Skip to Content

Nova programació de tardor a l’Aula Ambiental Bosc Turull!
Descripció anunci:

Per aquesta nova estació, que sembla que ha arribat abans d’hora amb les seves pluges i cels ennuvolats, us hem preparat un conjunt d’activitats de diferents formats i temàtiques, que esperem que us engresquin! Recordeu que totes són gratuïtes, però cal inscripció prèvia. Ja podeu reservar la vostra plaça!

Educació: Sessions de formació.

Com ja va sent tradició, repetim el taller de vermicompostatge per a professorat amb el grup de monitors ambientals de la Casa d’Oficis de Barris Sostenibles de Barcelona Activa, que mostraran com funciona aquest mètode de compostatge i com es pot aprofitar per realitzar activitats molt didàctiques amb l’alumnat. A més, per a les escoles que ho sol·licitin, també s’oferiran sessions dinamitzades sobre el vermicompostatge per a grups, dins la mateixa Aula Ambiental Bosc Turull.

Biodiversitat: Coneixent i potenciant la fauna i flora d’aquesta estació.

Proposem activitats per conèixer quins esdeveniments naturals tenen lloc durant la tardor al nostre entorn, com per exemple la nit dels ratpenats a finals de setembre, per aprendre i observar aquests animalons nocturns que habiten la ciutat, el taller pràctic per atraure ocells al nostre balcó o espai verd, i així millorar la biodiversitat al nostre voltant, l’itinerari de tardor per Collserola, per descobrir els colors, fruits i bolets d’aquestes dates, o el ja consolidat itinerari per conèixer uns veïns ben vius a Vallcarca i adonar-nos de la biodiversitat que ens trobem al nostre barri en aquesta estació. A més, també us convidem a un diàleg, dins l’entorn privilegiat del Parc Güell, per debatre i reflexionar sobre les funcions del verd urbà des de dues mirades diferents; la visió de l’ecologia i la visió de la salut i gaudi de la població.

Art, Salut i Benestar: La natura com a font de creativitat i salut.

A l’octubre us oferim una activitat culinària per fer xocolata de garrofa, tot recuperant receptes antigues i aprofitant els fruits que ens donen els arbres del Bosc Turull. I també torna el Cicle Arrelarts, amb la seva quarta edició, i aquesta vegada per tractar la temàtica de la natura a la ciutat. Podreu participar al taller d’estampació “Natura en pintura” dins el Fem Mercat Vallcarca del 28 de setembre, gaudir de la projecció i posterior debat del documental “La Línea amarilla”, participar en la Ruta Ciutat Natura per explorar el nostre entorn de forma activa i creativa amb els cinc sentits i assistir a la inauguració de les obres artístiques resultants d’aquesta passejada!

Comunitat i sostenibilitat: Pràctiques comunitàries i per estendre la cultura de la sostenibilitat.

Iniciarem el curs amb la celebració del Dia Mundial Sense Cotxes, i ens podreu trobar a totes les aules d’educació ambiental en una acció conjunta que convertirà Via Laietana en un espai per als vianants i ple d’activitats per a tots els públics entorn la mobilitat sostenible. I després donarem pas a un cicle de diferents activitats en relació al compostatge: explicació i demostració de la granja de cucs dins el Fem Mercat de Vallcarca, jornada comunitària de manteniment del Bosc Turull per buidar el compostador comunitari i millorar el sòl del bosc entre tots i totes, la visita a la planta de compostatge de Torrelles de LLobregat per entendre com funciona aquesta instal·lació i el taller pràctic de compostatge en família, per aprendre com podem aprofitar les restes vegetals de casa nostra i convertir-les en un adob molt nutritiu per a les nostres plantes.

A mesura que les fulles vagin caient els dies aniran escurçant-se, però esperem que els ompliu de natura i sostenibilitat amb aquesta proposta que us presentem!

No oblideu fer les vostres inscripcions (aula@boscturull.cat o 932133945), i consultar el programa complet aquí: http://www.boscturull.cat/images/docs/programa_activitats.pdf

Us esperem!

 

Entitat o associació:
Aula Ambiental Bosc Turull
Telèfon:
932 133 945