Skip to Content

Barcelona decretarà l’Emergència Climàtica l’1 de gener de 2020
Descripció anunci:

La ciutat es prepara per declarar l’emergència climàtica amb la constitució d’una taula de treball formada per més de 200 entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible, grups municipals, Generalitat i Estat.

La Taula té com a objectiu elaborar els continguts de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2020, coincidint amb la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions.

El govern municipal ha portat a la Taula una primera proposta de mesures a desenvolupar en els propers sis mesos que es complementaran amb el desplegament del Pla Clima, mentre es treballa en paral·lel el pla d’acció de futur.

Aquestes mesures inclouen un conjunt accions immediates vinculades al transport públic, les superilles, la mobilitat, la reducció d’emissions de CO2, la fiscalitat verda, la recollida de residus i la generació d’energia renovable, entre d’altres.

Trobareu el document: “Emergència climàtica. Compromís i crida a l’acció” en l’enllaç adjunt

Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica, i ho farà de manera conjunta i coordinada amb les entitats, i amb la participació de la resta d’administracions. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda la constitució de la Taula per l’Emergència Climàtica de Barcelona, que ha tingut un gran èxit de convocatòria, amb la participació de més de 300 persones de 200 entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible. La Taula ha comptat també amb la presència de la directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius, i del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto. Aquesta cimera és el primer pas d’un pla d’acció que ha de contemplar mesures a aplicar a curt, mitjà i llarg termini.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït la nombrosa presència d’entitats i ha qualificat de “dramàtica” la situació climàtica que vivim, motiu pel qual ha ubicat la lluita contra l’emergència climàtica i la contaminació com una de les grans prioritats del mandat. Colau ha destacat que fa molts anys que la comunitat científica i les entitats alerten de l’escalfament global i els seus efectes i ha recordat que el mandat passat l’Ajuntament va coproduir el Pla Clima 2018-2020, amb 242 mesures tangibles que es treballen amb la Xarxa Barcelona + Sostenible.

 

Entitat o associació:
Xarxa Barcelona + Sostenible
Telèfon:
932 562 593