius, alternatives de vivenda,…).

Us animem a participar en aquesta investigació! 

Per a més informació podeu escriure’ns a:
Referent Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia: Joan Mogas (joanmogas@ferrerguardia.org). 
Referent LaCoordi: Paula Rivera (projectes@lacoordi.cat)

 

Entitat o associació:
LaCoordi
Telèfon:
-
Llegir més