Skip to Content

Quins impactes ambientals genera Barcelona al món?
Descripció anunci:

Lafede.cat publica un mapa de conflictologia ambiental sobre els impactes que la ciutat comtal té al món a través de la importació de gas, la indústria tèxtil, la soja, la gestió dels residus, el transport o la pesca.

 

Barcelona, com a gran metròpoli i pol econòmic estratègic, genera cada any impactes ambientals mundials: des del canvi climàtic, la destrucció d’ecosistemes o la contaminació de l’aire i aigua. L’aturada durant el confinament del març de 2020 a causa de la Covid19 ho va demostrar: la ciutat va deixar d’emetre 300.000 tones de CO2 a l’atmosfera, principalment per la reducció de la mobilitat interna, seguida de l’activitat de l’aeroport i el port. Així doncs, només amb aquest període s’ha assolit l’objectiu de reducció d’emissions pel 2020 que tenia la ciutat.

Malgrat l’excepcionalitat del moment, els impactes mediambientals no cessen. És per això que l’Eix de Justícia Ambiental de Lafede.cat ha decidit elaborar el mapa de conflictologia ambiental de Barcelona, un encàrrec fet a l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i que compta amb la col·laboració de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional l’Ajuntament de Barcelona. Tot amb l’objectiu de mostrar els impactes de la ciutat al món, i conscienciar a les pròpies entitats de la federació, però també a la ciutadania en general sobre les conseqüències pel planeta de l’actual model de consum.

Un mapa elaborat de manera col·lectiva

L’Eix de Justícia ambiental de Lafede.cat està format per 17 organitzacions: 14 de federades i 3 no federades com Greenpeace, el Consell de Joventut de Barcelona i ONG Grain. Totes elles, a més de Fridays for future i Ecologistes en acció, han participat a l’elaboració del mapa. Per a fer-ho possible, s’han organitzat dos tallers, un de presencial el 30 de setembre a l’Espai Fontana i un de virtual el 29 d’octubre, a més d’altres reunions. El mapa complet s’ha presentat aquest dilluns 21 de desembre via online i es pot consultar aquí.

Notícia completa

 
Entitat o associació:
LaFede.cat
Telèfon:
934 422 835