Skip to Content

5 recomanacions per celebrar Sant Jordi amb roses sostenibles
Descripció anunci:

Roses Sense Espines és una campanya que busca posar llum a la part més fosca i menys romàntica de les roses de Sant Jordi. També aconsella algunes pràctiques per aconseguir roses sostenibles.

La Societat Catalana d’Educació Ambiental promou la campanya Roses Sense Espines.

Aporta una reflexió sobre el model de producció i mercat que envolta el cultiu i comercialització de la rosa, amb la finalitat que cada persona puguin actuar en conseqüència i celebrar Sant Jordi amb consciència.

De l’altra part, ofereix propostes per celebrar un sant Jordi amb roses sostenibles, tals com:

  1. Valorar bé la quantitat: fugim de les distribucions massives amb criteris publicitaris, i donem valor afegit al nostre obsequi.
  2. Preferir les roses de producció local i segell de sostenibilitat. A Catalunya existeix la producció amb segell ‘Circuit curt’ de la Generalitat; el sector de la flor ha creat la marca ‘Cultiu d’aquí‘ precisament per donar visibilitat a la producció local. Les roses conreades a Catalunya, però, suposen només el 4% del total que es ven per Sant Jordi.
  3. Si són d’importació, assegurar-se que tenen certificacions ‘Green label‘, a través dels quals s’estableixen els estàndards per a la producció de flors i plantes ornamentals amb mètodes agrícoles sostenibles, que els productors de flors han de seguir per ser considerats responsables social i mediambientalment. En són un exemple EU Ecolabel, ISO 140001, Florverde o Fairtrade.
  4. Rebutjar els embolcalls i les cintes de plàstic.
  5. Organitzar tallers per fer roses artesanals, amb productes reciclats. L’Aula Ambiental Sagrada Família organitza per exemple un taller el dia de Sant Jordi a les 17.30 h per l’elaboració de #rosesSenseEspines
Autor/a: Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 
 
Entitat o associació:
Societat Catalana d'Educació Ambiental
Telèfon:
932 133 945
Email:
scea@scea.cat