Skip to Content

400 activitats pel medi ambient a Catalunya
Descripció anunci:

Per la Setmana de la Natura, de l’1 al 9 de juny, més de 200 organitzacions posen en valor la conservació de la natura i el territori.

El 5 de juny de 2019 se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i arriba en un moment en què les mobilitzacions ambientals van en augment i cada cop es parla més de la situació d’emergència climàtica, ecològica i social que està vivint la societat.

Cada cop més persones veuen la necessitat d’actuar front d’aquesta realitat, pel que és un bon moment per donar a conèixer les associacions que treballen en el seu dia a dia per millorar la biodiversitat, fer front al canvi climàtic, recuperar hàbitats naturals, promoure nous hàbits de consum, o difondre el coneixement sobre el medi i els éssers que ens envolten.

La Setmana de la Natura, que té lloc de l’1 al 9 de juny, és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura que promou l’organització d’activitats pel Medi Ambient arreu de Catalunya. Moltes activitats estan organitzades per entitats sense ànim de lucre, però també per parcs naturals, ajuntaments, escoles, biblioteques, empreses, etc. Enguany es posa l’èmfasi en la problemàtica de les espècies exòtiques invasores, pel que s’ha publicat un vídeo promocional de la setmana que posa el focus en aquesta temàtica.

La 4a edició de la setmana compta amb més de 215 organitzadors d’un total de 400 activitats que van des de sortides de camp, tallers naturalistes, accions de voluntariat ambiental o xerrades.

Natura també als llibres

Amb les paraules i els textos podem connectar la raó, l’emoció i la vivència sobre la natura. Les biblioteques públiques de Catalunya creen esdeveniments sota l’etiqueta #llegeixnatura. Entre tots els participants a aquest esdeveniment es realitzarà un concurs de fotografia a Instagram, amb el qual es pot guanyar una estada al centre d’ecoturisme i custòdia del territori de l’Avenc de Tavertet, sortides de natura amb entitats ambientals i llibres de natura.

5 festes per celebrar i reivindicar la natura

A Tortosa amb el riu Ebre, a Girona amb els 4 Rius, a les dunes de Torredembarra, amb les tortugues de Riudarenes i al litoral de Barcelona, 5 festes el diumenge 9 de juny que inclouran accions pel medi ambient, divulgació i concerts festius, com a cloenda de la Setmana Natura 2019.

Activitats de voluntariat ambiental

Bioblitz, descobrir la natura

Una bioblitz és una jornada de ciència ciutadana en què tothom que hi participa intenta aconseguir el major nombre d’observacions de diferents espècies de fauna i flora en un lloc determinat.

Espècies Exòtiques Invasores

Entitat redactora: Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Autora: Paula Puy
 
 
Entitat o associació:
Setmana de la Natura
Telèfon:
938 866 135