Skip to Content

Alliberem els llibres amb “bookcrossing”
Descripció anunci:

Tens un llibre que ja no tornaràs a llegir? Vols que algú altre gaudeixi una lectura que t’ha encantat? Sovint tenim prestatgeries plenes de llibres que només acumulen pols. Amb el “bookcrossing” deixem que altres persones els descobreixin i, de passada, ajudem a estalviar recursos i reduir el consum.

Si fem una ullada a la llibreria segurament ens adonem que tenim força llibres que no ens tornarem a mirar mai més. En lloc d’acumular-los podem donar-los més sentit de diverses maneres:

  • Deixar-nos-els.
  • Regalar-los; un regal no té perquè estar associat amb un objecte nou de trinca ni amb una despesa de diners. També podem regalar l’oportunitat de llegir-los: els deixem a qui rep l’obsequi i els recuperem quan els hagi llegit.
  • Donar-los a biblioteques o altres locals on acudeix gent a llegir (centres cívics, alguns cafès, algunes consultes mèdiques…).
  • Introduir-los al circuit de llibres de segona mà.
  • Participar en alguna iniciativa organitzada de reutilització de llibres.

D’aquesta manera facilitem que els llibres passin de mà en mà i, així, creem entre tots una gran biblioteca global. La iniciativa organitzada amb aquest objectiu que és més coneguda és el bookcrossing (creuar o intercanviar llibres). Consisteix en deixar (alliberar) llibres en espais públics per tal que algú altre els pugui agafar, llegir i tornar a alliberar. A més de possibilitar la circulació de llibres entre persones que mai no es veuran i a través de llocs del tot arbitraris, també facilita l’accés a llibres propietat d’algú que està disposat a deixar-los durant un temps.

Bookcrossing:

Què cal:

  • Ganes de participar-hi.
  • Accés ocasional a internet.
  • Es recomana un mínim de coneixement d’anglès, però no és imprescindible.

Com funciona:

Es pot accedir a la xarxa de bookcrossing a través del web (en anglès), que també té versió espanyola. Qualsevol persona pot consultar tota la informació que els participants hi van posant.

Per a més informació, de com alliberar llibres, de que fer quan se’n troba un, per localitzar-ne i participar a la iniciativa, podeu llegir l’article complet de la Revista Opcions: Article d”Alliberem els llibres” de la Revista Opcions.

 

Entitat o associació:
Bookcrossing
Telèfon:
-
Email:
-