Skip to Content

#STOPacaparamentTerres a Guatemala
Descripció anunci:

SETEM ens presenta el nou projecte de la campanya #SobiraniaAlimentària. Es tracta de l’estudi “Acaparament de Terres a Guatemala: una mirada des dels drets humans i els feminismes crítics d’Amèrica Llatina” que faran públic el pròxim 26/06 a les 17 h en una taula rodona en línia i en el marc del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (#FSMET) que se celebra aquest dies. 

Aquest treball, centrat en el cas del monocultiu de plàtan i palma d’oli i redactat a partir d’entrevistes a 69 dones en 15 comunitats del municipi de La Blanca (Guatemala), pretén sensibilitzar sobre el problema de l’acaparament de terres des d’una mirada camperola i feminista de les comunitats guatemalenques a les persones, comunitats i organitzacions del Nord Global.

Des d’aquesta intenció, membres dels Camps de Solidaritat de SETEM van visitar l’estiu passat el municipi de La Blanca, a la costa sud de Guatemala, on el conflicte entre les comunitats camperoles i l’Estat de Guatemala, d’una banda, i la indústria agroalimentària, de l’altra, representa una col·lisió de models de vida i apunta a una vulneració sistemàtica dels drets humans mitjançant una violència multidimensional que afecta, de forma molt especial, les dones.

L’acte públic de presentació, via la plataforma zoom, comptarà amb la presència de dones de les principals organitzacions camperoles amb les que SETEM col·labora, la Pastoral de la Tierra i el Comité de Unidad Campesina, i feministes, com la Red de Sanadoras Ancestrales del Feminismo Comunitario Territorial. 

Per apuntar-vos i seguir l’esdeveniment en directe
Més info a notícia a web SETEM
No us perdeu els testimonis de les dones de La Blanca al nostre canal de Youtube

 

Entitat o associació:
SETEM Catalunya
Telèfon:
934 415 335