Skip to Content

Biblioteca de les coses de la Verneda i la Pau
Descripció anunci:

La Biblioteca de les coses vol ser un espai comunitari on les veïnes puguin endur-se en préstec o compartir objectes i alhora formar-se sobre com utilitzar-los i reparar-los.

El funcionament és senzill: l’espai disposa d’objectes i la ciutadania en demana l’ús durant un període de temps. Cada usuari pot sol·licitar el préstec d’un nombre determinat d’objectes de manera simultània. La Biblioteca de les coses ofereix objectes que són utilitzats amb poca freqüència i que permeten un alta rotació d’ús, com ara eines de bricolatge o jardineria, objectes d’oci i material ortopèdic, entre d’altres.

El negoci es fonamenta en la cessió dels objectes, en el pagament de tallers per a l’autoreparació o l’ús dels articles i la cessió d’espais perquè petites i mitjanes empreses del territori puguin fer promoció dels seus articles nous a través d’una quota mensual per a tenir-los a l’espai i que els usuaris puguin fer-ne un ús puntual o serveixi per a provar-los abans d’adquirir-los. Els beneficis obtinguts es destinen a pagar el lloguer dels espais, mantenir o adquirir objectes i pagar als treballadors.

La Biblioteca de les coses facilita el consum compartit de diferents productes de manera que redueix la necessitat de fabricar productes nous i la seva infrautilització. També s’hi duen a terme tallers de manteniment i reparació per allargar la vida útil dels productes que es tradueix en un menor consum de productes nous, l’estalvi i en una major seguretat ens els productes que s’utilitzen.

Aquesta iniciativa es construeix en base al treball acumulat fins al moment en el territori, integrant-lo en la manera del possible (Programa d’Energies Comunitàries; Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Martí)  i s’inspira parcialment en experiències d’èxit d’altres llocs del món (p.e  Tool library de Toronto i la Tool library de Melbourne).

Actualment el projecte està creant un grup impulsor veïnal que asseguri l’estabilitat i la gestió comunitària del projecte en el barri de la Verneda i la Pau, defineixi les necessitats de les veïnes, arribi a acords amb comerços locals per a la sessió d’articles i faci una crida a veïns perquè comparteixin els seus objectes en bon estat.

Si vols més informació i/o participar pots contactar amb nosaltres a: bibliodecoses@nusos.coop

El projecte Biblioteca de les coses es duu a terme gràcies a la col·laboració de Nusos Cooperativa i la Cooperativa Etcèteres i ha estat possible gràcies a una dotació del Programa de Subvencions que atorga l’Ajuntament de Barcelona per a l’impuls socioeconòmic del territori.

 

Entitat o associació:
Nusos Cooperativa
Telèfon:
934 103 777