Skip to Content

Dona suport a la implantació d’un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn (SDDR)
Descripció anunci:

Cada dia es venen a Espanya 51 milions d’envasos de begudes d’un sol ús. Només un terç es recicla, la resta acaba en abocadors, incineradores i als espais públics.

Retorna vol un canvi del model actual de producció i gestió dels residus d’envasos que aconsegueixi alts nivells de reciclatge, el SDDR, ja existent a 35 països i regions.

Es pot donar suport a la implantació d’un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn (SDDR) d’envasos omplint el formulari d’adhesió que adjunten i/o realitzant altres accions que et proposen. Això es pot fer tant a nivell personal com a nivell d’associació:

Adhesió de particulars

Adhesió d’associacions

Carta d’adhesió

Sabies que cada dia es venen a Espanya 51 milions d’envasos de begudes d’un sol ús? Són 18.000 milions de llaunes, ampolles de plàstic i vidre i brics. Només un terç es recicla, la resta acaba en abocadors, incineradores i embruta els espais públics.

El sistema que gestiona actualment aquests residus a través de contenidors al carrer no ha aconseguit solucionar el problema; després de 13 anys no es compleixen els objectius marcats per la normativa. El seu model s’ha esgotat i és necessari un canvi.

La societat civil ha creat Retorna, una plataforma de 15 associacions empresarials, socials i ecologistes. L’objectiu és aconseguir un canvi del model actual de producció i gestió dels residus d’envasos que aconsegueixi alts nivells de reciclatge. Aquest model ja existeix a 35 països i regions. Es diu Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos. Allà on està implantat s’aconsegueixen els objectius de màxim reciclat. A Alemanya, per exemple, arriba al 98,5% del total d’envasos.

Retorna porta a terme nombroses iniciatives socials i polítiques per canviar l’actual normativa. Si vols posar fi a la caòtica situació de milions d’envasos llançats en els espais públics i al malbaratament d’energia i matèria primera de l’actual situació, dóna suport amb la teva signatura a Retorna. El nostre entorn ho necessita.

 

Entitat o associació:
Retorna
Telèfon:
646 555 109