Skip to Content

El projecte ‘Joguines Vives’
Descripció anunci:

S’acaba de posar en marxa a Barcelona una iniciativa que consisteix a reparar i posar a la venda joguines de fusta en mal estat i que són poc reciclables degut al seu tractament amb coles i pintures.

‘Joguines Vives’ és un projecte que duu a terme Espai Ambiental Cooperativa com a prova pilot i que evita el rebuig d’aquests joguets. Es fa en col·laboració amb L’Hospital de les Joguines, Formació i Treball i la Fundació ENT.

La cooperativa es dedica al disseny i l’execució de projectes de comunicació i educació per a la sostenibilitat, enfocant-los envers la participació ciutadana i la innovació. Amb aquest tarannà, consideren que actualment existeix una gran xarxa de recollida de joguines a la ciutat de Barcelona, però que a molts altres municipis de Catalunya no.

Moltes empreses socials recullen joguines i només reutilitzen les que es troben en bon estat, venent-les a botigues de segona mà o bé fent donacions als serveis socials. Les que arriben brutes, deteriorades o amb falta de peces es llencen. La fusta és un material noble, durable i fàcil de reparar, però el poc valor al mercat d’aquestes joguines, sumat a l’alt cost per reciclar els materials, fa que no siguin gaire rendibles econòmicament.

El projecte ‘Joguines Vives’ definirà una estratègia comunicativa per sensibilitzar les famílies en relació al consum responsable dels joguets donant continuïtat al projecte ‘La vida de les Joguines’. Es farà una estimació de l’impacte ambiental que suposa la seva reutilització i es realitzarà un pla de negoci per tal de comprovar la viabilitat de la venda de joguines de segona mà i les possibilitats de cara reproduir l’experiència en altres territoris.

Entitat redactora: Colectic

 

Entitat o associació:
Espai Ambiental Cooperativa
Telèfon:
622 344 436