Skip to Content

S’inaugura el nou Espai de Consum Responsable
Descripció anunci:

Coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Consumidores, el 15 de març es va inaugurar el nou Espai de Consum Responsable, que ofereix activitats, recursos i propostes des d’una perspectiva de consum amb responsabilitat i consciència, i que se suma a altres iniciatives de serveis municipals que ja treballen en aquesta línia.

El nou espai, situat en un renovat Palau Foronda, mantindrà els serveis de protecció dels drets de les persones consumidores que ja oferia l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) des del 1983, però afegirà aquesta nova mirada sobre el consum mitjançant activitats i serveis adreçats a centres formatius, entitats, empreses i altres col·lectius, que s’aniran incorporant per fases.

Pretén ser l’espai referent de la ciutat especialitzat en consum, que treballa en xarxa amb les iniciatives i entitats ja existents, i que incorpora nous serveis d’atenció a les persones consumidores.

La nova oficina també vol esdevenir un punt de trobada entre experiències i agents del consum per promoure els seus vincles amb el consum responsable, amb especial atenció al territori més proper. També es vol avançar en la posada en pràctica de l’exemplaritat municipal en aquesta matèria.

Més serveis i adaptats a les persones consumidores del segle XXI

El nou Espai de Referència sobre Consum Responsable oferirà una amplia varietat de serveis i recursos adreçats a tot tipus de persones usuàries, tot i que s’aniran desplegant per fases:

– Serveis de l’OMIC: Informació i assessorament especialitzat en consum, mediació i reclamacions.

– Programes de formació i difusió (activitats, exposicions i campanyes).

– Recursos sobre consum responsable adreçats a centres educatius i de lleure de la ciutat.

– Cessió d’espais per entitats, grups de persones consumidores, serveis municipals i agents de consum.

– Assessorament especialitzat en consum responsable.

Entre d’altres s’ha previst una Aula i l’adaptació de la sala polivalent, que es cediran gratuïtament a les entitats vinculades al consum.

 

Entitat o associació:
Espai Consum Responsable
Telèfon:
931 537 01