Skip to Content

Ultra Clean Marathon: una cursa per a la natura
Descripció anunci:

Catalunya celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient amb una marató on els corredors recolliran residus als espais naturals.

El pròxim 6 de juny, l’endemà del Dia Mundial del Medi Ambient, se celebrarà la tercera edició de l’Ultra Clean Marathon, l’esdeveniment esportiu més gran dedicat al medi ambient. Es tracta d’una cursa que barreja la consciència ambiental i la competició esportiva, i que té com a objectiu visibilitzar tot allò que els esportistes poden fer per la natura.

Enguany els corredors participaran en equips de dues a dotze persones i recorreran 60 quilòmetres recollint els residus abandonats als espais naturals -pràctica anomenada ‘plogging’-. L’inici de la cursa es farà a Terrassa i des d’allà els participants es dirigiran al Parc Natural de Collserola. Després passaran pel riu Besòs i el resseguiran fins a la seva desembocadura, a la platja de Barcelona.

La inscripció a l’UCM és gratuïta, però per poder participar s’haurà de fer una donació mínima de 600 €, diners que es destinaran a una de les ONGs ambientals catalanes que treballen per la conservació de la natura a Catalunya. “Volem fer veure que Catalunya és un país amb una biodiversitat excepcional i això es veu representat per les múltiples entitats que treballen per aquestes causes”, explica la Sandra Carrera, de l’organització de l’Ultra Clean Marathon.

El nexe de dos grans esdeveniments

Aquesta marató va néixer de la fusió dels dos grans esdeveniments per la natura que es fan a la primavera: el Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura. “Ens vam inspirar en una iniciativa d’Itàlia que es diu Keep Clean and Run, que durant un dia fan també una marató de neteja”, afirmen des de l’UCM.

Les dues primeres edicions de l’Ultra Clean Marathon van durar una setmana. El primer any, els dos ambaixadors, l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, “feien cada dia una marató durant set dies”. I el 2019, van combinar-ho amb bicicleta i caiac.

Entitat redactora: LaviniaNext

Autora: Ariadna Roca
 
 
Entitat o associació:
Ultra Clean Marathon
Telèfon:
-