Skip to Content

‘Som gent de profit’, contra el malbaratament alimentari
Descripció anunci:

El malbaratament alimentari és un problema global amb conseqüències nefastes per al nostre planeta. De tots els aliments que es produeixen arreu del món, un terç acaba a la brossa. La campanya ‘Som gent de profit’, impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya, pretén sensibilitzar la població sobre el valor dels aliments i conscienciar-los de què quan malbaratem aliments també estem llençant els diners que ha costat produir-los i els recursos naturals invertits.

Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Catalunya es llencen unes 260.000 tones d’aliments anuals, una xifra que equival a 34’9 kg de mitjana per habitant i que permetria alimentar a 500.000 persones durant tot un any. El 58% d’aquest malbaratament es produeix a les llars mentre que la resta es llença en comerços, bars i restaurants.

‘Som gent de profit’ anima a la població a ser responsable a l’hora de comprar, cuinar, conservar, menjar i llençar els residus i ofereix una sèrie d’eines i recursos adreçats al reaprofitament alimentari.

Recursos per al reaprofitament alimentari

Per evitar llençar aliments és essencial conèixer quins productes hi ha a la nevera i com es poden reaprofitar. Per facilitar la tasca, ‘Som gent de profit’ posa a disposició una eina que ofereix receptes elaborades amb les restes alimentàries de què es disposa.

Una altra problemàtica que acaba desembocant en malbaratament alimentari és el càlcul de quantitats a l’hora de cuinar. Aquesta campanya ofereix una calculadora de racions que permet conèixer les quantitats exactes necessàries per no desaprofitar aliments.

Així mateix, el portal web i l’aplicació de la campanya ofereixen més d’un centenar de consells per fer un ús més responsable dels productes alimentaris.

Serveis didàctics per als més menuts

‘Som gent de profit’ posa a disposició de les escoles de primària i secundària (de 8 a 14 anys), tallers per prendre consciència d’aquesta problemàtica, fomentar les bones pràctiques i reflexionar sobre com es compra, com s’emmagatzemen els aliments i com es poden reaprofitar.

D’altra banda, també ofereix ‘La nevera de profit’, un espectacle de màgia i humor per a tots els públics que pretén educar contra el malbaratament alimentari d’una manera divertida.

Entitat redactora: Fundació Pere Tarrés

http://xarxanet.org/ambiental/noticies/som-gent-de-profit-contra-el-malbaratament-alimentari

 

Entitat o associació:
Som gent de profit
Telèfon:
-
Email:
-