Skip to Content

Descobreix MónNatura Pirineus i el seu entorn natural
Descripció anunci:

MónNatura Pirineus us ofereix diverses activitats i estades de descoberta de l’entorn!

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus és un centre que disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

Cada cap de setmana podeu participar a les següents activitats:

  • La fauna dels Pirineus. Aquesta activitat permet conèixer una part de les espècies més representatives de la fauna salvatge dels Pirineus. De la mà d’un tècnic, es visitarà el centre de fauna, un espai integrat en el medi on coneixereu els principals trets biològics d’aquestes espècies i que permetrà reflexionar vers l’estat de conservació de les mateixes.
  • Viatge per les galàxies. Aquesta activitat pretén apropar-vos al coneixement de les principals constel·lacions i cossos celestes visibles a l’hemisferi nord amb aparells òptics per aconseguir gaudir d’una nit inoblidable del cel dels Pirineus.

A més també s’hi realitzen Estades que van d’un cap de setmana a set dies, a més d’estades temàtiques segons l’època de l’any. 

En aquest equipament hi trobareu:

  • Centre de fauna. En aquest espai hi trobem espècies animals que, en el moment del néixer, van tenir problemes, i com a conseqüència, la seva mare no va participar en l’alletament. És en aquest moment que hi intervé l’ésser humà i, mitjançant un procés d’impremtació, se’ls pot recuperar i dignificar la seva vida en un estat similar al del seu hàbitat natural.
  • Observatori astronòmic. Les vistes que ofereix són d’una singularitat espectacular gràcies a l’absència de contaminació lumínica i atmosfèrica.
  • Edifici bioclimàtic. És l’edifici de l’equipament que utilitza energies renovables. Disposa de 94 places d’allotjament, servei de restauració, auditori, biblioteca i ludoteca.

A més, Món Natura Pirineu és un bon punt de partida per descobrir els paratges d’aquella zona: el poble de Son i les Valls d’Àneu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i altres itineraris a l’entorn de l’equipament.

El centre treballa en la sensibilització mediambiental i es consolida com un equipament referent a aquesta zona pel seu treball en la recuperació del paisatge i la fauna salvatge autòctona, la cultura de la sostenibilitat i també el coneixement de l’entorn mitjançant activitats d’educació ambiental.

La Fundació Catalunya-La Pedrera, a través d’equipaments com MónNatura Pirineus, treballa per la recuperació i la divulgació del patrimoni natural de Catalunya.

 

Entitat o associació:
MónNatura Pirineus
Telèfon:
973 626 722