Skip to Content

Uneix-te a la preparació de la manifestació creativa pel clima – Dijous 20 de setembre
Descripció anunci:

El proper 13 i 14 de novembre tindrà lloc a Barcelona una trobada europea de Ciutats pel Clima (C40 Cities). C40 és una xarxa de ciutats compromeses en combatir el canvi climàtic que es reuneix periòdicament per compartir coneixement i actuacions sobre el canvi climàtic a nivell municipal. La trobada a Barcelona es centrarà en la temàtica ‘Acció Ciutadana’.

En el marc d’aquesta trobada internacional de Ciutats pel Clima, estem convocant una gran manifestació lúdica i creativa el 10 de Novembre. Com sabeu, el canvi climàtic representa un dels majors reptes al qual ens enfrontem, afecta dramàticament a tots els éssers vius del planeta i a totes les àrees de la vida social. Fer-li front implica, ni més ni menys, que canviar l’estructura, el funcionament i la cultura de les societats modernes. Per això hem triat com a lema per a la manifestació: “Per canviar-ho tot, us necessitem a totes!”. Aquesta trobada ofereix una bona oportunitat per organitzar una resposta ciutadana i posar el canvi climàtic en el centre social de l’agenda política i mediàtica com al trascendental problema ecològic i social que és. Per això, et convidem a una reunió oberta i organitzativa el dijous 20 de setembre a les 19h a Arts Can Batlló (Bloc 11, Carrer de la Constitució 25, Sants. Metro: Mercat Nou).

Amb aquesta manifestació volem, d’una banda, mostrar la complexitat, la gravetat i la transversalitat de la lluita per la justícia climàtica presentant una diversitat de grups que ja estan rebent els impactes del canvi climàtic, a grups que visibilitzen els responsables i també a grups que aporten vertaderes solucions davant d’aquesta crisi global. Creiem que hi ha força en la diversitat i per a que totes les veus tinguin el seu lloc, volem utilitzar una estructura narrativa i organitzativa en la manifestació (similar a la que es va utilitzar en la Manifestació pel Clima en Nova York en 2014). Esperem que nombrosos grups participin en aquesta mobilització. Encara que potser no tots ells tinguin el canvi climàtic com a un focus principal de la seva activitat, aquest juga i jugarà cada vegada més un paper fonamental en el seu camp d’activisme.

També volem aprofitar el procés d’organització de la manifestació per entrellaçar, en la mesura del possible, les diverses lluites i impulsar la dimensió de la justícia climàtica com a element connector entre moviments socials. Per a facilitar aquest procés s’organitzaran tallers creatius per a la co-creació de pancartes, cartells i art per a la manifestació.

Per canviar-ho tot, us necessitem a totes!

Ens veiem el 20 de setembre a les 19h a Arts Can Batlló – i, si us plau, comparteix aquesta invitació a tots aquells grups i persones que puguin estar interessades.

També hi haurà una reunió per a artistes al mateix lloc el dijous 13 de setembre a les 19h. (Esdeveniment de Facebook aquí).

 

Entitat o associació:
Moviment per la Justícia Climàtica, Catalunya
Telèfon:
-