Skip to Content

L’Espai d’Intercanvi Barceloneta reobre les seves portes
Descripció anunci:

L’Espai torna amb un horari i un conjunt de mesures ajustades a les indicacions del Procicat. Fins a nou avís, l’atenció al públic és dilluns i dimecres de 10 a 14 h.

L’Espai d’Intercanvi Barceloneta és un nou servei basat en l’intercanvi de múltiples materials i objectes, orientat a la ciutadania i a les entitats del barri de la Barceloneta i del seu entorn.

Com a participant de l’Espai d’Intercanvi del barri disposes d’un nou lloc de trobada, informació i activitats on pots endur-te materials i objectes que t’interessin i portar d’altres que ja no necessites.

Actualment, la gestió i el tractament de residus representa aproximadament el 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle comptabilitzades a la ciutat; per tant, fomentar l’intercanvi de materials i objectes que realment són recursos plenament aprofitables i que es poden reintroduir en el cicle de vida de la ciutat, pot ajudar significativament a la reducció d’aquest percentatge i contribuir així a la lluita contra el canvi climàtic.

 

Qui som?

L’Espai d’Intercanvi Barceloneta, coordinat per l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en el Compromís de Barcelona pel Clima, on mitjançant l’acció col·lectiva es vol aconseguir la reducció dels nivells d’emissions de CO2 pel 2030.

La iniciativa ha estat promoguda per tres entitats:

  • Tarpuna, cooperativa d’iniciatives ambientals i socials, treballa en projectes d’innovació col·laborativa i de transformació social. Són especialistes en el desenvolupament sostenible, social i comunitari.
  • Associació Barceloneta Alerta (ABA), entitat fundada amb l’objectiu d’aconseguir el benestar dels veïns i veïnes de la Barceloneta, tot sumant esforços entre les associacions i el veïnat, els professionals de serveis i l’administració. ABA alhora és l’entitat gestora del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Barceloneta que entén el treball comunitari com un treball de procés on la persona és al centre, apostant pel desenvolupament local amb i des del territori.
  • CIM UPC, fundació sense ànim de lucre adscrita a la UPC que té per objecte esdevenir un centre de referència en el foment de la recerca científica i tecnològica en els àmbits de la fabricació avançada i de la transferència d’aquesta a la societat, a través de la promoció i divulgació del coneixement. Són els gestors de l’Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol , que és el lloc físic on s’ubica l’Espai d’Intercanvi de la Barceloneta.

Més informació

 

Entitat o associació:
Espai d'Intercanvi Barceloneta
Telèfon:
-