X

Les mesures preventives de la covid-19 han fet reinventar les nostres trobades associatives. Les assemblees i reunions virtuals sovint dificulten la participació de les membres de l’entitat i ens costa sentir-nos connectades amb el grup i el projecte. 

En aquest article us facilitem un recull d’aplicacions online per dinamitzar les vostres assemblees i reunions i facilitar la participació en elles. Algunes d’elles disposen d’una pissara virtual on tothom que tingui el link hi pot interactuar. 

Aplicacions amb pissarres virtuals interactives

  • Jamboard: la més simple, però a la vegada més senzilla d’utilitzar! Es tracta d’una aplicació de Google. Trobareu eines com bolígrafs, post-its, imatges, formes, text i làser. En una mateixa Jam hi pot haver-hi diverses pissarres. Podeu descarregar-vos els resultats com a pdf o imatge. Amb el mode compartir qualsevol persona amb el link pot participar a la pissarra. 

  • Stormboard: ideal per fer plujes d’idees! Podeu agrupar les idees per temàtiques en diferents pissarres o bé per post-its de colors. Ofereix l’eina de votacions i temporitzador. Podeu convidar a participar de la pluja d’idees a qualsevol persona a través d’un link o per correu.  Cal registrar-se tant per crear-ne un de nou com per participar-hi.

  • Mural: per fer murals interactius de tot tipus. Podeu començar amb una pissarra en blanc o utilitzar alguna plantilla. En el mural es pot afegir text, post-its, formes, icones, imatges, arxius, etc. Té l’opció de xat, comentaris i votacions. Per convidar a participants, podeu fer-ho per correu o compartint el link. Tot allò creat podreu descarregar-ho com a pdf, imatge png o zip, entre d’altres. 

  • Miro: una pissarra amb eines d’allò més variades com: text, post-its, formes, bolígrafs, comentaris, adjuntar arxius… També ofereix plantilles fetes per fer pluja d’idees, mapejar, fer diagrames, estrategia, planificació… Per eines com votacions, videoxat o cronòmetre cal tenir una versió de pagament (prova gratuïta de 14 dies). Podeu exportar els resultats en imatge i pdf, entre d’altres. Amb la versió gratuïta, cada persona que convides s’ha afegir al teu equip i tenir accés a totes les pissarres. Per pissarres privades, cal un perfil de pagament.

  • Padlet: per penjar tot tipus de continguts: arxius, enllaços, fotos, videos, notes de veu, dibuixos, localitzacions i altres padlets. Aquests continguts es poden organitzar de maneres diverses (quadrícules, columnes, mapes…) i connectar-los entre ells. Per crear un padlet cal registrar-se amb un compte i cada usuari disposa de tres padlets gratuïts. Els visitants del padlet poden participar en ella i introduir-hi nous continguts (amb el mode públic). Els continguts del padlet es poden exportar com imatge, pdf o excel. Aquí teniu un exemple!

Altres aplicacions amb eines d’utilitat (sense pissarra)

  • Mentimeter: per fer presentacions interactives. Podeu incloure diapositives amb diverses funcions: text, imatges, videos, cites, números… A més, podeu afegir-hi qüestionaris de tot tipus: opció múltiple, rankings, final obert, escales, pluges d’idees, quiz competition i altres opcions més avançades. Per crear una presentació cal registrar-se, però tothom pot participar-hi sense estar-ho a través d’un codi, link o QR. Us podeu descarregar la presentació en pdf. 
  • Genially: permet fer creacions d’allò més diverses: presentacions, dossiers i informes, reptes i activitats variades (quiz, sopa de lletres, eix cronològic, mapes, matemàtiques, scape room, guies, infografies…). Hi trobareu plantilles gratuïtes i d’altres premium. Podeu afegir col·laboradores de la creació i per crear-ne un cal registrar-se, tot i que les participants no cal que ho estiguin. La publicació serà pública (el mode privat requereix la versió de pagament) i podeu compartir la vostra creació per mail, a través del link, a les xarxes socials… 
  • Kahoot: per fer qüestionaris de tot tipus! Podeu crear-ne de nous o utilitzar plantilles ja fetes. Les participants poden respondre el qüestionari des del seu dispositiu mòbil o ordinador introduint el codi del joc a kahoot.it. La modalitat Kahoot Basic és gratuïta i permet fins a un màxim de 10 jugadores. Per crear un joc nou cal tenir un compte.  
  • Educaplay: ofereix tot tipus d’activitats: quiz, relacionar conceptes, omplir mapes, puzles, diàlegs, dictats, sopes de lletres, etc.  N’hi ha de ja fetes o en podeu crear de noves. Per convidar a altres persones només s’ha de compartir el codi de l’activitat. 

Recursos d’interès

Per a més informació

Si teniu interès en realitzar un assessorament més personalitzat sobre possibles dinàmiques online, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a acompanyaments@crajbcn.cat o bé al 605064182 per trucada o WhatsApp. A més, per a les trobades presencials disposeu de la nostra CRAJA d’eines, una caixa amb dinàmiques, eines i materials per treballar la gestió del vostre grup i projecte.

També podeu llegir la 1a part de l’article: dinàmiques online per afavorir la participació.

I si voleu conèixer i posar en pràctica amb més profunditat els continguts de l’article, el pròxim dijous 28 de gener a les 18.30h realitzarem una càpsula formativa sobre la temàtica. Ja us hi podeu apuntar: inscripció a la càpsula formativa “Millorem la participació en línia”.