Skip to Content

Renova la roba jove. Intercanvia la roba i prepara’t per a l’hivern!
Descripció anunci:

Hi ha una altra manera de vestir-se! Buida l’armari, agafa la roba que no et posis i vine en comitiva a La Fontana per intercanviar-la!

Del dilluns 18 al dimecres 20 de novembre recollirem la roba per a l’intercanvi del 21 de novembreConsulta les dates i els horaris de la resta de punts d’intercanvi arreu de la ciutat aquí! Per a joves fins als 35 anys. 

També hi haurà taller per costumitzar la roba i música amb wake up jamaica!

I recorda que a La Fontana tenim un punt fix d’intercanvi de roba: Robacoop!

Una altra manera de vestir-te: Renova la roba jove!

Dia a dia rebem molts estímuls que ens animen a consumir, ja sigui a la tele, als anuncis d’internet o pel carrer. La moda i els estereotips socials influeixen en la forma en què satisfem les nostres necessitats, com per exemple, la de vestir-nos. D’aquesta forma les nostres decisions de compra es veuen més influenciades per aspectes externs que no pas per una reflexió interna.

Però quina realitat hi ha darrere la roba que escollim comprar? La producció de les matèries primeres per produir roba té un gran impacte ambiental, sobretot degut a l’elevat consum d’aigua i pesticides en els conreus de cotó i l’ús de derivats del petroli per l’obtenció de fibres sintètiques. Per tenyir i blanquejar els teixits s’utilitzen substàncies tòxiques tant per les persones que hi treballen com pel medi ambient. Moltes de les empreses fabricants i proveïdores de la industria tèxtil no respecten ni els convenis internacionals ni els estàndards sobre condicions laborals dignes: sous mínims, drets dels i les treballadores o la prohibició del treball infantil.

El consum europeu de productes tèxtils és de 20 kg per persona i any, molt per damunt de la mitja internacional que és de 8 kg. És necessari que des d’aquí i en el nostre dia a dia ens replantegem quin model de consum volem afavorir amb les nostres decisions i ens encaminem cap a una reducció dels nostres residus.

Per això a la xarxa d’intercanvi de roba Renova la Teva Roba Jove, podràs portar la roba que ja no utilitzis al punt renova més proper i intercanviar-la per d’altres peces de vestir i evitar comprar roba nova.

 

Entitat o associació:
Espai Jove la Fontana
Telèfon:
933 681 004