Skip to Content

Com alimentar-se sense llençar menjar?
Descripció anunci:

Els equipaments cívics de la Generalitat col·laboren amb el Banc dels Aliments per sensibilitzar la població sobre el malbaratament alimentari.

Una tercera part del menjar produït a tot el món no és destinat a l’alimentació, ja que es perd o es llança. A la Unió Europea (UE), cada any es malbaraten 173kg d’aliments per persona i la major part prové de les llars. També a la UE, el 53% dels aliments descartats provenen de les llars. És per això que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa el focus en el canvi d’hàbits a les llars, com una via per reduir el malbaratament d’aliments i assegurar el bon ús dels recursos.

Els equipaments cívics de la Generalitat ofereixen 2 tallers entre maig i juliol per conscienciar sobre el malbaratament alimentari a la població. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments, una entitat amb una llarga trajectòria dedicada a recuperar excedents alimentaris per posar-los a disposició de persones en situació de precarietat alimentària, per tal de garantir el dret a l’alimentació de tothom.

Fins a 22 casals cívics i de gent gran d’arreu de Catalunya oferiran el taller ‘Cuina d’aprofitament, una segona vida pels aliments‘ que mostrarà el malbaratament d’aliments que es produeix a les cuines de les llars i com evitar-ho canviant d’hàbits. Es donaran a conèixer un seguit de bones pràctiques en tot el cicle de consum d’aliments: des de la compra, la forma de cuinar o la conservació dels aliments.

El segon taller ofereix una visió més àmplia fora de les llars, ‘Objectiu: civilització S!‘ donarà algunes pautes per reflexionar sobre com arriben els aliments a les llars, quin és l’ús dels recursos que s’està fent actualment, o com avançar cap a un nou model en que es faci un bon ús dels recursos i es garanteixi el seu repartiment equitatiu.

Entitat redactora: Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

 

Entitat o associació:
Fundació Banc dels Aliments,
Telèfon:
933 464 404