Skip to Content

La pedra seca en una app
Descripció anunci:

El paisatge és una construcció col·lectiva, i col·lectius han de ser els esforços per la seva cura. L’app de la Pedra Seca, creada en el marc del projecte Col·labora pel Paisatge, facilita la participació ciutadana en la protecció del paisatge.

En visitar un indret, es pot consultar en l’app informació sobre la construcció en pedra seca que trobem. Si l’element en pedra seca no apareix, el podem enregistrar, aportant les dades de la geolocalització, una fotografia i una breu descripció.

Les dades es connecten amb la Wikipedra, el catàleg interactiu de la Pedra Seca, que inclou ja més de 15.000 barraques. Fins ara es podia aportar registres a través de la pàgina web de la Wikipedra; ara l’app, descarregable en versió Android i IOS, facilita l’accés al catàleg des del camp amb el mòbil o la tauleta. A banda de les barraques, es podran incorporar també murs, construccions d’aigua, forns o altres elements en pedra seca.

El desenvolupament de l’app és una de les accions compreses al projecte “Col·labora pel Paisatge“, promogut per l’Associació Adrinoc i per l’Observatori del Paisatge de Catalunya. L’objectiu és valoritzar el paisatge de la pedra seca amb la implicació de la ciutadania.

Més info

Entitat o associació:
Associació Adrinoc
Telèfon:
972 50 30 88