Skip to Content

Organitzeu activitats per a la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Descripció anunci:

En el marc d’aquesta setmana temàtica, podeu contribuir a promoure un model de mobilitat segura, saludable i sostenible organitzant activitats des de les vostres entitats i empreses: el Dia sense Cotxes o el Park(ing) Day són algunes de les accions més destacades.

​Torna la Setmana de la Mobilitat, enguany, del 16 al 22 de setembre. Es tracta d’una efemèride que se celebra a escala europea i, un any més, l’Ajuntament de Barcelona ha optat per sumar-s’hi. Des de les vostres organitzacions podeu participar en diversos actes o preparar les vostres pròpies activitats, en el marc del Park(ing) Day, per exemple, que tindrà lloc el dia 17 de setembre. Els objectius compartits de totes les accions són, d’una banda, sensibilitzar la ciutadania dels beneficis que comporta la mobilitat segura, saludable i sostenible i, de l’altra, visualitzar els usos alternatius de  l’espai que habitualment ocupen els vehicles.

Com podeu participar-hi des de la vostra entitat?  

1. Programant activitats durant la Setmana de la Mobilitat 

Totes les propostes vinculades amb aquesta temàtica nodriran un programa conjunt i l’Ajuntament en farà una àmplia difusió. Empleneu el formulari per a presentar les vostres idees 

El termini per a emplenar-lo és el 18 de juny 

2. Prenent part en el Dia sense Cotxes 

Ocupeu el carrer i organitzeu-hi activitats. L’Ajuntament estudiarà la viabilitat del tram que proposeu i, un cop l’aprovi, garantirà el tall de trànsit amb mesures de seguretat. El Dia Sense Cotxes de celebrarà el 22 de setembre com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat. Empleneu el formulari.

El termini és el 18 de juny 

3. Formant part del Park(ing)Day 

Amb aquesta iniciativa es vol reivindicar la necessitat urgent de repensar els espais urbans per avançar cap a formes de viure i escenaris més respectuosos amb el medi ambient i les generacions futures, aconseguir un increment de les zones verdes i els espais públics i de joc i una reducció de la contaminació atmosfèrica. L’edició del 2021 tindrà com a eix l’ecofeminisme, amb l’objectiu de donar visualització a diferents qüestions de l’urbanisme, la mobilitat i la salut des d’una perspectiva de gènere. Transformeu les places d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient.

El termini d’inscripcions és el 8 de juny 

Més informació i inscripcions 

 

Entitat o associació:
Secretaria Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593