Skip to Content

Descobrir la natura a través de la creativitat
Descripció anunci:

Alehop exploradores urbanos i l’Associació Animal Latitude han fet sinergia amb els seus coneixements i experiència, i han creat les Rutes Ciutat Natura. Una oportunitat per despertar, descobrir l’entorn urbà en grup, on qui vulgui es pot apuntar sol o sola, en família i/o amics i amigues. La base de l’activitat és fer una exploració activa pel barri i acabar creant una peça d’art col·lectiva que es pot exposar al centre o espai que encarregui l’activitat.

Si voleu apuntar-vos a aquesta experiència, el dimecres 9 d’octubre s’ha organitzat una Ruta Ciutat Natura amb l’Aula Ambiental Bosc Turull, i la inscripció és gratuïta. Les entitats també preparen dues rutes més per la tardor i el Nadal, i a l’espera d’altres que us puguin oferir sense cost. Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’àrea d’Ecologia Urbana.

Realitzant aquesta activitat es sensibilitza a les persones participants sobre la natura urbana que hi ha a Barcelona, a través d’eines i processos creatius, donant a conèixer la biodiversitat de la ciutat, així com els espais, plans i accions que s’hi realitzen des d’Ecologia Urbana, Ajuntament de Barcelona. Aquest objectiu està en línia amb les temàtiques del Compromís Ciutadà.

Vols que t’ajudem a integrar-ho al mapa B+S?

Podeu col·laborar en el Mapa Barcelona + Sostenible afegint informació de la ruta que es realitzi, a les ja existents a l’aplicació del Mapa. D’aquesta manera col·laboreu amb la Xarxa Barcelona + Sostenible i aquesta informació serà accessible a la ciutadania en general.

A qui va dirigit?

El programa està dirigit a famílies i persones adultes, amb un màxim de 20 persones per ruta. En funció de la demanda es pot realitzar la ruta a un col·lectiu i espai específic.

Quan?

Entre els mesos de setembre a desembre de 2019. Es poden realitzar les rutes qualsevol dia de la setmana, sempre i quan es demani l’activitat amb un mínim de 20 dies d’antelació. La durada és de 2 hores i 30 minuts.

Com es fa?

Durant el recorregut que es realitza, les guies i les persones participants s’organitzen en equips, amb els objectius de:

  1. Generar autonomia individual i col·lectiva, motivant a la participació i intervenció en la presa de decisions.
  2. Explorar els espais i els elements de la natura urbana, relacionant-se amb el medi a través dels 5 sentits.
  3. Conèixer eines que podem obtenir del propi entorn.
  4. Fer ús d’eines digitals que s’ofereixen i el joc o acció ciutadana.
  5. Descobrir diversos llenguatges artístics, a partir de diferents recursos creatius i performatius, com la intervenció efímera dels espais, d’interpretació, el dibuix, el còmic, la fotografia, l’escultura, etc.

El caràcter innovador d’aquest programa és la metodologia de les rutes ‘Exploradores Urbanos’ d’Alehop Codisseny adaptada a la temàtica de la natura urbana, i el Pla del Verd i de la Biodiversitat, l’art i la natura, que es tracten en activitats i projectes actuals de l’Associació Animal Latitude. Es pot contactar amb l’entitat a info@animallatitude.org.

 

Entitat o associació:
Associació Animal Latitude
Telèfon:
-