Skip to Content

La sobirania alimentària es nodreix del feminisme antiracista
Descripció anunci:

Aquest dijous 16 de Maig, a l’Espai Bonnemaison, tindrà lloc la taula-rodona «Qui produeix el que mengem?».

L’acte està organitzat per la Campanya Sobirania Alimentària, recentment creada, de SETEM Catalunya. És temporada de maduixes i gràcies a la lluita de les temporeres de Huelva el seu cas és mediàtic i conegut per aquí, però, lluny de ser un fet aïllat, el racisme i el masclisme son elements estructurals del sistema agroalimentari capitalista. Per altra banda, existeixen alternatives de producció justa i sostenible que necessiten suport per part de les consumidores. 

Es parlarà de la producció dels aliments que consumim des d’una perspectiva feminista i antiracista.Comptarem amb la presència d’Ana Pinto, jornalera de la maduixa a Huelva i integrant del SAT; Fatiha El Mouali, d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme; i Jonas de Abreu Goes i Zoumana Koné, productors agroecològics al Parc Agrari del Baix Llobregat.

La taula rodona és el primer acte de la nova campanya de SETEM Catalunya sobre Sobirania Alimentària. Entre les línies d’actuació de la campanya s’hi troba la denúncia de l’explotació racista que existeix dins del sector primari al Estat espanyol.

El preu dels aliments convencionals invisibilitza els impactes ambientals i les vulneracions de drets laborals (fomentats per la llei d’estrangeria) que suposa la seva producció.

Podeu consultar més informació en el següent enllaç: Taula rodona Sobirania Alimentària

 

Entitat o associació:
SETEM Catalunya
Telèfon:
934 415 335