Skip to Content

En marxa el ‘IV Cicle Arrelarts: l’art de (con)viure a la ciutat’
Descripció anunci:

Han començat les activitats d’aquest programa que apropa a la natura des de diferents perspectives artístiques.

A través del compromís social i d’una visió crítica, el IV Cicle Arrelarts vol apropar als i les ciutadanes de Barcelona diverses de les problemàtiques socioambientals que afecten a la societat utilitzant diferents llenguatges artístics i expressius. També pretén mostrar de quina forma diferents disciplines artístiques interpel·len i sensibilitzen de la importància d’avançar cap a una ciutat més sostenible.

Aquest cicle pretén incloure en l’oferta cultural de la ciutat una perspectiva ambiental, treballant temàtiques relacionades amb el medi ambient, la mobilitat sostenible, la biodiversitat urbana, l’art comunitari i altres temàtiques inspirades en alguns dels objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, que es tindran en compte per emmarcar les diferents activitats dissenyades.

Els valors que impregnen la realització d’aquest cicle són la corresponsabilitat, la creativitat, la innovació, el pensament ecològic i crític, l’ètica, l’estima a la natura i la cooperació són alguns dels valors que promou el cicle. Aquesta edició compta amb la col·laboració de l’associació Animal Latitude, que tracta el tema de l’art i la natura a través dels seus tallers i del seu projecte Desperta. Les activitats per aquesta temporada, totes són gratuïtes amb inscripció prèvia a aula@bosturull.cat, són les següents:

Docufòrum. Projecció ‘La línea amarilla’ i col·loqui sobre la defensa de la biodiversitat al territori. Aquest documental del FICMA, filmat a la Vall del riu Cimitarra, a Colòmbia, mostra com a gairebé vuitanta mil hectàrees de selva verge, conegudes com La Línia Groga, les comunitats lluiten per protegir els animals, les plantes i els recursos hídrics. Després debatrem amb entitats que treballen en aquesta línia a la nostra ciutat.

  • Dia: 23 d’octubre.
  • Organitza: Cicle Claqueta i Acció, Salvem l’Alzina i Som Natura

Exposició ‘Arrelarts a Vallcarca’. Inauguració de l’exposició d’obres col·lectives a l’Aula Ambiental Bosc Turull. A partir de les activitats realitzades en aquest cicle, s’exposaran a l’Aula Ambiental Bosc Turull les obres d’art col·lectives creades per les persones participants. Obres inspirades en la natura urbana del nostre entorn, la flora i la fauna. La inauguració s’emmarca en el Dia Internacional de les Ciutats.

  • Dia: 30 d’octubre.

Entitat redactora: SCEA. Societat Catalana Educació Ambiental

Autor/a: Aula Ambiental Bosc Turull
 
 
Entitat o associació:
Aula Ambiental Bosc Turull
Telèfon:
932 133 945