Skip to Content

Subvencions per a projectes d’Aprenentatge Servei ambiental
Descripció anunci:

El vostre centre està participant en un projecte d’ApS ambiental o comunitari o voleu fer-ho? Consulteu la informació de les subvencions i busqueu entitats per plantejar-lo conjuntament.​

El Departament de Territori i Sostenibilitat ofereix subvencions a les entitats que estan duent a terme projectes d’Aprenentatge Servei ambiental o bé de servei comunitari d’àmbit ambiental. Els projectes poden estar adreçats a l’alumnat dels centres educatius de Catalunya o a altres col·lectius de joves, tant en l’àmbit de l’educació formal com no formal. Així, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Sostenibilitat obre aquesta convocatòria, destinada a les entitats de Catalunya. Els projectes poden estar adreçats a l’alumnat dels centres educatius de Catalunya o a altres col·lectius de joves, tant en l’àmbit de l’educació formal com no formal. Enguany la realització d’aquests projectes ha passat a ser obligatori a 3r i 4rt d’ESO.

Però, què és l’Aprenentatge Servei?

Consisteix en una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat. Tot, en un sol projecte en el qual els participants es formen i aprenen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Tots aquells centres que estigueu interessats en fer un Aprenentatge- Servei en l’àmbit ambiental o comunitari, és un bon moment per pensar quina temàtica us agradaria tractar de cara al proper curs 2020-2021, buscar entitats que us puguin ajudar a plantejar l’ApS, posar-vos en contacte amb elles i informar-les sobre aquestes subvencions per a que s’hi presentin. La xarxa Barcelona + Sostenible compta amb més de 900 organitzacions amb qui podeu contactar: consulteu el llistat d’entitats al Mapa B+S. A més, a través d’aquest mapa interactiu, podeu buscar entitats i centres educatius arreu de Catalunya que han fet ApS ambientals per si necessiteu exemples inspiradors.

Termini de sol·licitud: 23 de desembre

> Més informació, detalls de les bases i sol·licitud de la subvenció

S’ofereix informació pràctica i passos a seguir per tal de construir un projecte d’aprenentatge servei ambiental, en el cas d’aquells centres que encara no n’estiguin implicats en un.

 

Entitat o associació:
Departament de Territori i Sostenibilitat (Generalitat)
Telèfon:
934 445 000
Email:
-