Skip to Content

Un 8 de març amb mirada ecofeminista
Descripció anunci:

Il·lustradores ecofeministes, urbanisme de gènere, dones en el camp de la ciència i moltes altres activitats per celebrar un Dia Internacional de les Dones en què la sostenibilitat i el feminisme es donen de la mà per reclamar una societat més justa.
 

Històricament, dones, camperoles i indígenes d’arreu del món, han mostrat com la cultura de dominació i de poder que genera les relacions de desigualtat de gènere i d’injustícia global és la mateixa cultura que desencadena l’explotació de la natura i la resta d’éssers vius. A la nova pàgina de l’Ajuntament “L’Ecofeminisme és la resposta” hi podreu trobar un recull extens de totes les activitats municipals que es fan en el marc del Dia Internacional de les Dones en relació amb aquesta temàtica: concerts, lectures, tallers, documentals i molt més!

Veure totes les activitats!

 

“Per què les dones salvaran el planeta?”

Vandhana Shiva, Yayo Herrero i altres autores – Col·lecció ciclogènesi i raig verd

L’apoderament de les dones pot transformar les possibilitats d’aconseguir la sostenibilitat ambiental? Aquest llibre pretén respondre afirmativament a la pregunta amb assajos i entrevistes que no només volen provocar una reflexió, sinó també una acció col·lectiva per canviar-ho tot. Es reuneixen veus destacades dels moviments feministes i ecologistes internacionals per evidenciar que la igualtat de gènere és imprescindible per a l’acció climàtica. Vandana Shiva, Caroline Lucas, Maria Mies i Yayo Herrero, entre d’altres, exposen els vincles que hi ha entre ecologisme i feminisme en defensa de la justícia social. Aquest llibre està disponible en préstec al Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA).

Web del Servei de Documentació d’Educació Ambiental 

 

Manual d’urbanisme de la vida quotidiana – Urbanisme amb perspectiva de gènere
Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament treballa per aplicar criteris de gènere als projectes urbanístics i ha editat aquest manual que recull directrius a aplicar en tots els futurs plans de transformació urbanística. L’objectiu d’aquest llibre blanc és garantir que l’espai públic atén totes les necessitats dels homes i les dones de forma equitativa. Aquest nou urbanisme ha de, per exemple, garantir recorreguts segurs i evitar zones fosques.

Consulta el manual

 

Festival FemPop de Son Canciones

El 2019 només el 19% de les bandes que van tocar en els grans festivals de l’Estat van ser dones. FemPop és un festival de música que no vol existir, que lluita contra la desigualtat de gènere en el món de la música amb un cartell en el qual només hi ha dones. Aquest festival l’organitza Son Canciones, una entitat membre de Barcelona + Sostenible.
 

Web del festival Fempop

 

 

Urbanisme amb perspectiva de gènere – Col·lectiu punt 6

En Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, que treballen amb l’objectiu d’aconseguir que les ciutats siguin més inclusives i que les persones que les habitem ens convertim en les especialistes dels espais que ens envolten. Des de 2015, aquesta entitat de B+S treballa en diversos projectes com arquitectura i planificació urbana, dinamització comunitària, sensibilització, formació i recerca, sempre des del punt de vista d’un urbanisme feminista.

Més informació

 

¿Qué es el urbanismo feminista? Por Col·lectiu Punt 6

 

Entitat o associació:
Secretaria Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593