Skip to Content

Col·labora amb The Things Network Catalunya per fomentar la sobirania tecnològica
Descripció anunci:

Es tracta d’un grup de persones i entitats amb interès en el foment de la sobirania tecnològica, l’autonomia social i la tecnoètica.

S’adreça a entitats socials, col·lectius, centres de recerca, empreses i professionals del món de l’Internet de les Coses, del disseny, de la comunicació i de l’educació a partir de la construcció d’una xarxa comunitària d’Internet de les Coses global, oberta, lliure i creada de manera col·lectiva des de baix.

L’entitat està creant una xarxa oberta de la Internet de les Coses juntament amb Guifi.net, projecte tecnològic, social i econòmic impulsat des de la ciutadania.

Els objectius són explorar reptes socials del territori, apoderar entitats socials i publiques per utilitzar tecnologies obertes, creades en xarxa amb models de negoci en obert, construir bases d’una ciutat intel·ligent oberta, replicable i gestionada pels membres (procomú) des de baix.

També pretèn generar dades obertes i sota models comunals (“data commons”) i fomentar l’ús de maquinari i programari lliure desenvolupat a Catalunya.

TTNcat forma part d’una comunitat global creada a partir de l’experiència de The Things Network a Amsterdam l’any 2015, en què un grup de persones va instal·lar 10 antenes d’una nova tecnologia de ràdio lliure (LoRA) per tal de donar cobertura amb una xarxa de dades d’accés lliure a la ciutat.

Com col·laborar amb The Things Network:

  • Pots formar part de la seva comunitat, buscant quin grup local et queda més a prop o bé creant un de nou. També pots expandir la xarxa fent aportacions de material o espais.

  • Utilitzar la xarxa per dissenyar i desenvolupar coses que ajudin a resoldre problemes a la xarxa compartint els vostres coneixements i projectes amb altres.

  • Si tens bons coneixements de programació, pots col·laborar en el desenvolupament del backend de The Things Network. Consulta més informació.

Entitat redactora:Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Autor/a: Vanesa Vilaseca
 
 
Entitat o associació:
The Things Network Catalunya
Telèfon:
-
Email:
-