Skip to Content

Quantes ampolles de plàstic d’un sol ús fas servir a l’any?
Descripció anunci:

Greenpeace t’ajuda a calcular la teva petjada en plàstic. Conèixer la xifra és el primer pas per a poder-la reduir, evitant-te l’ús i exigint alhora un sistema de retorn d’envasos.

Una senzilla calculadora et pregunta quants refrescos envasats prens a la setmana, quantes canyetes uses i llances o quants cafès en gotet de plàstic et prens. Ser conscient de les xifres anuals que una sola persona pot generar, permet reflexionar sobre l’elevat nivell que té el plàstic d’un sol ús en el nostre model de vida i de consum.

Greenpeace estima que fins a 12,7 milions de tones de plàstic acaben en els mars cada any. La calculadora forma part d’una campanya per reclamar als governs i a les empreses la reducció dels residus de plàstic. El reciclatge continua essent un percentatge minoritari, i Greenpeace, com moltes altres entitats ambientals de diversos països, reclama el sistema de retorn d’envasos també per a ampolles de plàstic.

A Catalunya el 28 de juny es presenta l’Estudi sobre la viabilitat tècnica, ambiental i econòmica de la implantació d’un sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) per als envasos de begudes d’un sol ús. L’objectiu final és el d’incrementar el reciclatge del màxim de materials d’alta qualitat, i reduir al mínim possible els residus d’envasos que van a abocador, incineradora o que són llençats al medi natural, acabant abandonats en boscos, platges, o al mar. Les entitats ambientals estan convidades a participar en la sessió, en la que cal inscriure’s a través d’aquest link.