Skip to Content

Xarxes Ecofeministes Cullera i Agulla de Coopoblet
Descripció anunci:

Un projecte per donar resposta al barri sobre ecofeminismeemergència climàticajustícia social a través de l’economia comunitària i solidària.

Objectius del projecte:

El projecte té actualment varis objectius:

  • La generació d’espais que facilitin l’enfortiment comunitari i l’apoderament de la ciutadania vers l’emancipació alimentària i tèxtil tenint en compte l’autosuficiència, el suport mutu i la sostenibilitat ambiental, a través d’accions de sensibilització, divulgació del reaprofitament alimentari i tèxtil.
  • L’ afavoriment i promoció de la implicació dels diferents agents del barri al projecte, així com la participació en aquest de col·lectius i persones diverses. 
  • Detecció d’agents que treballin al sector tèxtil o de l’alimentació; entitats, serveis i grups que tinguin interès en potenciar els valors i activitats del projecte; oportunitats d’actuació al voltant del reaprofitament tèxtil, alimentari i d’agroecologia urbana.
  • La promoció de la replicabilitat del projecte i la seva metodologia en altres territoris de la ciutat. 

L’enfortiment d’aquestes iniciatives, a través de la realització d’accions que incideixin directament sobre l’aprofitament alimentari i tèxtil, donarà lloc a xarxes ciutadanes que fomenten la resiliència urbana, la sostenibilitat ambiental i el suport mutu, consolidant accions comunitàries al barri de la Sagrada Família. 

Destinataris:

Els destinataris són principalment del barri en general, amb especial atenció a que siguin d’origen divers i heterogeni. 

La idea del projecte és que s’hi pugui adherir públic potencialment aïllat (persones soles, dones grans o migrades, persones amb algun tipus de diversitat funcional, famílies monomarentals i monoparentals…) de manera que la pertinença i participació a aquestes comunitats generi xarxes de suport mutu. Al mateix temps, es reforça l’autonomia i els recursos propis d’aquestes persones ja que el projecte contempla que hi siguin agents actius, participant en el disseny i en la pròpia activitat, posant en valor els sabers diversos.

​Més informació

 

Entitat o associació:
Coopoblet
Telèfon:
932 653 645