Skip to Content

El carrer no és un cendrer
Descripció anunci:

Andròmines impulsen accions de conscienciació com ara la campanya El carrer no és un cendrer per alertar sobre els greus impactes mediambientals i en la salut que provoquen les burilles. Aquesta campanya vol evitar que les puntes de cigarret es llencin a l’espai públic.

A la vegada, amb l’Estudi pilot de recollida, neteja i transformació industrialitzada de les burilles de cigarret, estan investigant la possibilitat de reciclar-les.

A Andròmines desenvolupen projectes de recuperació de residus que tinguin potencial per crear ocupació per a persones amb risc d’exclusió social, i som especialment sensibles al reciclatge de residus que comporten un elevat impacte ambiental, com les burilles.

Amb la campanya El carrer no és un cendrer, juntament amb l’entitat Deriva 360º i el suport de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, pretenen minimitzar els impactes contaminants de les burilles demanant a les persones fumadores un canvi de gest perquè no les llencin a l’espai públic.

De moment, el lloc apropiat per llençar les puntes de cigarret és el contenidor gris. És urgent, però, lluitar per aconseguir el reciclatge i la recollida selectiva de burilles, com es fa ja amb els envasos i les piles. Per això, des del 2018 estem fent l’Estudi pilot de recollida, neteja i transformació industrialitzada de les burilles de cigarret per investigar la viabilitat de reutilitzar els filtres i donar-los una segona vida. A fi de poder prosseguir aquesta recerca, necessitem recollir 60.000 burilles.

Aquí tota la informació: El carrer no és un cendrer

 

Entitat o associació:
Andròmines
Telèfon:
932 740 627