Skip to Content

Curs: Capitalisme verd i altres mons possibles
Descripció anunci:

1.Informació bàsica

Dates: Dimarts 10, 17 i 24 de novembre i 1, 15 i 22 de desembre (2020)
Horari: 19:00h a 21:00h
Coordinació: La Hidra Cooperativa
Lloc: Auditori de La Lleialtat Santsenca (Carrer d’Olzinelles 31, Barcelona)
¿Presencial o virtual? En principi, les sessions seran presencials, però amb adaptació a virtual segons la situació COVID del moment. Informarem amb temps si, finalment, el curs ha de ser online.

Curs gratuït: si vols assistir, inscriu-te en aquest formulari
Si tens dubtes, contacta’ns en: cursos@lahidra.net

2. Presentació

La crisi ecològica que enfronta el planeta és un motiu de preocupació que impregna tots els racons del món. El consens científic és ampli i gairebé tots els partits polítics fan referència a aquesta qüestió. En els últims anys han aparegut un ventall de programes polítics amb propostes i solucions “verdes”, apel·lant a intervencions públiques mastodòntiques com el New Deal o el Pla Marshall.

Entretant, ha colpejat amb força un dels majors moviments socials de l’última dècada: una nova onada ecologista, transnacional, intergeneracional i organitzada des de la base. En aquest context, és més necessari que mai anar a les arrels de la crisi civilitzatòria i pensar conjuntament com organitzar la transició cap a una nova realitat. Vincular capacitat crítica, sabers col·lectius i resistència ciutadana no sols és necessari, sinó urgent.

En aquest curs volem aprofundir sobre la forma com el capitalisme organitza la naturalesa i deixar-nos guiar per experiències i sabers que assenyalen a altres mons possibles. L’objectiu és situar els vincles entre capitalisme i crisi ecològica així com compartir les propostes de transició que s’apunten des dels moviments. En un moment on imaginar la fi del món no només és fàcil, sinó que no podem deixar de pensar-hi, volem sumar energia i convicció per a empènyer altres futurs possibles.

D’on sorgeix i quines novetats comporta l’auge actual d’un moviment ecologista que sembla estar recuperant la força dels anys 70? Què ens explica l’actual pandèmia sobre la relació entre capitalisme i naturalesa? Quines altres transicions són possibles més enllà del capitalisme verd? Quins imaginaris i utopies ens permeten pensar en un horitzó emancipador? Què podem aprendre de l’ecofeminisme comunitari, de les lluites contra l’extractivisme colonial i del decreixement?

3. Metodologia

El curs es desenvoluparà en 6 sessions, combinant presentacions presencials, debats i grups de discussió i lectura. Excepte la del dimarts 1 desembre, totes les sessions seran presencials, però amb adaptació a virtual segons la situació COVID del moment.

Més informació i Programa

 

Entitat o associació:
La Hidra Cooperativa
Telèfon:
-