Skip to Content

L’Ajuntament de Barcelona recupera el servei de vaixella reutilitzable
Descripció anunci:

Torna a posar-se en marxa el servei de vaixella reutilitzable, que les entitats de Barcelona poden demanar gratuïtament per a qualsevol esdeveniment que facin com sopars, dinars populars, festes, etc. En comptes d’usar plats i coberts de plàstic d’un sol ús que acaben a les escombraries sense reciclar-se, les entitats podran utilitzar aquesta vaixella com si fos la de casa: s’usarà, es rentarà, es guardarà i es tornarà a usar tantes vegades com calgui

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 600 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar gratuïtament segons les seves necessitats.

Com sol·licitar la vaixella reutilitzable

Per sol·licitar la vaixella reutilitzable, les organitzacions interessades han d’adreçar-se a una de les entitats encarregades de la gestió del servei. Aquestes s’ocupen de preparar i rebre les comandes de cada entitat i del servei  professional de neteja.

Per efectuar una reserva s’haurà d’omplir el formulari de reserva de la vaixella, on s’indicaran el nombre de peces sol·licitades per l‘acte, festa o celebració popular. Trobareu més informació sobre el servei de préstec en aquest document.

D’aquesta manera, l’ús de la vaixella reutilitzable, a banda dels beneficis pel medi ambient, per l’estalvi de material i la reducció de residus que suposa, també aporta beneficis socials, ja que contribueix a la reinserció laboral i social.

Aquest servei té l’objectiu de reduir la generació de residus municipals, fomentar la reutilització dels recursos i matèries primeres, així com incrementar la qualitat de la recollida selectiva, la prevenció i la recuperació d’objectes i materials als quals se’ls pot donar una segona vida.

On sol·licitar la vaixella reutilitzable

Cal fer arribar el formulari de reserva enviant-lo per correu electrònic o presencialment a una de les dues entitats que gestionen el servei. Femarec que està situada al districte de Sant Andreu o Alcil (Associació les Corts per la inserció laboral) situada al districte de Les Corts.

 

FEMAREC
Districte de Sant Andreu.
C/ Torrent de l’Estadella 46. 08030 Barcelona.
Tel. 93 303 65 00
vaixella@femarec.cat

ALCIL (Associació Les Corts per la Inserció Laboral)
Districte de Les Corts.
C/ Galileu 333, baixos. 08029 Barcelona.
Tel. 93 445 44 90
vaixella@alcil.es

Cal tenir en compte que haureu d’anar a recollir la vaixella a l’entitat on hagueu fet la reserva.

 

Entitat o associació:
Femarec
Telèfon:
933 036 500