Skip to Content

Cicle d’activitats d’octubre d’Espai Consum responsable
Descripció anunci:

A l’octubre parlarem d’alimentació i agroecologia. Reprogramem una de mobilitat.

L’Espai Consum Responsable organitza diverses activitats presencials per finals de setembre i el mes d’octubre. En el marc del Dia Internacional de l’Alimentació Sostenible, el nou cicle d’activitats se centrarà en alimentació i agroecologia, ajudant-nos a gaudir de deliciosos àpats i, alhora, promoure la sostenibilitat.

Setembre ens porta la tardor, l’època del raïm i el bon vi. Per això, recuperem la visita a Can Calopa, gestionat per la Cooperativa l’Olivera, l’únic projecte cooperatiu de vinyes ecològiques i de proximitat al municipi de Barcelona. També, us convidarem a conèixer alternatives veganes al barri de Gràcia amb una ruta molt especial. A més, us recordem que re-programem el taller sobre mobilitat elèctrica urbana amb Biciclot.

Totes les activitats estan subjectes a limitació en número de participants. Inscriviu-vos el més aviat possible per assegurar-vos la plaça al següent enllaç. En cas de no poder assistir, allibereu-la per a que altres persones les puguin gaudir.

Activitat reprogramada de Setembre sobre mobilitat responsable i sostenible:

 Patinet, moto o bici elèctrica?

29 de setembre, 18.00 – 20.00 h

Quina és l’opció de mobilitat elèctrica urbana més sostenible? Has pensat en comprar-te un vehicle elèctric després del confinament? Vine a descobrir els aspectes positius i negatius dels 3 principals tipus de mobilitat elèctrica que trobem a Barcelona.

Coorganitzat amb biciclot.

Lloc: BiciHub (Pere IV 61)

Ponents: Som mobilitat, Biciclot i Jordi Galí

Inscripcions (10 places)

 

Cicle Alimentació i Agroecologia

La Barcelona AgroecològicaVisita a la Masia de Can Calopa de Dalt i tast de vins

30 Setembre, 18. 00 – 20.30 h

Coneixerem el projecte Vinyes de Barcelona, l’únic vi que es produeix a la ciutat de Barcelona. Neix a la masia Can Calopa de Dalt, a la cara nord de la Serra de Collserola. Allà, es cultiva la vinya i s’elabora el vi en un petit celler rehabilitat, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i gestionat per L’Olivera Cooperativa. Serà una visita per connectar amb els cicles naturals i agraris a prop de casa, on a més coneixerem el projecte de recuperació agroecològica de la serra de Collserola (Alimentem Collserola) i altres iniciatives agroecològiques i alimentaries que s’estan plantejant a nivell de ciutat.

Coorganitzat amb L’Olivera

Lloc: Masia Can Calopa de Dalt, amb transport col·lectiu.
Sortida des de l’Espai Consum Responsable (Rda. Sant Pau 43-45) a les 17:30. Cal inscripció prèvia.
Ponents: L’Olivera Cooperativa-Alimentem Collserola i Espai Consum Responsable

Inscripcions (15 places).

 

La Barcelona Vegana. Ruta pels establiments vegans del barri de Gràcia

14 octubre, 18. 00 – 20.00 h

A Barcelona existeixen múltiples establiments amb ideologia vegana. Farem una ruta pel barri de Gràcia, visitant petits establiments que es dediquen des de l’alimentació sostenible a la cosmètica natural i ecològica. Una ruta a peu  per posar en valor el petit comerç de barri i potenciar un consum ètic i sostenible a la ciutat.

Lloc de sortida: Plaça de la Vila de Gràcia. Cal inscripció prèvia.

Coorganitzat amb: Mapa Barcelona+Sostenible i Aula Ambiental Sagrada Família

Inscripcions (10 places).

 

Entitat o associació:
Espai de Consum Responsable
Telèfon:
932 563 918