Skip to Content

Es busquen accions per donar una segona vida als objectes
Descripció anunci:

Reparar i reutilitzar els productes per donar-los una segona vida: aquest és el tema central de la Setmana Europea per la Reducció de Residus, que se celebrarà del 18 al 26 de novembre.

Les associacions i entitats que desitgin organitzar un esdeveniment que promogui la reducció de residus ja poden enregistrar els actes en la pàgina de la Setmana. A més a més es poden inscriure en el seminari de preparació de la Setmana que es realitzarà el 20 de setembre.

La Setmana Europea per la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa per promoure accions de sensibilització sobre la problemàtica dels residus, de la seva necessitat de reduir-los des de l’origen, i de com ha de ser una correcta gestió basada en el reciclatge i la recuperació.

Implica un ampli públic, que va des dels organismes de l’administració, a empreses, escoles, associacions i entitats de la societat civil i ciutadans i ciutadanes.

Es poden organitzar accions moltes diverses: tallers de reparació d’aparells electrònics, de bicicletes, de cuina d’aprofitament, sortides per recollir residus (clean up). autòpsies de residus, …o bé conferències, exposicions, o fins i tot espectacles de teatre, música o flashmobs.  El vídeo tot seguit recull els actes que es van dur a terme a Catalunya durant la passda edició, amb la participació d’entitats com l’Associació Segona Volta o els Caçadors de Trastets, entitat que va resultar finalista als premis europeus per la prevenció de residus 2016, en categoria d’iniciatives ciutadanes.

A més a més, la ciutadania pot indicar el seu compromís per la reducció de residus, acceptant el repte de seguir alguns dels bon hàbits exposats en la pàgina “Em comprometo” El 18 de novembre es celebrarà el dia temàtic de la Prevenció de Residus, sota l’eslogan “Donem-li una nova vida“. 

Més info

Entitat o associació:
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Telèfon:
93 219 50 80
Email:
info@xvac.cat
Web:
xvac.cat