Skip to Content

Mirades del Verd, una exposició itinerant sobre els Parcs i Jardins de Barcelona
Descripció anunci:

Una exposició que explica l’evolució de la infraestructura verda urbana de Barcelona des de dues perspectives:

  • L’origen i l’evolució dels parcs i jardins de la ciutat des del segle XIX fins l’actualitat. Recollint els beneficis que suposen els espais verds, la seva estètica i història, amb l’objectiu de transmetre la seva importància com a font de biodiversitat, salut, bellesa i vida comunitària.

  • El paper de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat. Les mans que l’han treballat, la ciutadania que l’ha reivindicat i que s’implica en la seva gestió, així com dels principals responsables de la gestió d’aquestes espais juntament amb la configuració de la trama urbana

Un conjunt d’aportacions en format panell i projeccions digitals per compartir amb la ciutadania la cronologia bàsica dels grans parcs de la ciutat, complementada amb càpsules d’entrevista als actors clau que han participat en la reivindicació i la gestió del verd públic.

El 2018-2019 celebrem el centenari del Parc del Guinardó, el primer parc que acollirà aquesta exposició i que és un exemple de la transformació urbana a través del verd i de la implicació ciutadana amb el seu creixement.

Alhora, aquest any l’Institut de Parcs i Jardins celebra els 80 anys de la seva creació com a ens públic i ho fa culminant l’Enfortim, un procés de transformació i renovació de la institució i les persones que la conformen per adaptar-se a les noves formes de gestió del model de verd de Barcelona.

Una estrena amb visita i tallers infantils

Cada vegada que ‘Mirades del verd’ visiti un nou parc es realitzarà una petita festa ciutadana amb una visita comentada i diversos tallers per als més menuts, que podran fer de jardiners i aprendre tots els secrets del verd i la biodiversitat de Barcelona. Aquesta celebració tindrà lloc el primer dissabte d’estrena a un nou parc. Vine i participa!

 

Entitat o associació:
Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona
Telèfon:
-
Email:
-